Beoordeling

Bitdefender Box 2 review: beveiliging van het thuisnetwerk van de volgende generatie!

Slimme huizen bevatten meer apparaten dan ze vijf jaar geleden gebruikten. Veel huizen hebben smart-tv's, smart plugs, slimme lampen, allerlei slimme sensoren, enzovoort. Al deze apparaten zijn nuttig, maar ze hebben meestal weinig tot geen beveiliging ingebouwd. Velen van hen ontvangen zelden firmware-updates die problemen en beveiligingsproblemen oplossen. Het resultaat is dat je huis misschien slimmer is dan een paar jaar geleden, maar het is ook minder veilig en een paradijs voor hackers. Als u een veilig, slim huis wilt, moet u Bitdefender Box 2 overwegen. Dit is waarom:

Wat is Bitdefender Box 2?

De Bitdefender Box 2 is geen standaard draadloze router, maar kan wel als één worden gebruikt. U zou het moeten beschouwen als een beveiligingshub voor uw thuisnetwerk. Het kan de volgende cyberbeveiligingsfuncties bieden: diepgaande pakketinspectie via het hele netwerk, een inbraakdetectiesysteem (IDS), een inbraakpreventiesysteem (IPS), anomaliedetectie, apparaatdetectie, firewall, URL-blacklisting, beoordeling van kwetsbaarheden, ouderlijk toezicht en lokale antivirusbescherming.

Bitdefender Box 2 kan in een van de drie situaties worden gebruikt:

 • Als een op zichzelf staande draadloze router die zowel WiFi als beveiliging biedt bij u thuis
 • Als een beveiligingsdoos die naast uw persoonlijke draadloze router wordt gebruikt door een andere fabrikant
 • Als een beveiligingsbox en WiFi-router, die naast de router werken die door uw internetprovider wordt geleverd

De instellingen en de gebruikerservaring kunnen aanzienlijk verschillen tussen deze situaties, dus lees onze volledige recensie voor meer informatie.

Bitdefender Box 2: voor wie is het goed?

Dit apparaat is een geschikte keuze voor:

 • Slimme huizen met een groot aantal slimme apparaten
 • Mensen die de best mogelijke beveiliging voor hun thuisnetwerk willen
 • Gebruikers met veel apparaten die willen besparen op antiviruslicenties
 • Gezinnen met kinderen die efficiënte ouderlijk toezicht nodig hebben
 • Slimme huizen met een robuuste draadloze router naast Bitdefender Box 2

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Bitdefender Box 2 heeft veel positieve punten:

 • Het biedt de meest complete beveiliging die u kunt krijgen in een slimme woning
 • Het kan u helpen bij het besparen op antiviruslicenties voor al uw apparaten
 • Het heeft krachtige hardware die kan omgaan met het beveiligen van veel apparaten
 • Het ziet er goed uit, en het heeft een betrouwbare bouwkwaliteit
 • Het kan op afstand worden bestuurd, zowel vanuit een smartphone als via een webbrowser
 • Het biedt efficiënte ouderlijk toezicht voor gezinnen met kinderen
 • Het biedt gevarieerde en handige ondersteuningsopties

Bitdefender Box 2 heeft de volgende zwakke punten:

 • De initiële configuratie kan alleen worden gedaan vanuit een mobiele app. U kunt het niet vanaf een pc instellen
 • Het heeft geen USB-poort
 • Het heeft slechts twee Ethernet-poorten
 • Bij gebruik als draadloze router biedt het middelmatige wifi-dekking en prestaties
 • Wanneer het als een draadloze router wordt gebruikt, blokkeert het veel legitieme webpagina's. Gelukkig is dit gedrag niet aanwezig als het wordt gebruikt als een beveiligingshub naast uw draadloze router.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De tweede versie van de Bitdefender Box is een opwindend en innovatief apparaat. Het heeft uitstekende hardware, ondersteuning voor de nieuwste netwerkstandaarden, het ziet er goed uit en het bevat onbeperkte antivirus-licenties in zijn abonnement voor al je slimme apparaten voor thuisgebruik. Het is niet perfect, maar het komt op de juiste plek en, als je de best mogelijke beveiliging voor je slimme huis wilt, is Bitdefender Box 2 een aanrader. We raden u ten zeerste aan om deze te gebruiken naast een krachtige draadloze router en niet als uw stand-alone draadloze router. De prestaties in deze modus zijn aanzienlijk lager dan die van andere draadloze routers van de AC1900. Bovendien heeft het een hoger percentage "false positives" wanneer het als router wordt gebruikt.

De Bitdefender Box leegmaken 2

Bitdefender Box 2 wordt geleverd in een mooie witte doos met groene accenten, waarop veel details over de functies van dit product zijn afgedrukt. Als je jezelf vertrouwd wilt maken met de unboxing-ervaring, bekijk dan de onderstaande video. Omdat we in Roemenië zijn gevestigd, hebben we de Box 2 in de Roemeense verpakking getest. De internationale ziet er hetzelfde uit als in de onderstaande video. Het is alleen in het Engels of in een andere taal.

In het pakket vindt u de volgende elementen: de Bitdefender Box, de voedingsadapter, een Ethernet-kabel, de installatiehandleiding en de garantie.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Bitdefender Box 2 is een discreet, goed uitziend apparaat. Het is helemaal wit, zonder knoppen erop. Je ziet alleen een cirkel oplichten aan de voorkant, wanneer je hem inschakelt. Deze cirkel geeft de werkstatus van de box aan en deed ons denken aan Cortana vanuit Windows 10.

Aan de achterkant vindt u slechts twee 1 Gbps Ethernet-poorten, de voedingsingang en een reset-aansluiting.

De ventilatieroosters bevinden zich aan de bovenzijde van de doos en aan de onderkant. Aan de onderkant heb je ook drie rubberen voetjes om hem op een plat oppervlak te plaatsen.

De hardware in Bitdefender Box 2 is vrij krachtig. Het wordt geleverd met een dual-core ARM Cortex-A9-processor op 1, 2 GHz, 1 GB RAM en 4 GB opslag voor de firmware. Het heeft een MediaTek MT7615 draadloze chipset die ondersteuning biedt voor de 802.11ac Wave 2 standaard en 3x3 MU-MIMO-overdrachten. De totale theoretische maximale bandbreedte is als volgt 1900 Mbps: 600 Mbps voor de 2, 4 GHz WiFi-band en 1300 Mbps voor de 5 GHz-band.

De Bitdefender Box 2 is een lange draadloze router met een afmeting van 7, 0 x 4, 5 x 4, 5 inch of 17, 78 x 11, 43 x 11, 43 centimeter in hoogte x lengte x breedte. Het is relatief licht vanwege de grootte, met 34 ounce of 966 gram in gewicht.

De Bitdefender-box instellen en gebruiken 2

Bitdefender Box 2 is niet alleen een standaard draadloze router. Het is eerst een beveiligingstool en kan op drie verschillende manieren worden gebruikt. De instellingen worden alleen gedaan vanaf uw smartphone of tablet, met behulp van de Bitdefender Central- app voor Android en iOS. Om de app te gebruiken, hebt u een Bitdefender-account nodig. Maak het voordat je de Box instelt en lees de setup-instructies:

 • Hoe de nieuwe Bitdefender BOX te configureren als u een door een ISP geleverde router gebruikt
 • De nieuwe Bitdefender-box configureren als u een persoonlijke router gebruikt
 • Hoe de nieuwe Bitdefender Box als een stand-alone router te configureren

Zoals je zult zien, zijn de stappen niet zo eenvoudig om door te nemen, en is het het beste om jezelf vertrouwd te maken met het proces, voordat je er doorheen gaat. Op deze manier weet u wat u nodig hebt om Bitdefender Box 2 met succes in te stellen, minimaliseert u de tijd die het kost om het te doen en de frustratie die ontstaat als u het verkeerd doet. Een ding dat ons opviel, is dat, wanneer u Bitdefender Box 2 configureert om te werken als een draadloze router, de enige beschikbare configuratie de naam en het wachtwoord voor WiFi is. Bitdefender Box 2 behandelt al het andere voor u. In de andere modi kunt u ook weinig instellen hoe Bitdefender Box 2 werkt. De enige beschikbare instellingen zijn voor de whitelist, de WiFi, de IP-adressen die in ons netwerk worden gebruikt, de DNS-servers en de firmware-updates.

De Bitdefender Central- app is relatief eenvoudig. Het toont u verkeersinformatie, een overzicht van uw apparaten, rapporten over de bedreigingen die deze week zijn geblokkeerd en over de gebruikers die u in uw thuisnetwerk hebt gedefinieerd.

De app geeft meldingen weer wanneer nieuwe apparaten op uw netwerk zijn aangesloten, wanneer voor elk een beveiligingsbeoordeling wordt gemaakt en wanneer bedreigingen worden gedetecteerd. Wanneer u Bitdefender Central en Bitdefender Box 2 gaat gebruiken, is de app enigszins uitgebreid. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het een stuk stiller.

Een belangrijk aspect van de Bitdefender Box 2 is dat deze onbeperkte licenties voor de apparaten in uw thuisnetwerk bevat, zolang uw Box-abonnement actief is. Als gevolg hiervan kunt u Bitdefender Total Security op uw Windows en Mac OS X, Android en iOS installeren. Als u over een uitgebreid thuisnetwerk beschikt, is dit een geweldige aanbieding, omdat u hiermee geld kunt besparen op antivirusproducten en de best mogelijke cyberbeveiliging bij u thuis kunt krijgen.

De antivirus-apps die op de apparaten in uw thuisnetwerk zijn geïnstalleerd, communiceren met Bitdefender Box 2 en Bitdefender Central . U kunt ook uw thuisnetwerk en de bijbehorende beveiligingsinstellingen bekijken vanuit een webbrowser door naar de Bitdefender Central-website te gaan.

De beschikbare instellingen zijn klein en gemakkelijk te begrijpen door iedereen. Jammer genoeg willen geeks en IT-professionals meer controle en functies, zoals een gemakkelijke witte lijst. Toen we Bitdefender Box 2 bekeken, was er geen manier om alles te zien wat het blokkeerde, zodat we op de witte lijst konden zetten wat niet had mogen worden geblokkeerd.

Nadat de eerste installatie was voltooid, zorgde Bitdefender Box 2 voor alles en had het een "no-touch" -aanpak, net als de antivirusproducten van Bitdefender. Het deed het werk automatisch, voor de gebruiker, zonder tussenkomst van de gebruiker.

We hebben de Bitdefender Box 2 in twee situaties getest: als een stand-alone draadloze router en als een beveiligingshub naast een geavanceerde persoonlijke router van ASUS. In ons thuisnetwerk hebben we veel apparaten: pc's, laptops, tablets, smartphones, een Xbox One-console, verschillende slimme stekkers en slimme lampen en een draadloze printer. We konden ze zonder problemen allemaal met het netwerk verbinden. Ze werden snel herkend en geclassificeerd door Bitdefender Box 2 op basis van hun beveiligingsprofiel. Een leuke functie voor gezinnen is dat je profielen voor je kinderen kunt maken, kiezen welke apparaten ze gebruiken en toegang krijgen tot gedetailleerde ouderlijk toezicht voor hen. U kunt de Ouderlijke Adviseur van Bitdefender ook op hun mobiele apparaat installeren, zodat u de controle behoudt, zelfs als ze niet thuis zijn.

Toen we Bitdefender Box 2 als een stand-alone draadloze router gebruikten, merkten we dat het veel legitieme webpagina's blokkeerde, waaronder Google Drive-documenten en Feedburner RSS-feeds. Al ons uitgeefwerk wordt gedaan in Google Drive, dus we moesten een VPN-service gebruiken om te voorkomen dat Bitdefender Box 2 ons blokkeert. Zelfs sommige legitieme webpagina's uit oudere artikelen over Digital Citizen zijn geblokkeerd. De snelheid van "false positives" in deze modus was te hoog voor productief gebruik.

Toen we overschakelden naar onze draadloze router en Bitdefender Box 2 als een beveiligingshub naast de router gebruikten, stopte dit belabberde blokkeergedrag en Bitdefender Bitdefender Box 2 blokkeerde alleen echte bedreigingen. Deze keer konden we ons werk zonder problemen doen, en het aantal geblokkeerde websites nam aanzienlijk af, en werd alleen beperkt tot kwaadwillende webpagina's.

Zoals u zult zien in onze benchmarks, is Bitdefender Box 2 middelmatig bij gebruik als draadloze router. Veel AC1900 draadloze routers overtreffen het met gemak, zowel in wifi-dekking als snelheid. Als u een snel netwerk wilt, moet u een persoonlijke router en Bitdefender Box 2 gebruiken als een beveiligingstool voor het hele netwerk. De prestaties van uw netwerk nemen in deze situatie aanzienlijk toe.

Bitdefender Box 2 is een uiterst efficiënte beveiligingsoplossing voor uw slimme thuisnetwerk. Het biedt volledige bescherming en het bevat onbeperkte Bitdefender-licenties voor uw thuisapparaten, zolang uw Bitdefender Box 2-abonnement actief is. Het kan een efficiënte manier zijn om te besparen op antivirusproducten en de best mogelijke beveiliging voor uw thuisnetwerk te krijgen . Het kan echter als een afzonderlijke draadloze router teleurstellend zijn.

Als u de exacte details over de draadloze prestaties van Bitdefender Box 2 wilt weten, gaat u naar de volgende pagina van deze recensie wanneer u een draadloze router gebruikt.