Anders

Simpele vragen: Wat is de NKRO-technologie voor toetsenborden?

Heb je ooit gehoord van de term NKRO of 6KRO ? Heb je een vriend gehoord die computergames speelt, over zijn of haar gloednieuwe toetsenbord met 10 toetsen en rollover praat? Heb je je afgevraagd wat dat betekent en of het een belangrijk aspect is om te overwegen bij het kopen van een nieuw toetsenbord? Als je meer wilt weten over dit onderwerp, zou je dit artikel moeten lezen, waarin we uitleggen wat NKRO is en waarom het belangrijk is dat het op je toetsenbord wordt geïmplementeerd:

Wat betekent NKRO? De definitie!

Gewoonlijk wordt slechts één toets tegelijk op een toetsenbord ingedrukt. In sommige situaties kan echter meer dan één toets tegelijk worden ingedrukt. Als je bijvoorbeeld een gamer bent, moet je mogelijk twee, drie of zelfs meer toetsen tegelijkertijd indrukken, omdat je personage tegelijkertijd moet rennen en schieten, of misschien moet je een paar verschillende spreuken tegelijk casten . Ook als je een snelle typist bent, kun je vaak merken dat je al een tweede toets op je toetsenbord drukt, terwijl een vorige nog steeds wordt ingedrukt.

Dit is waar NKRO in het spel komt. NKRO is een acroniem voor N-Key RollOver en verwijst naar het vermogen van een toetsenbord om alle toetsen die tegelijkertijd worden ingedrukt correct te identificeren en te registreren. Als u een NKRO- toetsenbord hebt, kunt u tegelijkertijd op zoveel toetsen drukken als u wilt en het toetsenbord ze allemaal correct registreren.

Hoeveel gelijktijdig ingedrukte toetsen zijn correct geregistreerd door uw NKRO-toetsenbord?

Een toetsenbord dat NKRO- technologie ondersteunt, kan de mogelijkheid hebben om slechts twee ingedrukte toetsen tegelijk, of zoveel als alle toetsen erop, correct te registreren. Afhankelijk van het minimum aantal toetsen dat u tegelijkertijd op een bepaald toetsenbord kunt drukken, kunt u het classificeren als een rollover-toetsenbord met 3 knoppen en een rollover met 3 knoppen , enzovoort.

Fabrikanten adverteren meestal de minimale sleutelrollover die wordt ondersteund door hun toetsenborden, door de N-letter van het NKRO- acroniem te wijzigen, met de daadwerkelijke belangrijkste rollover-waarden. Een 2-toetsen rollover- toetsenbord wordt bijvoorbeeld een 2KRO genoemd toetsenbord; een drievoudig rollover- toetsenbord wordt een 3KRO genoemd toetsenbord enzovoort. Als de minimale sleutelrollover die door een toetsenbord wordt ondersteund gelijk is aan alle toetsen op het toetsenbord, noemen we het een volledige NKRO toetsenbord.

Het antwoord op de vraag die we in de titel van deze sectie hebben gesteld, is deze:

  • Als uw toetsenbord de classificatie 2KRO heeft, moet het correct twee toetsen registreren die tegelijkertijd worden ingedrukt
  • Als uw toetsenbord de classificatie 3KRO heeft, moet het correct drie toetsen registreren die tegelijkertijd worden ingedrukt
  • ... en zo verder, tot NKRO . Als uw toetsenbord de classificatie NKRO heeft, moet het in staat zijn om nauwkeurig alle toetsen te registreren, zelfs als u ze allemaal tegelijkertijd indrukt. Dat zou onmogelijk te doen zijn met je blote handen, toch?

Welke zijn de meest voorkomende NKRO-implementaties?

De meest voorkomende NKRO- implementaties van vandaag zijn 6KRO en Volledige NKRO. 6KRO- toetsenborden zijn een middenweg tussen de doorgaans dure Full NKRO- toetsenborden en de goedkope toetsenborden met lagere sleutelrollover. Als je een gamer bent, hebben de statistieken onthuld dat de meeste spellen niet profiteren van een toetsenbord met meer dan 6KRO .

Een andere reden hiervoor kan gezond verstand zijn: in de meeste spellen houden gamers meestal de ene hand op de muis en de andere op het toetsenbord. Als u al uw vingers gebruikt om op een toets op het toetsenbord te drukken, kunt u slechts op vijf toetsen tegelijk drukken. 6-key rollover zou dus voldoende moeten zijn voor iedereen.

Wat is belangrijke ghosting?

Als uw toetsenbord niet over de vereiste hardware beschikt om alle toetsen die op een bepaald moment worden ingedrukt correct te kunnen registreren, kan een extra worden geregistreerd die niets te maken heeft met de toetsen die worden ingedrukt. Als u bijvoorbeeld op W, E en X drukt, kan het toetsenbord ook C registreren. Dus ... u typt WEX, maar uw computer (toetsenbord) registreert WEXC .

Dit wordt 'ghosting' genoemd, omdat de extra toets die door het toetsenbord wordt geregistreerd, echte effecten produceert, hoewel er niet echt op wordt gedrukt. Het is net alsof een geest bij jou in de buurt is en op toetsen op je toetsenbord drukt! :)

Slechte ghosting kan om meerdere redenen voorkomen:

  • Het kan een gevolg zijn van een hardwarebeperking op uw toetsenbord,
  • Dit kan het gevolg zijn van software (zoals het besturingssysteem, een app of een game) die niet meerdere toetsen kan registreren wanneer ze tegelijkertijd worden ingedrukt, of
  • Het kan verschijnen vanwege de manier waarop informatie wordt overgedragen van het toetsenbord naar uw computer

De tweede en derde redenen kunnen worden behandeld door softwarefabrikanten. Wat er echter toe doet wanneer u een toetsenbord koopt, is dat de hardware anti-ghosting ondersteunt. Meer hierover in het volgende gedeelte van deze tutorial.

Wat is key jamming, ook wel key anti-ghosting of key blocking genoemd?

Anti-ghosting, key jamming of key blocking zijn termen die allemaal naar hetzelfde verwijzen: een functie waarmee het toetsenbord kan stoppen met het registreren van extra sleutels wanneer de belangrijkste rollover- limiet is bereikt. Dat betekent dat het toetsenbord belangrijke ghosting blokkeert.

Het is vermeldenswaard dat de meeste moderne toetsenborden deze functie hebben, dus ghosting is meer een ding van het verleden. Dat is tenzij u een goedkoop toetsenbord gebruikt, en in dat geval kunt u er ghosting-effecten op zien.

Heeft u een NKRO-toetsenbord nodig?

Zoals je nu weet, is de NKRO een functie die goed is om op je toetsenbord te hebben. Het zorgt ervoor dat alle toetsen die u indrukt correct zijn geregistreerd op uw toetsenbord en dat er geen ongewenste toetsen zijn. In het echte leven zijn we echter van mening dat u alleen toetsenborden nodig hebt met een rollover van 6KRO of met een sleutelhanger met 6 toetsen . Het is moeilijk om een ​​app voor te stellen waarin je tegelijkertijd op zes verschillende toetsen moet drukken. Hoogstens, als je een hardcore gamer bent, zou je misschien kunnen profiteren van het gebruik van een toetsenbord met 10KRO (10-key rollover), dat praktisch elk scenario zou bestrijken waarin je tien verschillende toetsen op je toetsenbord zou moeten indrukken, op hetzelfde tijd. De enige games of apps waarvoor je iets dergelijks nodig hebt, zouden waarschijnlijk moeten gaan over het bespelen van een instrument, zoals Guitar Hero .

Aan de andere kant heeft het werken met een toetsenbord dat minder dan 6KRO ondersteunt, nadelen. U kunt nooit zeker zijn dat alle toetsen die u indrukt, correct zijn geregistreerd door uw favoriete spel. Je weet ook niet zeker of de overgeslagen letters in je woorden of de typefouten die je maakt, jouw schuld zijn of dat het jouw toetsenbordstoring is.

De conclusie die we wilden bereiken, is dat je, als je een goede typ- of game-ervaring wilt, het beste een 6KRO- toetsenbord voor jezelf hebt. Volledige NKRO- toetsenborden hebben meestal een hogere prijs, en toetsenborden met minder dan 6KRO kunnen niet dezelfde gebruikerservaring bieden.

Hoe test je of je toetsenbord NKRO heeft?

Als je je toetsenbord wilt testen om te zien of het NKRO, 6KRO of minder heeft, kun je het volgende proberen:

  • Aqua Key Test - is een app voor Windows, die u kunt downloaden en uitvoeren, zonder iets op uw computer te installeren.
  • Rollover-test - een eenvoudige webpagina waarop u uw toetsenbord kunt testen.
  • Keyboard Ghosting Demonstration - een webapp ontwikkeld door Microsoft.

Gebruik je een NKRO-toetsenbord?

NKRO- toetsenborden zijn handig als u een gamer of een typiste bent. Als u echter alleen kantoorwerk doet of als u geen bijzonder snelle typist bent, kunt u het beste doen met een tweekernig rollover- toetsenbord met anti-ghosting. Voordat je dit artikel afsluit, laat ons weten of je een NKRO- toetsenbord gebruikt. Wat is het type van uw NKRO-implementatie? Reageer hieronder en laten we bespreken.