Beoordeling

Vacon bekijken VIG-UM723 - een betaalbare bewakingscamera

Moet u uw eigen bewakingssysteem voor uw huis of kantoor bouwen? Heeft u een camera met infrarood nodig die 's nachts video's kan opnemen? Heeft u het nodig om bewegingssensoren en alarmtriggers te hebben? Als u dat doet, zult u zeker de Vacron VIG-UM723 IP-camera tegenkomen bij uw zoekopdrachten. We hebben deze camera ongeveer twee weken gebruikt en we zijn klaar om onze conclusies in deze review te delen. Lees verder om te leren wat u krijgt wanneer u het koopt.

Unboxing van de Vacron VIG-UM723 IP-camera

De verpakking voor de Vacron VIG-UM723 IP-camera is heel eenvoudig en duidelijk. Op de doos vindt u alleen de naam van de fabrikant. Er wordt geen informatie gedeeld over de specificaties van de camera.

Zodra u de doos opent, vindt u de IP-camera. Daaronder zijn er verschillende andere items.

In de doos vindt u de volgende elementen: de IP-camera, een schijf met toepassingen en stuurprogramma's en een systeem voor montage op muren dat schroeven en andere dingen bevat die u mogelijk nodig hebt.

Helaas bevat de verpakking geen netwerkkabel of een stroomkabel. Je zult die apart moeten kopen.

Hardwarespecificaties

De Vacron VIG-UM723 IP-camera is een 5 MegaPixel-camera met een 3, 2-inch CMOS-beeldsensor en 42 infraroodleds, waarmee hij 's nachts video's kan opnemen, tot een bereik van maximaal 40 meter (131 voet).

De camera heeft een bewegingsdetectiesensor die kan worden gebruikt om alarmen te activeren. Volgens de officiële specificaties kan deze camera video opnemen met de volgende resoluties en framerates: 2560x1920 bij 10 fps, 1920x1080 bij 25 fps, 1280x720 bij 30 fps en 640x480 bij 30 fps. U kunt het alleen met een kabel op het netwerk aansluiten, aangezien het geen draadloze verbinding biedt. In termen van grootte kunt u hieronder een tekening bekijken die de afmetingen in millimeters aangeeft. Vacron VIG-UM723 weegt in totaal 450 gram (15.87 ounces).

De volledige lijst met specificaties voor deze camera vindt u hier: 5 Megapixel IR Bullet IP-camera / VIG-UM723.

De Vacron VIG-UM723 IP-camera instellen en gebruiken

Helaas is het opzetten van de Vacron VIG-UM723 IP-camera een beetje moeilijk. Een van de redenen hiervoor is dat de handleidingen op de installatieschijf zijn gemaakt voor andere camera's en niet voor dit model. Daarom moet je de dingen zelf uitvogelen. Allereerst moet je de camera op de plek waar je hem wilt hebben voor bewaking monteren. Sluit het vervolgens aan op een stekker en vervolgens op het netwerk met behulp van een standaard netwerkkabel. Zoals eerder in deze recensie vermeld, zijn deze kabels niet in het pakket te vinden en moet u ze apart aanschaffen.

Vervolgens moet u de software op de schijf installeren om verbinding te maken met deze camera en deze in te stellen. Doe dit op de hoofdcomputer die u wilt gebruiken om verbinding te maken met de camera en vervolgens op andere computers waarmee u verbinding wilt maken. U kunt ook een webbrowser gebruiken, verbinding maken en vanaf daar configureren. U moet echter wel zijn IP-adres kennen om dat te doen. U kunt hier een nieuwere versie van de software voor deze camera vinden op de website van de fabrikant. Om de software volledig te kunnen gebruiken, moet u de licentiesleutels downloaden en toepassen die beschikbaar zijn naast de nieuwste versies van de software.

Wanneer u de camera aansluit, wordt u om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. De standaardinstellingen zijn "admin / admin". We raden ten zeerste aan dat u het wachtwoord voor deze gebruiker wijzigt zodra u zich aanmeldt.

De webinterface voor het beheer van deze camera is een beetje spartaans. Het biedt alles wat je nodig hebt in termen van aanpassingsmogelijkheden, maar het is niet erg vriendelijk om te gebruiken en sommige configuratie-opties worden helemaal niet uitgelegd. Daarom moet je met die instellingen experimenteren en zien wat ze voor jezelf doen. We voelden dat er te veel trial-and-error aan te pas kwam.

Een van de dingen die we hebben geleerd bij het gebruik van de Vacron VIG-UM723 IP-camera is dat deze geen opnames biedt bij 2560x1920 bij 10 fps of bij 1920x1080 bij 25 fps. Het maximale dat we konden behalen was 1920x1080 bij 15 fps. Hopelijk zullen toekomstige firmware-updates dit probleem oplossen en toestaan ​​dat deze camera biedt wat het beloofde.

Het algemene gevoel dat je krijgt bij het configureren van deze camera is dat je er alleen voor staat. De fabrikant van dit apparaat biedt helemaal geen hulp, dus u moet dingen bedenken door te experimenteren met alle beschikbare hulpmiddelen en instellingen. Zodra dat uit de weg is en u configureert hoe u deze camera wilt laten werken, zijn de dingen heel eenvoudig. Vacron VIG-UM723 werkte goed en deed wat we ervan verwachtten. We waren ook in staat om gemakkelijk alarmen in te stellen op basis van bewegingsdetectie en de camera was redelijk nauwkeurig in het detecteren van beweging, althans in gesloten ruimtes.

Het moeilijkste onderdeel van het gebruik van de Vacron VIG-UM723 IP-camera is het opzetten ervan. De handleiding op de installatieschijf is voor een ander model, niet deze, dus het zal geen enkel nut voor u hebben. Er is ook geen hulpdocumentatie die u kunt gebruiken. Zodra u erachter bent, kunt u eindelijk deze IP-camera gebruiken. En vanuit onze testervaring werkt de camera goed en werkt hij goed bij het opnemen van video, zowel overdag als 's nachts.

Vacron-toepassingen

Vacron bundelt de volgende toepassingen voor deze bewakingscamera:

  • NetMonitorClient - Een zeer complexe tool waarmee je meerdere camera's tegelijkertijd kunt verbinden. Het biedt veel aanpassingsmogelijkheden, maar je moet de dingen zelf uitvogelen. De meeste configuratieopties worden helemaal niet uitgelegd. Ook het ontdekkingsproces voor de netwerkcamera werkte niet erg goed en we moesten de Vacron VIG-UM723 handmatig toevoegen aan de lijst met apparaten.
  • NetMonitorServer - Een servertoepassing die op ten minste één computer in uw netwerk moet zijn geïnstalleerd. Met deze toepassing kunnen andere computers verbinding maken met de NetMonitorClient .
  • ServerWatchDog - Een kleine applicatie die u een snelle status geeft over de camera, de serversoftware en de werking ervan.
  • NetTransfServer - We konden er niet achter komen wat deze applicatie doet. Het heeft geen gebruikersinterface om ermee te communiceren. Het draait gewoon op de achtergrond en dingen mislukken als je het van je computer verwijdert.

Helaas zijn er geen mobiele apps beschikbaar die u kunt gebruiken om verbinding te maken met de Vacron VIG-UM723 IP-camera en te controleren wat er in het onderzochte gebied gebeurt. Vacron bundelt verschillende toepassingen die nuttig zijn in uw werk met de Vacron VIG-UM723 IP-camera. Het probleem is dat ze geen hulpdocumentatie bij zich hebben en dat het werken met hen een beetje moeilijk is. Er is veel trial-and-error in het uitzoeken van dingen.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Vacron VIG-UM723 is een betaalbare IP-camera die u kunt gebruiken om uw eigen bewakingssysteem thuis of op kantoor te bouwen. Het is een heel eenvoudig product, dat goed werkt als je eenmaal weet hoe je het moet configureren. Het belangrijkste nadeel is dat het geen bruikbare helpdocumentatie biedt en dat er veel trial-and-error is bij het opzetten ervan. Bovendien zijn de officiële specificaties misleidend. Deze camera biedt geen opnames op 2560x1920 pixels en 10fps maar op 1920x1080 en 15fps. Dit probleem moet worden opgelost in een toekomstige firmware-update. Vacron VIG-UM723 is een goede keuze voor budgetbewuste gebruikers die niet bereid zijn om veel geld uit te geven aan het bouwen van een eenvoudig bewakingssysteem en die technisch goed onderlegd zijn om dit apparaat en de verbindingen zelf uit te zoeken.