Anders

Download de snelkoppeling voor het menu "Windows afsluiten"

Heeft u een snelkoppeling nodig om het menu Windows afsluiten te starten? Als u dat doet, heb ik er een voor u gemaakt die u kunt downloaden en gebruiken op elke Windows-computer. Het werkt op alle recente versies van Windows, inclusief Windows 8.

Dankbetuiging: ik wil Milan Benes, een van onze lezers, bedanken voor het verzoek om aan deze snelkoppeling te werken. Vanwege zijn verzoek en hulp bij het testen, heb ik dit bestand kunnen maken.

De snelkoppeling is een uitvoerbaar bestand

Helaas wordt het venster Windows afsluiten niet geopend door een specifiek uitvoerbaar bestand of een specifiek commando uit te voeren. U kunt het alleen openen met de toetsen Alt + F4 op uw toetsenbord.

Daarom moest ik een speciaal uitvoerbaar bestand maken dat eerst de focus op het Windows-bureaublad legt en vervolgens de toetsen Alt + F4 verzendt om het venster Windows afsluiten te openen.

U kunt het bijgevoegde bestand unzippen, dat u aan het einde van dit artikel vindt. Als u het op uw bureaublad plaatst, ziet het er zo uit.

Als de instelling "Verberg extensies voor bekende bestandstypen" is uitgeschakeld in Windows Verkenner -> Mapopties, ziet u ook de extensie van het bestand.

Krediet: het pictogram dat voor dit snelkoppelingsbestand wordt gebruikt, is hier te vinden: Metro Shut Down Blue icon.

Het menu Windows afsluiten

Dit is hoe het menu Shut Down Windows eruit ziet in Windows 7.

En zo ziet het eruit in Windows 8.

Als u op de vervolgkeuzelijst klikt, vindt u ook opties om u af te melden, de computer opnieuw op te starten, van gebruiker te wisselen, enzovoort.

Conclusie

Sommige gebruikers beschouwen deze sneltoets misschien niet als nuttig, maar anderen wel. Als je dat doet, aarzel dan niet om de andere sneltoetsen te controleren die we hieronder aanbevelen.

Downloadlink: shut_down_windows.zip