Beoordeling

Het Inateck BK1003 Bluetooth-toetsenbord beoordelen - betaalbaar en draagbaar

Tablets zijn tegenwoordig terecht populaire apparaten. Ze zijn licht, gemakkelijk in een tas te glijden en rond te dragen, en ongelooflijk veelzijdig. Maar zelfs met de toevoeging van een 'Swipe'-toetsenbordapp is het typen op het virtuele toetsenbord van een tablet niet zo soepel en snel als het typen op een fysiek toetsenbord, tenminste als je de fase van het typen en pikken bent gepasseerd. Dat is de reden waarom veel fabrikanten kleine, lichte, draagbare toetsenborden leveren die het leven nog aangenamer maken voor tabletliefhebbers. Inateck biedt draagbare toetsenborden in zowel pc- als Mac-lay-outs. We hebben het BK1003-toetsenbord ontvangen om te testen (het heeft een Windows-indeling, maar daarover meer in een minuut). Na het uittesten met verschillende apparaten kunnen we u laten zien wat we hebben gevonden in deze review:

Unboxing van het Inateck BK1003 Bluetooth-toetsenbord

In tegenstelling tot veel andere Inateck's andere producten, is het BK1003 Bluetooth-toetsenbord niet in een glanzende zwarte doos. Het komt aan in een vrij eenvoudige bruine kartonnen doos met de naam van de fabrikant op de voorkant.

Binnenin vind je het toetsenbord in een gewone kartonnen schaal. Maar let op, want wat lijkt op een afstandsring in de lade is eigenlijk een buisje dat de USB-kabel bevat die bij het toetsenbord wordt geleverd.

Neem het toetsenbord uit de lade en haal het snoer uit de buis en je krijgt uiteindelijk het toetsenbord, de USB-kabel en een kleine handleiding.

Het toetsenbord is een aantrekkelijk matzwart. De handleiding noemt het "chocolade", dus ze moeten heel DONKERE chocolade betekenen. :)

De achterkant is geborsteld roestvrij staal, wat het toetsenbord een zeer stevige basis geeft, iets wat snelle typisten zeker zullen waarderen. Er zijn vier kleine maar effectieve rubberen voetjes om te voorkomen dat het toetsenbord gaat schuiven. De aan / uit-schakelaar bevindt zich aan de bovenrand op ongeveer 2, 5 cm van de rubberen voet.

In totaal is het toetsenbord 280 x 135 x 18 mm (11, 1 x 5, 32 x 0, 7 inch). Het gewicht wordt niet vermeld; we gebruikten een digitale weegschaal om het te wegen op 306 gram (10.7 ounces). U kunt hier alle specificaties en de illustraties en informatie van het bedrijf op zijn webpagina bekijken.

De verbinding maken

Het toetsenbord is voldoende opgeladen in de ingebouwde oplaadbare batterij om te kunnen experimenteren (opladen via de meegeleverde USB-kabel). We hebben het toetsenbord gekoppeld met verschillende Bluetooth-apparaten. Om verbinding te maken, schakelt u het toetsenbord in, maakt u uw apparaat zichtbaar voor een Bluetooth-verbinding en drukt u vervolgens op de Fn-toets en de C-toets, waarop het Bluetooth-logo staat. Het toetsenbord is vrijwel direct verbonden met een Samsung-tablet.

Het werkte ook heel goed met een laptop met Windows 8.1 en een Macbook Air met OS X Yosemite.

Net als bij het aansluiten van een niet-Apple-toetsenbord, vroeg OS X Yosemite ons om een ​​paar toetsen in te drukken, zodat het besturingssysteem kon zien op wat voor soort toetsenbord het werkte, maar daarna was het soepel zeilen.

Het is een toetsenbord. Doet het typen? :)

We testen het toetsenbord met verschillende apparaten. Onze in de VS gevestigde tester is een zeer snelle typist (110 woorden per minuut of meer) en is erg kieskeurig over toetsenborden en vooral dol op stille toetsenborden. Het Inateck BK1003 Bluetooth-toetsenbord is indrukwekkend stil in gebruik en de toetsen hebben een vrij lange rit, wat, samen met de stevige metalen basis, het typen snel en zeker maakt. Het matte oppervlak is een plezier om op te typen en het zal niet zo gemakkelijk vingerafdrukken en vegen vertonen als een glanzend oppervlak, wat een groot pluspunt is.

We hebben gemerkt dat er toetsen zijn met de naam Android, Win en iOS. In de handleiding wordt echter niet uitgelegd wat deze zouden moeten doen. De sleutel met het Bluetooth-logo erop was voor zichzelf. De Windows-toets werkt precies zoals u zou verwachten op Windows 8.1 en dient ook als een Command-toets in OS X.

We hebben de Google Docs-apps geprobeerd op de Samsung-tablet. ( LET OP: de groene kleur op het scherm is een artefact van de foto, niet de daadwerkelijke kleur van het scherm met de Google Docs-apps - het was moeilijk om een ​​goede kleurbalans te krijgen met een witte tafel, een zwart toetsenbord en een wit tabletscherm ).

We hadden geen Windows-tablet om het toetsenbord mee te testen, dus hebben we een Lenovo-laptop met Windows 8.1 gebruikt. We gebruiken Google Documenten als de tekstverwerker van keuze op deze laptop en we merkten dat typen in Google Docs met het Inateck-toetsenbord net zo goed werkte als met het toetsenbord van de laptop.

En in Microsoft Office Word 11 voor Mac was de situatie hetzelfde.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Het indrukken van de Android-, Win- en iOS-sleutels met de juiste apparaten leek geen invloed te hebben op de verbinding of de manier waarop het toetsenbord werkte. We hadden echter geen Bluetooth-geschikt iOS-apparaat om het uit te testen. Het zou het makkelijker hebben gemaakt als de handleiding had uitgelegd wat we met deze sleutels zouden doen. We hebben het geprobeerd met en zonder tegelijkertijd op de Fn-toets te drukken, maar er leek niets te veranderen.

Product Nominaal 5/5

Het vonnis

Al met al was het Inateck BK1003-toetsenbord een genot om mee te werken. Het was gemakkelijk om op te typen en hoewel het klein is, voelde het niet krap. We vonden het leuker dan het Microsoft Wedge Mobile-toetsenbord dat we eerder hebben beoordeeld. Hij is dun en licht van gewicht en kan gemakkelijk worden meegenomen met een draagbaar apparaat. Het zou leuk geweest zijn als Inateck er een draagtas van had geleverd (of een exemplaar voor een afzonderlijke aankoop op hun website had geleverd) maar dat is een kleine klacht. Het kan gemakkelijk in de zak van een tas of draagtas voor uw draagbare apparaat glijden. Het Inateck BK1003 Bluetooth-toetsenbord voelde zo solide als elk standaard desktop-toetsenbord. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, de toetsen zijn stil en typen is zeer comfortabel. Hij is klein en gemakkelijk draagbaar, wordt opgeladen vanaf elke USB-poort of oplader en koppelt vrijwel meteen met Bluetooth-apparaten. Koppel dat met een aantrekkelijke prijs en je hebt een duidelijke winnaar.