Beoordeling

Herziening van de iFixit ProTech Toolkit

De iFixit-website is al lang de hemel voor techneuten en geeks. iFixit zal dingen uit elkaar halen, zodat u het niet hoeft te doen, en zij zullen u vertellen hoe ze weer bij elkaar moeten worden gezet. Ze hebben instructies voor het maken van een pantheon van populaire gadgets en ze verkopen kits voor allerlei soorten doe-het-zelf-projecten. En natuurlijk hebben ze de tools die je nodig hebt voor bijna alles, techneut of nerd. Deze week bespreken we hun top van de lijn ProTech Toolkit. Ze zeggen dat het de perfecte tool voor telefoonreparatie is (gebarsten scherm? Slechte batterij? Daar is een oplossing voor), computerreparatie (je bent al een genie. Alles wat je nodig hebt, zijn de juiste hulpmiddelen.) En reparatie van kleine apparaten (je kunt repareren Je hebt de technologie.) Is die marketinghype of de eerlijke waarheid? We hebben de ProTech Toolkit sinds enkele maanden gebruikt en we zullen u vertellen wat is wat, in deze review:

De Toolkit Unboxen

De iFixit ProTech Toolkit wordt geleverd in een aantrekkelijke, glanzende, geïllustreerde doos. Zoals je ziet, wordt het bestempeld als "70 gereedschappen voor het uitdelen van herstelrechtvaardigheid" en is er een foto van de opgerolde toolkit aan de voorkant.

Op de achterkant ziet u een uitgebreide lijst van alles wat in de doos zit.

Deze kleine illustratie doet dat niet, maar je kunt de iFixit-website raadplegen voor een volledige lijst van de inhoud, close-upfoto's van de tools, specificaties en enkele video's en getuigenissen. Vergeet niet om terug te komen om de rest van de beoordeling te lezen nadat je dat allemaal hebt bekeken. :) Wanneer u de doos opent, ziet u de netjes bevestigde grijze canvastoolrol. Moeilijk te geloven dat alle goodies die op de doos staan ​​in dat relatief kleine pakket zouden passen, maar dat doen ze.

De rol is stevig en wordt bevestigd met echt sterke klittenbandstrips.

De gereedschappen hebben hun eigen buidels en sleuven, met beschermende hoezen die voorkomen dat dingen verbogen of gekrast worden door de andere inhoud van de rol. (De plastic doos met de bits erin wordt op zijn plaats gehouden door een brede elastische riem, maar we hebben de doos van de riem gehaald, zodat u hem kunt zien.)

Zoals we al zeiden, worden de bits en drivers opgeslagen in hun eigen plastic doos met twee magnetische bithouderhandvatten.

OK, ziet er goed uit, maar wat is dat allemaal?

Een gereedschapsnaam die veel mensen nog nooit hebben gezien, is 'spudger'. Dit is de uitleg van iFixit. Je kunt het ook op Wikipedia opzoeken als je wilt. En als je ooit geprobeerd hebt om een ​​iPod los te wrikken met je vingernagels of een plectrum of een lemmet en te bidden dat je niets brak of een vinger of twee afsneed, dan zul je de lof zingen van wie het ook was de spudger.

De kit bevat spudgers in verschillende vormen en maten, zowel in niet-geleidende kunststof als in metaal. De metalen exemplaren kunnen ook worden gebruikt om Sugru of epoxyverf te vormen.

U kunt ook enkele onbekende namen in de lijst met bits in de plastic doos zien. Raadpleeg de iFixit-website voor de lijst, omdat beperkingen van de afmetingen ons niet toelaten de afbeelding in een formaat weer te geven waardoor alles leesbaar zou zijn. Pentalobe-bits zien eruit als Torx-bits (zie hieronder), maar dat zijn ze niet, en je zult een Pentalobe-schroef verknoeien als je een Torx-bit erop probeert te gebruiken. Pentalobe-schroeven zijn te vinden in Apple-producten en mensen die niet over het juiste gereedschap beschikken om ermee om te gaan, zullen zeker nieuwe toepassingen vinden voor het woord 'screw', en geen enkele waarvoor deze gezinsvriendelijke site definities biedt. JIS-bits zijn bits die volgens de regels van Japanese Industrial Standards zijn gebouwd. Ze zien eruit als Philips-schroevendraaierbits, maar dat zijn ze niet. Torx-bits zijn wat u zou krijgen door een zeskantige moer binnenstebuiten te draaien. Ze worden soms "star" -bits genoemd. Torx-schroeven lijken een beetje op de zeszijdige zeskantschroeven waarmee u een inbussleutel zou gebruiken, maar dat zijn ze niet, en als u een inbussleutel in een van deze probeert te proppen, is alles wat u produceert een groot ongeluk. De andere stukjes in de zaak spreken voor zichzelf. U kunt begrijpen waarom het kopen van een reeks bits die daadwerkelijk passen bij de bevestigingsmiddelen waarmee u wilt werken, een heel verstandig idee is. Er zijn twee nadelen aan deze verder uiterst nuttige koffer vol bits en stuurprogramma's. De echt grote is dat de inhoud alleen wordt aangeduid door een diagram op hun individuele plastic houders.

Als je de vorm waarnaar je op zoek bent niet kent of niet meteen herkent, kun je behoorlijk wat tijd rommelen. Onze aanbeveling is dat u een kopie van hoge kwaliteit van de lijst op de achterkant van de doos maakt en deze in het deksel van de plastic behuizing plakt. Het is beter om de ongerepte look van de zaak te bederven dan om gefrustreerd te raken elke keer dat je wilt vinden wat je wilt. Het tweede nadeel en dit is van ondergeschikt belang, is dat de zaak niet opent zoals je verwacht. Je trekt de zwarte plastic klep niet omhoog, je drukt erop om het deksel te ontgrendelen. Sommigen van ons zijn hier eerder door in de war dan anderen. :) Alle stukjes klikken vloeiend in de handgrepen en blijven veilig terwijl ze in gebruik zijn. De handgrepen zijn van een zeer hoge kwaliteit en passen mooi in zowat elke hand. De magneten zijn sterk en houden de beetjes stevig op hun plaats totdat je ze eruit trekt. Op de linkerbovenrij van de gereedschapsrol, tussen de plastic spudgers en het scheermes, ziet u drie items die op het eerste gezicht lijken op plastic of iets dergelijks. Ze komen met beschermende kegels over hun scherpe punten. Wanneer u deze gereedschappen uit hun opslagsleuven schuift en de kegels verwijdert, ziet u dat het allemaal metalen pincetjes zijn met een niet-geleidende (ESD-veilige) coating op de handgrepen. Ze zijn uitstekend geschikt voor het oppakken en vasthouden van allerlei kleine voorwerpen, en als je ooit een kleine schroef hebt laten vallen in iets dat je aan het repareren bent, zul je weten hoe nuttig ze zijn. (De bitreeks bevat ook een magneet die voor hetzelfde doel kan worden gebruikt.)

Er is ook een antistatische polsband die zich in zijn eigen buidel bevindt. Sommige mensen hebben een lah-di-dah-houding ten opzichte van statische elektriciteit wanneer ze aan elektronica werken en soms hebben de elektronica het niet verteld. Als je niet weet hoe je een antistatische riem moet gebruiken, dan heeft Wikipedia de feiten en iFixit heeft je riem. En ook een zuignap met een mooie sterke splitring, waarmee je de kabel van de antistatische riem kunt laten lopen als je hem van de grond en weg van je kat houdt.

Hoe goed werken de hulpmiddelen?

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Perfect. :) Deze tools zijn duidelijk ontworpen door mensen die weten hoe ze te gebruiken en die kwaliteit waarderen. Er zijn geen ruwe randen of niet-overeenkomende delen, en niets lijkt erop dat het hier werd verscheept in een roeiboot van een anonieme sweatshop in West Kerflumpestan. Iedereen die gereedschapswinkels heeft gedaan, weet hoe die dingen eruit zien en heeft er waarschijnlijk meerdere gebroken. Het is moeilijk om een ​​elektronisch reparatieproject voor te stellen dat een tool zou vereisen die niet is opgenomen in de ProTech Toolkit, met de mogelijke uitzondering van een soldeerbout. We hebben de tools gebruikt voor projecten zoals het vervangen van de zweepantenne op een draagbare radio en het installeren van een nieuwe SSD in een Mac Mini en ze zijn van begin tot eind puur genieten geweest. In staat zijn ze allemaal in hun nette rolletje te passen en ze allemaal weg te zetten, is gewoon een fluitje van een cent.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Of je nu jarenlang hebt geïnvesteerd in de ingewanden van computers en elektronische doodads of dat je gewoon een paar simpele reparaties wilt doen, de iFixit ProTech Toolkit zal je gelukkig maken. Het is ontworpen door mensen die duidelijk weten wat ze doen en die duidelijk weten wat een goede tool is. Bovendien is er de iFixit-website om te browsen. Kijk of je niet wegkomt, ervan overtuigd dat jij ook een supertechnoloog kunt zijn nadat je hun instructies hebt gelezen. Heb je gereedschapsvragen of een verhaal te vertellen? Praat met ons in de comments sectie.