Tutorial

Bestandsgeschiedenis gebruiken met netwerkstations en locaties om een ​​back-up van gegevens te maken

Bestandsgeschiedenis kan zowel werken met lokale stations die op uw computer zijn aangesloten als met stations die zijn aangesloten op andere computers in het netwerk of op het netwerk zelf. Hoe werkt dit en wat is de beste manier om dingen in te stellen? Leer dit en meer in dit artikel.

Verbind een externe schijf met een computer en beveel hem aan bij de thuisgroep

Een manier om dezelfde schijf te gebruiken om een ​​back-up van uw bestanden te maken via het netwerk, is om een ​​externe harde schijf op uw computer aan te sluiten. Stel het in en schakel Bestandsgeschiedenis in, zoals in deze handleiding wordt getoond: Introductie van Windows 8: Back-up van gegevens maken met bestandsgeschiedenis.

Als je het eenmaal hebt laten werken op de computer waarop het station was aangesloten, ga je naar Geavanceerde instellingen en vink je het vakje aan met het bericht 'Deze schijf aanbevelen' . Klik of tik vervolgens op Wijzigingen opslaan .

Nu wordt dit station weergegeven op alle computers met Windows 8, die deel uitmaken van de thuisgroep, als het aanbevolen apparaat voor het maken van een back-up van bestanden met behulp van Bestandsgeschiedenis .

Wanneer u Bestandsgeschiedenis op andere Windows 8-computers start, ziet u de naam van het station en de computer waaraan deze is gekoppeld.

Wanneer u op de knop Inschakelen drukt, begint Bestandsgeschiedenis automatisch een back-up te maken van uw gegevens en wordt het netwerkpad weergegeven waar uw bestanden zijn opgeslagen.

Vanaf hier werkt alles alsof de schijf rechtstreeks op deze computer is aangesloten en niet op een andere computer die deel uitmaakt van de thuisgroep.

Hier zijn enkele voor- en nadelen voor deze opstelling:

  • De back-upsnelheid is het maximum dat kan worden ingesteld op de computer waarop de schijf is aangesloten;
  • De overdrachtssnelheid voor de andere computers is afhankelijk van de capaciteit van uw netwerk en of het station al dan niet wordt gebruikt om gegevens op te schrijven of om toegang te krijgen tot bestaande gegevens;
  • Andere computers kunnen alleen een back-up van hun gegevens maken als de computer waarop de schijf is aangesloten, is ingeschakeld.

Verbind het met de routers en gebruik het van alle computers in het netwerk

Als u een moderne router hebt, zoals de ASUS RT-N56U of de Belkin N600 DB die we recentelijk hebben beoordeeld, dan zou u de externe harde schijf via de USB-poort op de router moeten kunnen aansluiten, deze moeten kunnen laten monteren en overbrengen met Brodcast. de router als een netwerkapparaat.

Wanneer de router is ingesteld om de schijf te koppelen, opent u Bestandsgeschiedenis op de Windows 8-computers waarop u de schijf wilt instellen. Klik of tik op Drive selecteren in de kolom aan de linkerkant. Klik of tik vervolgens op "Voeg netwerklocatie toe" .

Dubbelklik of tik op de router in het venster Map selecteren.

Selecteer vervolgens de naam van de harde schijf en druk op Map selecteren .

Bestandsgeschiedenis zal dit apparaat nu gebruiken om geautomatiseerde back-ups uit te voeren. Herhaal deze procedure voor alle computers waar u de bestandsgeschiedenis wilt inschakelen en wilt laten werken.

Hier zijn enkele voor- en nadelen voor deze opstelling:

  • De overdrachtssnelheid voor alle computers hangt af van de capaciteit van uw netwerk en of de drive al dan niet wordt gebruikt om gegevens op te schrijven of om toegang te krijgen tot bestaande gegevens;
  • Bestandsgeschiedenis is niet afhankelijk van een andere computer die wordt ingeschakeld. De schijf is toegankelijk zolang de router is aangesloten en werkt, voor alle computers en apparaten die op het netwerk zijn aangesloten.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan deze aanpak voor netwerken met meer dan 2 computers of apparaten met Windows 8 die een back-up moeten maken van hun gegevens. Het geeft een beetje meer flexibiliteit dan de eerste benadering die ik in dit artikel heb gedeeld.

Conclusie

Zoals u ziet, is het instellen van Bestandsgeschiedenis om een ​​back-up te maken van gegevens op netwerkstations relatief eenvoudig. Je hoeft geen nerd te zijn om het te laten werken. Denk goed na over de voor- en nadelen van elke aanpak, beslis welke het beste is en ga aan het werk.

Als u op zoek bent naar andere tips voor het gebruik van deze Windows 8-functie, aarzel dan niet om de hieronder aanbevolen artikelen te lezen.