Beoordeling

Boekbespreking: Office 365 voor Dummies, tweede editie

Abonnementsoftware is een relatief nieuw concept. Hoewel in licentieovereenkomsten altijd duidelijk is gemaakt dat u de software die u denkt te kopen, niet echt bezit, hebben mensen dat altijd genegeerd (als ze de EULA helemaal lezen). Dus het idee van software waar je geen fysieke kopie van hebt en dat je elke dag een bedrag moet betalen om te gebruiken, veroorzaakte een aantal hackles toen het voor het eerst werd geïntroduceerd. Microsoft is met Office 365 op een grote manier in abonnementsoftware opgenomen en het is in populariteit toegenomen, vooral voor zakelijk gebruik. Office 365 voor Dummies, tweede editie, laat zien waarom het abonnementsmodel een uitstekende keuze is voor bedrijven. Lukt het haar missie? Lees deze review om het antwoord te vinden:

De skeptici overtuigen

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Het boek begint met een langdurige en zeer grondige uitleg van cloud computing en abonnementssoftware. De auteurs doen er alles aan om de mogelijke bezwaren te herkennen en ze op een duidelijke en feitelijke manier te behandelen. Ik moet toegeven dat ik dit boek begon te lezen als een scepticus, wat volgens mij logisch is voor iemand wiens eerste computer in de jaren 60 een IBM-mainframe was. :) Maar toen ik verder las, merkte ik dat Office 365 For Dummies, Second Edition al snel van gedachten veranderde.

Hoewel de titel het niet zegt (het staat in kleine lettertjes op de cover), is dit boek gericht op zakelijke gebruikers, en het werd al snel duidelijk waarom abonnementsoftware en cloud computing grote voordelen voor bedrijven hebben. Mijn eigen ervaring als de enige computergeletterde persoon op een grote afdeling ondersteunde het idee dat het een stuk eenvoudiger is om de professionals bij Microsoft op de achtergrond naadloos te laten zorgen voor software-upgrades, patches en onderhoud.

Nu, verleend, heeft Microsoft geen vlekkeloos record als het gaat om het verprutsen van dingen (ik ga hier niet afdwalen door met Windows ME over mijn moeders computer te praten, hoewel het wel een grote rol speelde in mijn aanvankelijk sceptisch tegenover Office 365) maar dit boek kan heel goed uitleggen waarom het niet uitmaakt hoeveel ze in het verleden de dub hebben verbleken, het is nog steeds beter om Microsoft uw bedrijfssoftware kritisch te laten houden dan om het over te dragen aan een aantal overwerkte IT-persoon die al dan niet hetzelfde niveau van vaardigheden heeft. En met Office 365-abonnementen hoeft niemand in het bedrijf te gaan zitten en alles opnieuw te image-ren wanneer het bedrijf een nieuwere versie van Office gebruikt. Meld u aan en daar is het klaar voor gebruik.

Er is een goede beschrijving van de verschillende Office 365-abonnementen beschikbaar, dus potentiële abonnees kunnen zien wat ze voor hun geld krijgen.

Serieus, als je niet overtuigd bent dat cloud computing en abonnementssoftware de moeite waard zijn om te overwegen, zal een zorgvuldige lezing van het eerste deel van dit boek je in grote mate overtuigen. Het overtuigde me zeker.

De cloud betreden

Na de deskundige verkooppraatjes voor het concept, legt Office 365 voor Dummies, Second Edition zorgvuldig uit hoe een bedrijf zonder al te veel stress en angst naar Office 365 en cloud computing kan gaan. Nogmaals, de nadruk ligt op het overtuigen van de lezer van de voordelen van een dergelijke stap, en nogmaals, de auteurs doen een zorgvuldige en grondige taak. Ze bekijken de voordelen en functies van Office 365 en leggen uit waarom het maken van de zet zinvol is.

Het zijn niet alleen cloudcomputing- en abonnementssoftware die bedrijven zullen moeten veranderen. Aangezien sommige versies van Office 365 zulke nieuwe benaderingen bevatten als een interne chattoepassing, een Pinterest-achtige app genaamd Delve en de mogelijkheid om bedrijf-brede Facebook-achtige pagina's (onder andere) te creëren, de auteurs van Office 365 voor Dummies, Second Edition doen er alles aan om uit te leggen waarom dit soort sociale media-apps een zeer gunstig effect kunnen hebben voor bedrijven. Het is misschien moeilijk voor managers die gewend zijn om mensen te vertellen dat ze niet op de social media-sites kunnen rondlopen in bedrijfstijd om te begrijpen waarom bedrijfsspecifieke privésites voor sociale media de productiviteit en samenwerking van bedrijven daadwerkelijk kunnen verhogen, maar ik geloof dat de auteurs een goed werk om de zaak voor het instellen van deze dingen op te stellen op het Office 365-account van het bedrijf. Toegegeven, het uiterst ongelukkige besluit van Microsoft om hun chat-app Yammer een naam te geven, kan een paar problemen veroorzaken voor mensen die weten waar Jammer om draait. :)

De algemene inleidende hoofdstukken met verkooppitches worden gevolgd door inleidende verkooppitch hoofdstukken voor de afzonderlijke componenten van Office 365. In beide gevallen schetsten de auteurs zorgvuldig de argumenten voor de superioriteit van Office 365's aanpak ten opzichte van de traditionele buy-licenties aanpak en ze doen het goed. Elk onderdeel (SharePoint, Exchange, Skype voor Bedrijven, OneNote, Word, Excel en Powerpoint) krijgt een eigen hoofdstuk waarin de eigen voordelen worden beschreven. En dan is er een introductie tot de basis van het gebruik van elk onderdeel, wat genoeg zou moeten zijn om mensen aan de praat te krijgen. Voor een gedetailleerder overzicht van alle functies van elk onderdeel, moet u echter een andere referentie vinden. Eerlijk gezegd, als elk onderdeel een volledige uitleg kreeg, zou je dit boek met een vorklift moeten ophalen.

Nogmaals, als je sceptisch bent over een van die dingen, zul je merken dat tegen de tijd dat je de redenen hebt gelezen waarom elk onderdeel een echte productiviteitsverhoger kan zijn, je de dingen in een ander licht zult zien.

Aan de slag gaan

De introducties, de verkooppraatjes en de overzichten nemen meer dan de helft van het boek in beslag. Vervolgens legt Office 365 voor Dummies, Second Edition, uit wat er precies moet gebeuren om u voor te bereiden op een overstap van in-house software naar cloud computing. Het is niet alleen een kwestie van één dag dat u de bedrijfslicentie voor Office gebruikt en de volgende dag dat u inlogt bij Office 365. Er zijn duidelijke stappen die moeten worden genomen om een ​​zo soepel mogelijke overgang te verzekeren. Deze worden stap voor stap uitgelegd. En er is informatie voor ontwikkelaars die misschien de interface willen aanpassen voor een specifiek zakelijk gebruik. SharePoint, als de ruggengraat van het systeem, krijgt een eigen ontwikkelingshoofdstuk. Natuurlijk kunnen mensen die niet geïnteresseerd zijn in die informatie het gewoon overslaan.

Nogmaals, de auteurs leggen uit waarom elke stap essentieel is voor succes en waarom een ​​goede voorbereiding de sleutel is om Office 365 voor uw bedrijf te laten werken. Nogmaals, mensen die er in gaan denken "We kunnen dat onmogelijk gebruiken, we hebben het niet nodig" kunnen er uit komen denken "Hé, dat zou voor ons werken, laten we het eens proberen." Omdat er verschillende versies van Office 365 met verschillende componenten en verschillende prijzen zijn, is het belangrijk om vooraf te weten wat u in uw abonnement wilt doen (hoewel u uw abonnementspakket op elk gewenst moment kunt wijzigen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen).

Het hoofdstuk "Meeting Office 365 Requirements" beschrijft wat nodig is op het gebied van apparatuur, internetbandbreedte en individuele vaardigheden. En de auteurs zijn heel eerlijk over de voor- en nadelen van overstappen naar de cloud. Het is niet alleen maar plezier en games, en daar zijn ze ook voorop. Dit hoofdstuk zou echt moeten worden gelezen. Het volgende hoofdstuk leidt de lezer door te beslissen welk plan het beste werkt. Ook dat zou een vereiste moeten zijn omdat cloud computing een geheel nieuwe ervaring voor de lezer kan zijn en alle informatie over alle plannen een pluspunt is.

Er zijn hoofdstukken over de voorbereiding van de verhuizing, de implementatie van Office 365 (inclusief de stappen die nodig zijn om iedereen er klaar voor te maken), en het beheer van Office 365 (inclusief Exchange, Skype voor Bedrijven en SharePoint). Nogmaals, dit is geen complete en uitgebreide referentiegids, maar het moet mensen over de stoep krijgen en dagelijks gebruiken.

Tientallen en tientallen

Een van de beste delen van een For Dummies- boek is het laatste hoofdstuk of de hoofdstukken die " The Part of Tens" worden genoemd . In dit geval zijn er drie van dergelijke onderdelen. Een voor 'tien tekens dat het tijd is om naar Office 365 te gaan', één voor tien redenen waarom Office 365 van onschatbare waarde voor uw organisatie kan zijn, en één voor tien tips om de productiviteit te verhogen. Behalve dat ze een leuke manier van lezen zijn, doen die hoofdstukken er goed aan de waarde van het product te verkopen, een beetje zoals glazuur op de taart.

Voors en tegens en meer

Hier zijn wat ik voel de goede en slechte punten zijn over Office 365 voor Dummies, tweede editie:

Voors:

  • Zoals met de meeste For Dummies- boeken, goed geschreven door mensen die weten waar ze het over hebben
  • Uitstekende "verkooppraatjes" voor het product dat ik met zekerheid kan zeggen, is goed voor het overtuigen van de sceptici
  • Logische voortgang van het ene onderwerp naar het andere, waarbij elk gebouw voortbouwt op de voorgaande onderwerpen, daarom moet dit boek van het begin tot het einde worden gelezen in plaats van stuk voor stuk
  • Genoeg basisinformatie om je op gang te helpen met elk onderdeel
  • Tal van handige links naar add-ons en aanvullende informatie (ik heb de Kindle-editie beoordeeld)

nadelen:

  • De titel van het boek moet duidelijk maken dat dit vooral voor zakelijke klanten is
  • Een van de dingen die ik voor mijn kost doe, is kopiëren, en ik moet zeggen dat ik geïrriteerd was door grammaticale fouten in het boek. Misschien ben ik kieskeuriger dan andere mensen vanwege wat ik doe, maar zaken als "kan ik mijn werk gemakkelijker doen of niet" waren vervelend (voor de goede orde, het zou gemakkelijker moeten zijn). En oh, kunnen we het woord "functionaliteit" uit de Engelse taal verwijderen, alstublieft ? Het is technisch verantwoord en kan in bijna elk geval worden vervangen door iets beters.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

INZICHT TE HOUDEN: Als u gedetailleerde informatie wilt over het gebruik van alle componenten van Office 365, is dit niet het boek. Een goed naslagwerk voor Office zal echter in het juiste detail worden opgenomen. Als u meer nodig hebt dan dit boek biedt.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Office 365 voor Dummies, Second Edition heeft uitstekend bewezen dat mijn vooroordeel tegen abonneesoftware ongegrond was. Ik kan nu zien dat het abonnementsmodel duidelijke voordelen heeft voor zakelijke gebruikers. Het boek ging echt niet in op de voordelen voor thuisgebruikers, daarom geloof ik dat de titel duidelijk had moeten maken wat de focus ervan is.

Het liet me ook zien dat er voordelen zijn aan het gebruik van sociale media-componenten in een zakelijke omgeving. Jammer dat mijn voormalige werkgevers dit boek nooit hebben gelezen. :)

Het was goed gelezen en als je deel uitmaakt van een bedrijf dat afhankelijk is van Office, moet je zeker aandacht besteden aan de inhoud.