Anders

Vergelijking: is de Windows-lintinterface efficiënter dan de oude schoolmenu's?

Toen we met anderen spraken over de nieuwe versies van Windows, begonnen we onwillekeurig een debat over het lint en de efficiëntie ervan. Sommige mensen houden niet van het feit dat Windows 10 en Windows 8.1 het breder gebruiken dan Windows 7, en er zijn nog steeds mensen die klagen dat het veel minder efficiënt is in vergelijking met de oudere interface van Windows XP. Om een ​​einde te maken aan dit debat met behulp van feiten in plaats van subjectieve meningen, hebben we besloten om een ​​benchmark van soorten te creëren. Een reeks metingen die kunnen worden gebruikt om de efficiëntie van de lintinterface te vergelijken, omdat deze wordt gebruikt in Windows 10 versus Windows 8.1 versus Windows 7 versus de interface van de oude Windows XP. Dit zijn de resultaten:

De testprocedure

We hebben vier virtuele machines gemaakt: een met Windows 10, een met Windows 8.1, een met Windows 7 en een met Windows XP Service Pack 3. Op alle besturingssystemen waren de nieuwste updates geïnstalleerd. We hebben drie applicaties getest die aanwezig zijn in al deze besturingssystemen en die allemaal het lint gebruiken: WordPad, Paint en Windows / File Explorer.

Vervolgens hebben we alle werkbalken en knoppen ingeschakeld die in deze toepassingen kunnen worden gevonden. We hebben bijvoorbeeld alle knoppen op de werkbalk Snelle toegang in de apps van Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7 ingeschakeld. In Windows XP hebben we alle werkbalken in Windows Verkenner ingeschakeld. Al deze knoppen en werkbalken werden ingeschakeld met behulp van de standaardmenu's en instellingen. We hebben GEEN register-hacks of hulpprogramma's van derden uitgevoerd om extra functies in te schakelen.

Vervolgens hebben we opgeschreven wat volgens ons de meest voorkomende taken zijn die u waarschijnlijk zult uitvoeren in deze drie toepassingen (WordPad, Paint en File Explorer), in Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 en Windows XP. We hebben het aantal benodigde stappen voor het uitvoeren van deze taken gemeten en de resultaten vergeleken. Alle taken die niet in alle besturingssystemen konden worden uitgevoerd, werden uitgesloten van metingen. U kunt bijvoorbeeld in Windows XP geen URL-websiteadres invoegen als een koppeling naar een tekstselectie in WordPad en Redo bestaat niet als een functie in Windows Verkenner.

We wilden een op klikken gebaseerde vergelijking maken, zodat we geen sneltoetsen gebruikten om de taken te versnellen. Alles is gedaan met de muis, de menu's en knoppen die beschikbaar zijn in elke applicatie. Het toetsenbord werd niet gebruikt tenzij het verplicht was om een ​​verplichte tekstinvoer te maken om een ​​taak te voltooien (bijv. Een bestand of map hernoemen).

De gebruikersinterface van het lint in WordPad - Tot 21% efficiënter

De eerste applicatie die we hebben geanalyseerd, was WordPad - de standaard documenteditor die is opgenomen in alle Windows-versies en -edities.

We analyseerden een reeks van 12 algemene taken die mensen uitvoeren bij het werken met een document in WordPad. Hoewel de resultaten verrassend vergelijkbaar waren voor de meeste taken die werden uitgevoerd in Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7, veranderde de situatie aanzienlijk ten opzichte van Windows XP. "Speciaal kopiëren en plakken", afbeeldingen invoegen en documenten opslaan zijn allemaal taken die u veel sneller zult uitvoeren als u moderne Windows-besturingssystemen gebruikt.

Al met al zijn we van mening dat het redelijk is om te zeggen dat het lint in Windows 10 een efficiencyverbetering tot 21% oplevert in vergelijking met Windows XP, maar dat het slechts 3% sneller is dan de lintinterface in Windows 8.1. De volgende grafiek zou u een duidelijker beeld moeten geven.

De gebruikersinterface van het lint in Paint - tot 42% efficiënter

Laten we naar Paint gaan - de tool die zeer waarschijnlijk het meest elementaire maar meest gebruikte grafische schilderprogramma ter wereld is. We hebben een set van 16 taken in deze toepassing getest.

Hier zijn de verbeteringen die de gebruikersinterface van het lint in Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 bracht, duidelijk in vergelijking met het oude Windows XP.

Verrassend genoeg lijkt het ook alsof er niets is veranderd sinds Windows 7, omdat de resultaten die we in de metingen kregen precies hetzelfde waren in de meer recente versies van Windows. Maar hopelijk wordt de gebruikersinterface van Paint nog efficiënter in de Windows 10 Creators-update die binnenkort komt.

In Paint is de lintinterface tot 42% efficiënter in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7, vergeleken met de oude menu's die werden gebruikt in Windows XP.

De gebruikersinterface van het lint in Windows / File Explorer - Tot 55% efficiënter

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, hebben we Windows / File Explorer getest, de meest gebruikte toepassing van alle drie die we hebben bekeken.

We vergeleken een aantal van 15 taken waarvan we denken dat ze vrij vaak worden uitgevoerd door mensen die deze tool gebruiken.

In Windows / File Explorer merkten we de grootste verbetering van alle tools. De bestandsverkenner in Windows 10 en Windows 8.1 is 43% efficiënter dan die van Windows XP. Het lint geeft de gebruiker niet alleen sneller toegang tot verschillende opties, maar het bevat ook nieuwe opties en is beter georganiseerd in elke nieuwe Windows-versie. We hebben echter geen verbeteringen gevonden in de bestandsverkenner van Windows 10, vergeleken met de bestandsverkenner in Windows 8.1.

Conclusie

Persoonlijk verwachtten we geen grote verbeteringen in bruikbaarheid tussen de verschillende versies van de lintinterface. Maar wij geloven dat de resultaten voor zichzelf spreken. Het lint in Windows 8.1 en Windows 10 geeft wel snellere toegang tot de acties en bedieningselementen die beschikbaar zijn in elke toepassing die we hebben getest, vergeleken met de gebruikersinterface die u in Windows 7 kunt vinden. Aan de andere kant gebruiken mensen die de interface met oude stijl gebruiken vaak pas de menu's aan zodat alle algemene activiteiten met één klik beschikbaar zijn. Het lint dwingt je om van tabblad naar tabblad te klikken om te krijgen wat je wilt. Als we de linten zelf vergelijken, lijkt het erop dat, als we de nieuwste versies van Windows bekijken, de efficiëntie van de lintinterface sinds Windows 8.1 niet veel is veranderd in Windows 10. Toch zouden de dingen verder kunnen verbeteren in de volgende Windows 10 Creators Update.