Beoordeling

De ASUS EA-AC87 mediabrug / toegangspunt bekijken

ASUS heeft onlangs een nieuw thuisnetwerkapparaat gelanceerd: de EA-AC87 mediabrug / toegangspunt. Dit apparaat is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt als een geavanceerde bereikvergroter voor draadloze 802.11ac- en 802.11n-netwerken die werken op 5 GHz of als een toegangspunt. Het is ook het eerste apparaat in zijn soort dat alleen gericht is op zeer snelle 5 GHz draadloze netwerken. Zoals je je kunt voorstellen, toen ASUS het nieuws over dit apparaat met ons deelde, waren we nieuwsgierig om het te bemachtigen en het te testen. Dit is wat we hebben geleerd na een testweek:

Unboxing De ASUS EA-AC87 mediabrug / toegangspunt

De verpakking die ASUS voor dit apparaat gebruikt, is hetzelfde als voor al hun netwerkapparatuur. Je ziet een foto van het apparaat en een heel goede samenvatting van zijn indrukwekkende specificaties. Het beschikt over indrukwekkende snelheden zoals draadloze overdrachten bij 1734 Mbps, 4K-videoweergave en meer.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Wanneer u de doos opent, ziet u het apparaat onmiddellijk, terwijl de accessoires verborgen zijn in mooi opgezette vakken.

Het pakket bevat de volgende elementen: het mediacentrum / toegangspunt, vier antennes, de oplader, een netwerkkabel van 1, 5 meter lang, de snelstartgids, een cd met softwarehulpprogramma's en de handleiding, de garantie en andere folders.

Hardwarespecificaties

Het eerste waar u aan moet denken, is dat dit apparaat alleen werkt met draadloze netwerken in het 5 GHz-spectrum. Daarom is het misschien niet zo handig als u geen nieuwe apparaten hebt met ondersteuning voor de 802.11ac- en 802.11n-normen voor draadloos netwerken. Probeer in plaats daarvan ASUS EA-N66, dat is een dual-band toegangspunt / mediabrug.

ASUS EA-AC87 heeft vier dipoolantennes die, althans in theorie, echt een goede dekking moeten bieden.

Aan de achterkant van het apparaat bevinden zich 5 Ethernet-gigabitpoorten, zodat u ook desktopcomputers of apparaten kunt aansluiten die niet werken met het draadloze 5 GHz-spectrum.

Zoals u verwacht, heeft ASUS EA-AC87 ondersteuning voor WPS-verbindingen en moderne beveiligingsstandaarden zoals WPA2-PSK en WPA-PSK.

De afmetingen zijn 160 x 160 x 40 mm (breedte x diepte x hoogte). Dat is 6, 2 x 6, 2 x 1, 5 inch. ASUS EA-AC87 weegt 480 gram of 16.9 gram.

De volledige set specificaties van dit apparaat vindt u hier: ASUS EA-AC87-specificaties.

De ASUS EA-AC87 mediabrug / toegangspunt instellen en gebruiken

Het is heel eenvoudig om de ASUS EA-AC87 via WPS aan te sluiten en het heeft slechts een paar druk op de knop nodig. In minder dan een minuut is het apparaat verbonden met uw draadloze netwerk en kan het fungeren als een mediabrug die uw netwerk uitbreidt. Voordat u het apparaat inschakelt, hoeft u alleen nog de schakelaar Media Bridge / Toegangspunt op de juiste positie in te stellen.

Zodra het apparaat is ingeschakeld en op uw netwerk is aangesloten, branden de LED's aan de voorkant en kunt u beginnen met de configuratie via de webinterface.

De gebruikersinterface die wordt gebruikt voor ASUS EA-AC87 is dezelfde als die wordt gebruikt voor alle netwerkapparaten van ASUS. Wij vinden het leuk en we vinden het erg vriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Een groot pluspunt is het feit dat het apparaat u waarschuwt dat u de standaard loginnaam en het wachtwoord moet wijzigen, zodat u uw netwerk op de juiste manier beveiligt.

De gebruikersinterface voor de ASUS EA-AC87 mediabrug / toegangspunt is beschikbaar in 21 talen, wat geweldig is.

Wanneer het apparaat is ingesteld als mediabrug, worden uw draadloze netwerk en de bijbehorende configuratie automatisch gekloond: naam, wachtwoord, enzovoort. U kunt het niet instellen op een andere netwerknaam wanneer u het op deze manier gebruikt.

Als u het echter als een toegangspunt instelt, kunt u een andere netwerknaam en -wachtwoord instellen, evenals verschillende beveiligingsopties dan het netwerk dat door uw router wordt uitgezonden.

We hebben geen problemen ondervonden toen we onze apparaten verbonden met het draadloze netwerk dat wordt uitgezonden door ASUS EA-AC87. Alle verbindingen werkten perfect en we konden alle functies voor netwerk delen gebruiken die beschikbaar zijn op onze computers en apparaten: delen met de thuisgroep, delen van de printer, afdrukken op afstand, streaming video, enz.

In slechts een paar minuten was ons draadloze netwerk opgezet en werkte het goed.