Beoordeling

Herziening van de ASUS RP-AC56 Wireless-AC1200 Dual-Band Range Extender

ASUS introduceerde onlangs een nieuwe generatie van range-extenders die hun ondersteuning voor moderne draadloze netwerkstandaarden en -frequenties zullen verbeteren. Bovendien zijn ze beter uitgerust om te werken met de moderne routers die het afgelopen jaar of zo de markt zijn binnengedrongen. Het high-end product van deze nieuwe generatie reeksverlengers van ASUS is ASUS RP-AC56. We hebben het ongeveer twee weken getest, verschillende metingen uitgevoerd en we zijn nu klaar om onze conclusies te delen, in deze review:

Unboxing De ASUS RP-AC56 Wireless-AC1200 Dual-band Range Extender

De ASUS RP-AC56 Wireless-AC1200 dual-band range extender is op dezelfde manier verpakt als veel andere ASUS-netwerkapparaten. Op de voorkant van de doos ziet u een afbeelding van het apparaat en enkele van de belangrijkste specificaties.

Waar te kopen

Koop nu

Op de achterkant van het pakket kunt u een vergelijking bekijken met andere ASUS-uitbreidingsmogelijkheden van deze nieuwe generatie. Zoals u kunt zien, is de ASUS RP-AC56 de krachtigste range-extender van deze nieuwe reeks apparaten.

In het hoofdvak vind je nog een kartonnen doos die is ontworpen om de range extender te beschermen tegen schokken.

In deze tweede doos vindt u de range extender, de snelstartgids en de garantiekaart.

Dit is alles wat je nodig hebt om te beginnen. Maar laten we, voordat we het gaan opzetten, kijken wat dit apparaat te bieden heeft op het gebied van hardwarespecificaties:

Hardwarespecificaties

De ASUS RP-AC56 range extender biedt ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, inclusief 802.11ac. De totale theoretische bandbreedte is 1167 Mbps: 300 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk en 867 Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk. Het apparaat heeft twee grote externe antennes, die u kunt zien in de onderstaande afbeelding.

Op de voorkant van het apparaat zijn er drie LED's die aangeven of de bereikvergroter is ingeschakeld en de status van de twee draadloze netwerken die worden uitgezonden. Er is ook de WPS-knop en een resetknop.

Aan de onderkant van de ASUS RP-AC56 hebt u een knop om het apparaat aan en uit te zetten.

Aan de linkerkant bevindt zich een Ethernet-poort die u kunt gebruiken om andere netwerkapparaten aan te sluiten op de range extender en, impliciet, op uw netwerk.

Aan de rechterkant van het apparaat vindt u een 3, 55 mm audio-aansluiting die u kunt gebruiken om een ​​koptelefoon of luidsprekers aan te sluiten om de internetradiofunctie te gebruiken die door deze bereikvergroter wordt geboden.

De officiële specificaties van dit product vindt u hier: Specificaties ASUS RP-AC56.

De ASUS RP-AC56 Wireless-AC1200 Dual-band Range Extender instellen en gebruiken

U kunt de uitbreidingsmodule ASUS RP-AC56 op een van de volgende twee manieren aansluiten op uw netwerk: de WPS-standaard gebruiken of een laptop aansluiten op het draadloze netwerk en vervolgens een webbrowser gebruiken om het op te zetten. Beide methoden werkten goed in onze testen.

Wanneer u via een webbrowser verbinding maakt met de bereikvergroter, gaat u eerst door de installatiewizard. ASUS heeft deze wizard bijgewerkt in vergelijking met de vorige generatie en we vonden het gebruiksvriendelijker. Sommige woorden zijn echter verkeerd gespeld en iemand van ASUS zou hier en daar een beetje proeflezen en het oplossen van woorden moeten doen.

Eerst wordt u gevraagd om de draadloze netwerken te selecteren waarvoor u de bereikvergroter wilt, wel, uitbreiden.

U moet de wachtwoorden voor beide netwerken typen om ervoor te zorgen dat de ASUS RP-AC56 verbinding met ze maakt. U kunt ook de namen instellen van de draadloze netwerken die door de bereikvergroter worden uitgezonden.

Nadat de eerste installatie is voltooid, wordt u gevraagd om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen, omdat deze niet beveiligd zijn en iedereen zich kan aanmelden met "admin / admin". Het is een grote veiligheidsmaatregel en we waarderen ASUS omdat ze proactief zijn met hun gebruikers.

Het administratiepaneel veranderde niet van de vorige generatie en dat is geen slechte zaak. De gebruikersinterface is beschikbaar in 12 talen en het is gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen. Dit apparaat kan worden ingesteld om te werken als een repeater, als een toegangspunt of als een mediabrug, afhankelijk van wat u wilt.

Toen we het testten, gebruikten we de firmware die op dat moment beschikbaar was - versie 3.0.0.4.378_6655-g3325802. We hadden geen problemen bij het aansluiten van andere apparaten op de range extender en onze draadloze verbindingen waren stabiel en werkten goed.

Wat belangrijk is voor een range extender, is de prestaties en dekking die het biedt, dus we zijn snel begonnen met onze metingen. Lees het volgende gedeelte om te zien wat we hebben geleerd over ASUS RP-AC56: