Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Sebleu

Sebleu is een 35-jarige fotograaf oorspronkelijk uit Frankrijk, momenteel woonachtig in Hua Hin, 250 km ten zuiden van de hoofdstad van Thailand - Bangkok. Hij geeft de voorkeur aan het gebruik van een pseudoniem omdat hij gelooft dat auteurs ondergeschikt zijn aan hun werk en dat hun foto's vanzelf moeten spreken. Hij beschouwt zichzelf als een 'wereldburger', omdat hij in verschillende delen van de wereld heeft gewoond, waaronder Frans Polynesië, voordat hij tien jaar geleden in Thailand ging wonen. Hij is een professionele duiker en houdt van de zee en het buitenleven. Na zijn dagen in Tahiti doorgebracht te hebben in het water van 5 tot 18 uur, gelooft hij dat hij gedeeltelijk vis is geworden. Om meer over Sebleu te weten te komen en de prachtige Thaise zeegezichten te zien die hij met ons heeft gedeeld, raden we aan het onderstaande interview te lezen.

Introductie van Sebleu

Sebleu sprak met ons over zijn liefde voor water en het onverwachte begin van zijn passie voor fotografie in een kort interview:

Hoe ben je in de fotografie terechtgekomen?

Vanwege mijn vrouw! Ze wilde echt een DSLR-camera en uiteindelijk kregen we er een terug in 2010. Het was het begin van mijn passie. Na urenlang uren doorbrengen met YouTube-tutorials, recensies en speciale forums op het web, bleef ik steeds meer leren over technieken en bewerkingsprocessen, kijkend naar professionals in het veld, zoals het team Photo Cascadia. Uiteindelijk werd ik twee jaar geleden verliefd op landschapsfotografie en vond ik mijn weg.

Wat inspireert je als je foto's maakt? Wat zijn je favoriete vakken?

Als landschapsfotograaf ben ik vooral geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, vooral tijdens de gouden uren, deze momenten van de dag die slechts enkele minuten duren, omdat ze de zeldzaamste zijn en het een grotere uitdaging is om ze vast te leggen omdat ze niet verschijnen vaak. Je moet dus voorbereid zijn, de perfecte locatie vinden en wachten, sommige dagen zonder succes, anderen met gedenkwaardige resultaten. Ik ben vaak alleen wanneer ik getuige ben van deze momenten en ik voel me gezegend door de natuur zelf wanneer ik ze kan vangen. Mijn favoriete onderwerp is water: meren, zeeën, rivieren, watervallen, het is een grote bron van inspiratie en creativiteit, daarom bevat het grootste deel van mijn portfolio water in een of andere vorm.

Welk type camera gebruik je en wat voor soort nabewerkingssoftware?

Ik gebruik een Canon 5D Mark II en een 6D voor nachtfotografie (met name sterren en de melkweg), met verschillende Canon L-lenzen en een Samyang 14 mm-lens. Maar het beste van alles zijn mijn filters (Lee & Singhray)! Mijn werk is ten goede veranderd sinds ik ze ben gaan gebruiken, omdat ik het niet echt leuk vind om veel tijd te besteden aan het verwerken van afbeeldingen. Ik verkies veruit in het veld te zijn in plaats van voor een scherm. Voor bewerking gebruik ik voornamelijk Adobe Lightroom en Adobe Photoshop voor specifieke processen.

Wat was volgens jou de grootste invloed in je fotografie?

Ik werd altijd aangetrokken door kunst voor zover ik me kan herinneren: schilderen, beeldhouwen, alles wat creativiteit nodig had. Het is een manier voor mij om te ontsnappen aan de routine van het leven, daarom vervult fotografie me. De manier waarop je de wereld door je camera ziet, slechts een moment, een keer in je leven, elke foto is uniek en kan niet worden gereproduceerd. We kunnen niet voorkomen dat het leven doorgaat, maar we kunnen sommige momenten voor altijd onderbreken, het is een soort magie.

Op welke foto ben je het meest trots en waarom?

De volgende waarschijnlijk, je verwacht altijd elke keer iets speciaals te krijgen, het is soms een lange zoektocht, de juiste plaats, het juiste moment, wachten op de geschikte weersomstandigheden, een zoektocht die nooit eindigt!

Maar als ik er vandaag een moet kiezen, is het XLight. Dit beeld verraste me, want ik heb het niet tijdens het blauwe uur geduurd. Normaal gezien vermijd ik het maken van foto's tussen 8.00 en 18.00 uur, omdat het licht niet optimaal is, maar in dit geval heeft de lange belichting de stemming gebracht!

Wat is het ding / de plek die je het liefst zou willen fotograferen, maar waar heb je nog geen kans toe gehad?

Ik heb een bestemming bovenaan mijn lijst - Nieuw-Zeeland, het zuidelijke eiland, verbazingwekkende landschappen, een hemel. Misschien volgend jaar.

Wat zijn je plannen met fotografie vanaf hier?

Ik wil graag een fulltime landschapsfotograaf worden, me blijven verbeteren, zoveel mogelijk reizen om wat visuele edelstenen terug te brengen, timelapse-fotografie net zo goed doen als TSO-fotografie en nooit ophouden gefascineerd te zijn door de schoonheid van onze aarde.

Geniet van het werk van Sebleu via een Windows-thema - Download koppelingen

Sebleu heeft ervoor gekozen om enkele van zijn geweldige Thaise zeegezichten met ons te delen, vastgelegd tijdens de mooiste tijden van dag en nacht.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Sebleu. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Sebleu & zijn werk

Als je de foto's van Sebleu leuk vindt en de rest van zijn prachtige foto's wilt zien, kun je zijn officiële website bezoeken of hem volgen op 500px.

We willen Sebleu bedanken voor het delen van zijn werk met ons en onze lezers, wensen hem het allerbeste in al zijn toekomstige projecten en kijken uit naar zijn foto's uit Nieuw-Zeeland.