Anders

Top 4 QR-codescanners voor smartphones met Windows 10 Mobile

Met de release van Windows 10 Mobile zijn veel echt nuttige functies van Windows Phone 8.1 verwijderd. Een van deze functies is de mogelijkheid om QR-codes, barcodes en tekst te scannen. Nu deze functie is verdwenen, moet u apps van derden gebruiken om dezelfde acties uit te voeren. Hoewel er hier veel apps in de Store zijn, zijn de meeste hiervan niet gratis en zijn andere nutteloos. We hebben een beetje onderzoek gedaan en vier apps gevonden, waarvan we denken dat die perfect aansluiten op jouw behoeften. Laten we beginnen:

1. QR-scanner RS

QR Scanner RS ​​is een van de meest gewaardeerde apps in de Windows Store, met een score van 4, 6 / 5. De app is licht, goed georganiseerd en gemakkelijk te gebruiken. Richt uw smartphone op een QR-code of een streepjescode en de resultaten worden getoond. U kunt vervolgens op het resultaat tikken, dat in uw webbrowser wordt geopend.

U kunt ook de app instellen om uw resultaat automatisch te starten. Ga naar Auto Launch Settings en kies de opties die bij u passen.

Wanneer u een streepjescode scant en naar providers zoekt, kan de app u helpen de meest nuttige resultaten te vinden door een zoekmachine te kiezen die u mooi vindt.

Als u slechte belichtingsomstandigheden ervaart, kunt u ook altijd de zaklantaarnknop gebruiken in het configuratiemenu .

Helaas kan de app alleen QR-codes scannen voor webkoppelingen en streepjescodes en kan hij geen andere typen QR-codes scannen. Hiervoor moet je de premiumversie - QR Scanner + - kopen voor $ 1, 99.

Over het algemeen vinden we deze app erg leuk. De resultaten worden direct weergegeven en geopend en het is echt goed in elkaar gezet. Het zou geweldig zijn geweest als je de kleuren van de app kon veranderen, maar het is een onbeduidende kwestie. Probeer deze app en vertel ons wat je ervan vindt.

2. QR-code offline

QR Code Offline is een andere betrouwbare app voor het scannen van QR-codes. In tegenstelling tot QR Scanner RS, kunt u geen barcodes scannen, alleen QR-codes. We hebben gemerkt dat het scannen van QR-codes met deze app een beetje langzamer is, maar het verschil is niet zo belangrijk.

In tegenstelling tot de vorige app, kunt u niet alleen codes van uw camera scannen, maar ook door ze te openen vanuit uw opgeslagen foto's.

De app toont het type QR-code dat wordt gescand, de inhoud ervan en de acties die u kunt uitvoeren:

  • Als het codetype uri is, kunt u op de link tikken en deze wordt geopend in uw webbrowser.
  • Als het codetype sms is, kunt u de tekst verzenden of het nummer opslaan in uw contacten met behulp van de onderstaande knoppen.
  • Als de app een telefoonnummer of een volledig contact weergeeft, kunt u dat nummer bellen of opslaan in uw contacten.
  • Als het codetype Geolocatie is, kunt u de plaats op de kaart vinden of ernaar navigeren met uw navigatie-apps.
  • Als het codetype Agenda-afspraak of Tekst is, kunt u de informatie kopiëren of bewerken en deze ergens anders plakken.

Een ander ding dat we leuk vinden, is de mogelijkheid om elk type QR-codes te maken: tekst, sms, telefoon, geolocatie, e-mail, evenement, contact. Nadat u de informatie hebt getypt, kunt u de kleur van de QR-code kiezen en deze in uw album opslaan.

Over het algemeen denken we dat deze app redelijk goed is. Het heeft meer functies dan de vorige app, maar qua prestaties en ontwerp blinkt het niet uit. Ook is de knop voor het verwijderen van advertenties slecht geplaatst, zodat deze mogelijk overlapt met essentiële inhoud, wat echt vervelend is. Probeer het zelf en vertel ons wat je denkt.

3. QR-codescan

QR Code Scan is een andere goede keuze als het gaat om QR-codescanners voor Windows 10 Mobile. De app is vrij eenvoudig, met de volgende tabbladen: het hoofdscanscherm, qr-lezer, recent, instellingen, privacybeleid en over ons. U kunt door deze schermen navigeren door naar links of rechts te vegen.

De app kan elk type QR-code scannen. Zodra het een code detecteert, trilt uw smartphone en geeft de inhoud ervan weer, samen met enkele knoppen, met de acties die u kunt uitvoeren met de inhoud, vergelijkbaar met QR Code Offline.

Wat we niet leuk vinden, is het feit dat de app nogal traag is, het ontwerp vrij ongepolijst is en de vibratie niet kan worden uitgeschakeld bij het scannen van codes. Over het algemeen is de app goed, doet het werk, maar het is niet uitstekend.

4. Rode laser

Red Laser is een andere handige app voor het scannen van QR-codes. De app is ontwikkeld door eBay en helpt je barcodes te scannen of items te zoeken om er zeker van te zijn dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt, inclusief productdetails, beoordelingen, recensies en prijzen.

Zoals de meeste van de apps die we presenteerden, kan Red Laser niet alleen links en streepjescodes detecteren, maar ook andere typen QR-codes, zoals telefoonnummers of tekst, die in de geschiedenis worden opgeslagen om ze later te bekijken.

Net als sommige van de apps die we hebben gepresenteerd, kunt u uw eigen QR-codes maken. Deze kunt u vervolgens opslaan in uw album en ze delen zoals u wilt.

Een ander ding dat deze app kan doen, is boodschappenlijsten maken. Geef uw lijst een naam, kies een lijstpictogram en begin met het toevoegen van verschillende items door codes te scannen, online te zoeken of ze uit uw geschiedenis toe te voegen.

Een andere leuke functie is de mogelijkheid om loyaliteitskaarten op te slaan voor uw favoriete winkels. Als u de streepjescode niet kunt scannen, typt u het kaartnummer en er wordt automatisch een streepjescode gegenereerd.

We houden erg van deze app, hoewel hij niet volledig gericht is op het scannen van QR- en barcodes, en hij wordt vooral gebruikt om te winkelen. Het kan echter erg nuttig blijken te zijn. Probeer deze app zelf en vertel ons wat je denkt.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn alle apps die in deze verzameling worden gepresenteerd, betrouwbare keuzes en kunt u degene kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet. Hoewel QR Scanner RS de beste is op het gebied van prestaties en ontwerp, is de scancapaciteit beperkt tot barcodes en links, terwijl andere apps meerdere soorten codes kunnen scannen en zelfs QR-codes kunnen maken. Als je denkt dat er betere apps voor Windows 10 Mobile zijn waarvan je denkt dat ze het verdienen om te worden vermeld, aarzel dan niet om ze met ons te delen in de reacties hieronder.