Tutorial

Tekst uitschakelen AutoCorrectie & tekstsuggesties in Windows Phone

Om u te helpen sneller en beter te typen, heeft Windows Phone 8.1 twee functies die worden geactiveerd telkens wanneer u een bericht schrijft: autocorrectie en tekstsuggesties. Sommige gebruikers denken dat autocorrectie meer kwaad dan goed doet, vooral als je in andere talen dan Engels typt. Als je het wilt uitschakelen, laat deze tutorial je zien hoe. We zullen ook andere typegerelateerde instellingen en functies presenteren en u adviseren of u ze moet uitschakelen of niet.

Hoe tekst AutoCorrectie uit te schakelen in Windows Phone 8.1

Eerst moet je de instellingen van je smartphone openen. Ga naar de Applijst, scrol omlaag en tik op Instellingen .

Zoek nu naar de optie Keyboard en tik erop. Deze snelkoppeling bevindt zich normaal gesproken ergens in het midden van de lijst.

Een nieuw scherm wordt weergegeven, waarbij alle toetsenborden op uw Windows Phone 8.1-smartphone zijn geïnstalleerd.

Tik op het toetsenbord waarvoor u de functie autocorrectie wilt uitschakelen. Er wordt een scherm weergegeven met verschillende toetsenbordgerelateerde instellingen.

Om de autocorrectie uit te schakelen, vinkt u het vakje Correcte verkeerd gespelde woorden uit .

Helaas heeft Windows Phone 8.1 geen algemene aan / uit-schakelaar voor het in- of uitschakelen van de automatische correctie voor alle toetsenborden die zijn geïnstalleerd. U moet deze functie voor elk toetsenbord dat is geïnstalleerd, uitschakelen met behulp van de bovenstaande procedure.

Tekstsuggesties uitschakelen in Windows Phone 8.1

Wanneer u iets typt, geeft Windows Phone 8.1 een lijst weer met suggesties voor het woord dat u aan het typen bent. Als u snel een overeenkomst vindt, tikt u op de juiste suggestie en wordt het woord geschreven zonder alle letters te typen.

Deze functie kan behoorlijk nuttig worden, omdat het u kan helpen sneller te typen. Sommige gebruikers houden echter niet van deze functie en willen deze mogelijk uitschakelen.

Als u wilt voorkomen dat Windows Phone tekst voorstelt, schakelt u het selectievakje 'Tekst voorstellen' uit . Deze functie wordt alleen uitgeschakeld voor de taal die u hebt geselecteerd.

Als u tekstsuggesties uitschakelt, wordt ook de functie voor automatische correctie uitgeschakeld die we eerder noemden.

Andere tekstgerelateerde instellingen in Windows Phone 8.1

Op het scherm met toetsenbordinstellingen vindt u verschillende andere opties die van invloed zijn op hoe productief u bent tijdens het typen. Afhankelijk van het toetsenbord dat u hebt geselecteerd, ziet u alle of sommige van de volgende opties:

  • "Markeer verkeerd gespelde woorden" - de woorden die u verkeerd spelt, worden gemarkeerd door een rode onderstreping.
  • "Emoticons voorstellen" - als de woorden die u hebt getypt, overeenkomen met een emoticon, wordt deze weergegeven in het gebied Suggesties.
  • "Voeg een spatie in na het selecteren van een suggestie" - wanneer u op een voorgesteld woord tikt, voegt Windows Phone automatisch een spatie in.
  • "Een volledige stop invoegen na dubbeltikken op de spatiebalk" - als u dubbeltikt op de spatiebalk, plaatst u een punt na het laatste woord en eindigt u de zin.
  • "Hoofdletter van de eerste letter van een zin" - deze optie spreekt voor zich.
  • "Typ als ik door letters blader" - beweeg met uw vinger over de letters op het toetsenbord om woorden vorm te geven.

Conclusie

Hoewel de functie voor tekstsuggesties geen schade aanricht als deze is ingeschakeld en echt nuttig kan worden, kan de functie voor autocorrecties behoorlijk frustrerend zijn als deze niet is uitgeschakeld. Sommige gebruikers vinden beide functies echter nuttig, terwijl anderen ze mogelijk beide willen uitschakelen. Als je vragen of problemen hebt met het gebruik van deze functies, deel ze dan met ons in de onderstaande opmerkingen.