Beoordeling

Herziening van de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat

ASUS RoG Gladius II is dit jaar geïntroduceerd en heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger: Aura RGB-verlichting die kan worden gesynchroniseerd met andere ASUS-apparaten met hetzelfde systeem, dubbele gevoeligheid van de optische sensor en een extra knop aan de zijkant. Omdat we de eerste ASUS RoG Gladius-muis geweldig vonden, waren we erg benieuwd naar het nieuwste model. Naast deze muis hebben we ook ontvangen voor het testen van de ASUS RoG Strix Edge-muismat. Lees deze beoordeling om te zien hoe ze het deden tijdens onze tests:

BELANGRIJK : Laten we beginnen met te vermelden dat het ASUS RoG Strix Edge-muismat NIET is gebundeld met de ASUS RoG Gladius II-muis. We hebben ze zojuist samen ontvangen om te testen, omdat het nieuwe producten zijn die goed samenwerken. Omdat we te maken hebben met een muismat, had het geen zin om er apart een beoordeling voor te doen. Ook gebruikten we de muismat samen met de muis ASUS RoG Gladius II, en het was een beter idee voor ons om één gezamenlijke beoordeling voor beide te doen.

Waar is de ASUS RoG Gladius II muis goed in?

De ASUS RoG Gladius II-muis is goed voor de volgende gebruikers:

  • Gamers die de beste precisie en gevoeligheid willen bij het spelen van games
  • Mensen met premium 4K-resolutie worden weergegeven en hebben de best mogelijke nauwkeurigheid van hun muis nodig
  • Gebruikers die een muis willen die ze gemakkelijk kunnen programmeren

Waar is de ASUS RoG Strix Edge-muismat goed in?

De ASUS RoG Strix Edge-muismat is bedoeld voor gamers en ziet eruit als een accessoire voor fans van het merk Republic of Gamers. Het is echter een goede keuze voor elke gebruiker die een grote muismat wil die soepel en aangenaam in gebruik is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De ASUS RoG Gladius II-muis heeft de volgende sterke punten:

  • Een royale bundel accessoires die twee USB-kabels en reserve Omron-switches bevat
  • Hij ziet er goed uit en heeft een ergonomische vorm die geschikt is voor de meeste handen en soorten grip
  • Het is snel en precies in elke rekensituatie, van professioneel gamen tot video- en beeldbewerking
  • Het is comfortabel om langdurig te gebruiken
  • De Aura RGB-synchronisatiefunctie spreekt gamers en een jong publiek aan. U kunt uw verlichting ook synchroniseren met andere accessoires en hardwarecomponenten

Er zijn een paar minpunten om op te noemen:

  • De prijs is hoger dan die van vergelijkbare muizen van andere merken
  • De RoG Armory-software heeft enkele updates en verbeteringen nodig, om op gelijke voet te staan ​​met gelijksoortige software van de concurrentie

De ASUS RoG Strix Edge is een hoogwaardige muismat waar veel gebruikers dol op zullen zijn. Het enige probleem is de beschikbaarheid. Om een ​​of andere reden, toen we deze recensie aan het schrijven waren, was het moeilijk te vinden in winkels.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS RoG Gladius II is een geweldige gaming-muis die een beetje duurder is dan zijn concurrentie. Het compenseert voor de hogere prijs door meer accessoires te bundelen: u krijgt reserve Omron-switches (in het geval dat de links- of rechtsklikknoppen overmatig worden gebruikt) en twee USB-kabels zodat u de langere of kortere kabel kunt gebruiken, afhankelijk van welke het meest comfortabel voor uw situatie. ASUS RoG Gladius II presteert bewonderenswaardig in elke gewenste taak, van gaming tot kantoorwerk, tot video- en beeldbewerking. Ook al wordt het op de markt gebracht voor gamers, iedereen zal het leuk vinden om deze muis te gebruiken. Het enige nadeel is de enigszins gedateerde RoG Armory-software die niet zo stabiel en aangenaam in gebruik is als vergelijkbare software van andere merken. Wat betreft de ASUS RoG Strix Edge muismat, het is een geweldige keuze voor mensen die muizen uit Republic of Gamers kiezen. Visueel is het een perfecte match voor dit merk accessoires en presteert het ook erg goed. Het wordt aanbevolen aan iedereen die een grote en comfortabele muismat nodig heeft.

Unboxing van de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat

Laten we beginnen met de ASUS RoG Strix Edge-muismat: deze wordt geleverd in een eenvoudige zwarte doos met de naam van de pad erop en het Republic of Gamers-logo. Wanneer je het opent, zul je in de muismat vinden, netjes opgerold om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen.

Het uitpakken van de ASUS RoG Gladius II-muis is een langere en bevredigender ervaring. De doos waarin het wordt geleverd maakt gebruik van het klassieke ontwerp van ASUS voor gamingaccessoires. Je ziet een foto van het apparaat dat je zojuist hebt gekocht en de productnaam, aan de bovenzijde. Op de achterkant van de doos vindt u de meeste specificaties van deze muis.

Schuif de bovenklep naar links, alsof je een boek opent en je kunt de muis zelf zien.

Wanneer u de ASUS RoG Gladius II uit de verpakking neemt, vindt u de volgende elementen: de muis zelf, twee USB-kabels, de gebruikershandleiding en een hoes voor het transport van de muis naar LAN-feestjes en andere plaatsen.

In het zakje bevinden zich twee reserve Omron-schakelaars en een sticker met het Republic of Gamers-logo.

Gamers zullen dol zijn op de unboxing-ervaring van ASUS RoG Gladius II en zullen het aantal accessoires dat met deze muis wordt gebundeld waarderen.

Hardwarespecificaties

ASUS ROG Gladius II is een bedrade USB-muis met Aura Sync RGB-verlichting in drie verschillende zones: de onderkant, het scrollwiel en de achterkant, waar het het Republic of Gamers-logo heeft. De verlichting kan elke gewenste kleur hebben uit het RGB-spectrum en is beschikbaar in zes vooraf ingestelde lichteffecten: statisch, ademend, kleurcyclus, golf, komeet en reactief. De verlichting kan worden gesynchroniseerd met andere ASUS-hardware met RGB-verlichting van Aura Sync. U kunt het bijvoorbeeld synchroniseren met uw toetsenbord, videokaart, moederbord of uw ASUS gaming-laptop. Dit is een uitstekende functie voor modders.

ASUS ROG Gladius II heeft een ergonomische vorm die is ontworpen voor comfortabel gebruik in alle soorten grip: palm, klauw en vingertop. Deze muis beschikt over duurzame Omron-schakelaars voor de knoppen Links en Rechtsklikken. Ook heeft het twee reserve-schakelaars die u kunt gebruiken om uw gebruikte te vervangen. Deze switches zijn ontworpen om 50 miljoen klikken te verwerken. Hoeveel vertaalt dit in jaren? Lees dit artikel en ontdek: Hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren?

ASUS ROG Gladius II heeft een optische sensor met een gevoeligheid van 12000 DP (dots per inch), een zwaartekrachtversnelling van 50 g en een maximale snelheid van 250 inch per seconde.

Deze muis heeft zeven knoppen: links klikken en rechts klikken, het scrollwiel (dat ook als een knop kan worden ingedrukt), een DPI-knop naast het scrollwiel en drie knoppen aan de linkerkant. Alle knoppen kunnen worden geprogrammeerd om alles te doen wat u maar wilt.

ASUS ROG Gladius II is een middelgrote muis die goed zou moeten werken voor de meeste mensen en voor handmaten. Het heeft een lengte, breedte en hoogte van 4, 96 x 2, 63 x 1, 77 inch of 126 x 67 x 45 mm. Het totale gewicht zonder kabel is 3, 88 gram of 110 gram.

Deze muis heeft twee USB-kabels die gemakkelijk kunnen worden losgemaakt en aan de muis kunnen worden bevestigd. Een daarvan is een gevlochten USB-kabel van 2 meter (perfect voor desktopcomputers) en de andere is een rubber USB-kabel van 1 meter (geschikt voor laptops). Wat besturingssystemen betreft, ASUS ROG Gladius II werkt met Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Andere besturingssystemen worden niet officieel ondersteund met officiële stuurprogramma's en software. Als u de officiële technische specificaties wilt lezen, gaat u naar deze pagina: ASUS RoG Gladius II-specificaties.

Het ASUS RoG Strix Edge-muismatje heeft een afmeting van 15, 7 x 17, 7 inch of 400 x 450 en een dikte van slechts 0, 08 inch of 2 mm. Het is ook erg licht voor zijn grootte, op 9.17 gram of 260 gram. Dit mousepad is ontworpen voor verticale oriëntatie en het heeft een groot, goed uitziend Republic of Gamers-logo. Fans van dit merk zullen houden van hoe het eruit ziet.

ASUS RoG Strix Edge maakt gebruik van een geoptimaliseerd doekoppervlak dat goed werkt bij muizen met laser- of optische sensoren. Aan de achterkant heeft het een antislip rubberen basis die een goede grip biedt op vele soorten oppervlakken. Als je de officiële specificaties ervan wilt bekijken, ga dan naar deze pagina: ASUS ROG Strix Edge Vertical Gaming Mousepad.

Gebruik van de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat

ASUS RoG Gladius II is een muis voor rechtshandige mensen en we hebben geen linkshandige versies gevonden in online winkels. Je krijgt drie knoppen aan de linkerkant, die je hieronder kunt zien. Standaard werken de twee slanke knoppen aan de bovenkant als knoppen Terug en vooruit . Ze zijn handig bij het surfen op internet, terwijl de derde knop aan de onderkant fungeert als een DPI-verschuiving. U moet deze knop ingedrukt houden tijdens het spelen van games om de DPI-gevoeligheid tijdelijk te verhogen. Dit is handig bij het spelen van schietspellen en je wilt een scherpschutter met hoge precisie zijn. Zodra u deze knop van uw vinger afhaalt, gaat de gevoelige DPI terug naar uw "normale" niveau. Alle knoppen op deze muis kunnen worden gepersonaliseerd om iets anders te doen. Bovendien stelt ASUS RoG Gladius II gebruikers in staat om drie verschillende profielen met verschillende instellingen te creëren en deze naar behoefte te veranderen.

Aan de rechterkant van de ASUS RoG Gladius II zijn geen knoppen. U kunt ook eenvoudig de USB-kabel aansluiten en loskoppelen. We stellen het op prijs dat ASUS twee USB-kabels heeft gebundeld met verschillende formaten. Op deze manier kunt u de kabel gebruiken met de geschiktste lengte voor uw opstelling en aansluiten op de muis.

De ASUS RoG Strix Edge muismat is een genot om te gebruiken en te kijken met een muis met RGB-verlichting zoals ASUS RoG Gladius II. Kijk maar naar de foto hieronder. Je zou het moeten gebruiken samen met een Republic of Gamers-muis. Qua precisie en comfort levert ASUS RoG Strix Edge op beide fronten. De gebruikerservaring was altijd soepel, ongeacht het gevoeligheidsniveau dat we voor de muis gebruikten. De grootte is het enige dat ter discussie staat. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een kleinere terwijl anderen een veel grotere muismat willen hebben die zowel het toetsenbord als de muis bedekt.

We gebruikten de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat om op kantoor te werken, veel op internet te surfen, games te spelen zoals Metro 2003, League of Legends en Age of Empires, en wat lichte beeld- en videobewerking uit te voeren. Ze hebben allebei erg goed gepresteerd in alle taken en we hadden geen problemen. De gevoeligheid en precisie waren altijd eersteklas en de gebruikerservaring was comfortabel. Een vraag die je misschien hebt is: wie heeft een DPI van 12000 nodig? Dat is een enorm gevoeligheidsniveau voor de meeste gebruikers. Zulke DPI-niveaus zijn handig voor premium-schermen met een groot formaat en een schermresolutie. Als u bijvoorbeeld een 30-inch scherm met een 4K-resolutie hebt en veel speelt, of als u beeld- en videobewerking uitvoert waarvoor precisie nodig is, begint het gebruik van zeer hoge DPI-niveaus op uw muis logisch. Voor normale Full HD-schermen kunnen dergelijke niveaus te lang duren, zelfs voor gamers. Op onze testcomputer hadden we niet meer dan 5000 DPI nodig en de meeste mensen zullen het prima doen met 3000 DPI.

ASUS RoG Gladius II is een plug-and-play muis en je kunt het gebruiken op elke computer met Windows. Als u echter wilt profiteren van de geavanceerde gevoeligheidsniveaus en het Aura RGB-synceverlichtingssysteem, moet u de RoG Armory-software installeren. Wanneer u het de eerste keer opstart, werkt RoG Armory de firmware van deze muis automatisch bij naar de nieuwste versie, wat u ook zou moeten doen.

Zodra de nieuwe firmware is geïnstalleerd en u uw computer opnieuw opstart, kunt u de RoG Armory desktop-app volledig gebruiken. Hier kunt u alles instellen wat u wilt, te beginnen met de gevoeligheid en nauwkeurigheid van de muis. Probeer verschillende DPI-niveaus, test dingen en zie welke niveaus het beste bij u passen.

Een leuke functie is de automatische kalibratie van de muis met ASUS-muismatten. Helaas moet de RoG Armory worden bijgewerkt met de RoG Strix Edge-muismat, die niet wordt gevonden in de lijst met opties. Tot die tijd merkten we dat de voorinstelling van RoG Sheath goed werkt voor deze muismat.

Het programmeren van alle muisknoppen is eenvoudig en u kunt ze instellen om muisfuncties, toetsenbordfuncties, macro's, Windows-snelkoppelingen of multimediacommando's uit te voeren.

De lichteffecten kunnen ook gemakkelijk worden geconfigureerd en ze kunnen afzonderlijk worden ingesteld voor het logo, het scrollwiel en de muisbasis. Je kunt wild gaan en elke gewenste kleur gebruiken en een van de zes beschikbare effecten kiezen. Als je een live demo wilt, dan is hier het Wave-effect dat door het RGB-spectrum op de ASUS RoG Gladius II fietst.

Helaas wordt de kwaliteit van de algehele gebruikerservaring verlaagd door het feit dat de RoG Armory niet altijd stabiel is en minder vaak wordt bijgewerkt dan vergelijkbare software van andere merken. We kwamen afleveringen tegen toen de RoG Armory zonder aanwijsbare reden hing en niet reageerde op onze bevelen. De problemen zijn opgelost door de app geforceerd te sluiten vanuit de Taakmanager en opnieuw te starten. Ook is het aantal functies en de kwaliteit van de gebruikerservaring die door RoG Armory wordt aangeboden minder dan wat je krijgt van vergelijkbare apps die door andere merken voor hun randapparatuur zijn gemaakt. ASUS moet investeren in het verbeteren van de kwaliteit van hun RoG Armory-app, zodat deze vergelijkbaar is met hun concurrentie.

Afgezien van de software die van tijd tot tijd enige stabiliteitsproblemen heeft, bieden de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat een geweldige gebruikerservaring die alle gebruikers tevreden zal stellen, ook niet-gamers.

Vervangen van de Omron schakelt de ASUS RoG Gladius II in

Het proces voor het vervangen van de Omron-schakelaars op de ASUS RoG Gladius II is niet zo moeilijk, maar het is nog steeds de moeite waard de gebruikershandleiding te lezen voordat u het doet. U moet beginnen door de vier rubberen deksels onder uw muis te verwijderen en vervolgens de vier schroeven eronder. Nadat u dat hebt gedaan, kunt u de bovenklep verwijderen en toegang krijgen tot de schakelaars. Nadat u de schakelaars hebt teruggeplaatst, plaatst u de kap terug en bevestigt u deze met de vier schroeven. Plaats vervolgens de rubberen afdekkingen aan de onderkant van de ASUS RoG Gladius II.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Hoewel de schakelaars op de ASUS RoG Gladius II erg duurzaam zijn, kun je als je een hardcore gamer bent deze zelf vervangen zonder de garantie op je product te hoeven gebruiken. Aangezien de rechterklikknop veel minder wordt gebruikt dan de linkermuisknop, kunt u beide reserve-schakelaars op de linkermuisknop gebruiken. Op deze manier kan de linkerknop gemakkelijk 100 miljoen klikken of meer duren.

Wat is jouw mening over de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat?

Nu weet u wat de kwaliteit is van de aangeboden gebruikerservaring van de ASUS RoG Gladius II-muis en de RoG Strix Edge-muismat, en wat onze mening is over deze accessoires. Voordat u deze recensie sluit, deelt u ons uw mening. Vind je de ASUS RoG Gladius II muis leuk? Wil je het kopen? En hoe zit het met de RoG Strix Edge muismat? Aarzel niet om hieronder commentaar te geven en met ons te bespreken.