Beoordeling

Review HyperX Alloy Elite RGB: geavanceerde verlichting, geweldig typen en gamen!

HyperX heeft onlangs een nieuw gaming-toetsenbord gelanceerd genaamd HyperX Alloy Elite RGB . In het verleden hebben we hun eerste toetsenbord ooit getest, de HyperX Alloy FPS en we waren onder de indruk van wat het te bieden had, voor een uitstekende prijs. Deze keer heeft HyperX een mechanisch toetsenbord gemaakt dat als beter wordt beoordeeld dan het vorige model. De HyperX Alloy Elite RGB is een mechanisch gaming-toetsenbord met volledige RGB-verlichting, extra mediabediening en speciale software. Hoe slaagt het erin om gamers en schrijvers tevreden te stellen? Als u wilt weten wat u ervan kunt verwachten, lees dan deze review:

HyperX Alloy Elite RGB: voor wie is het goed?

De HyperX Alloy Elite RGB is een geweldig toetsenbord voor:

 • Gamers of schrijvers die hunkeren naar een geweldig mechanisch toetsenbord
 • Degenen die van lichteffecten en maatwerk houden
 • Mensen die op zoek zijn naar eersteklas apparaten tegen een redelijk prijskaartje

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de HyperX Alloy Elite RGB :

 • Het is een uitstekend mechanisch toetsenbord dat kan voldoen aan de behoeften en wensen van zowel gamers als typisten.
 • Je kunt het kopen met een van de drie verschillende soorten mechanische Cherry MX-schakelaars: rood, blauw en bruin. De beschikbare typen switches verschillen echter van land tot land, dus u moet dit eerst bij uw plaatselijke verkoper navragen.
 • De verlichting op dit toetsenbord is indrukwekkend en kan in detail worden aangepast met behulp van verschillende profielen.
 • Het wordt geleverd met een ingebouwd flashgeheugen dat drie verschillende aanpassingsprofielen kan opslaan.
 • Als je media-bedieningselementen op je toetsenbord wilt hebben, heeft deze deze en ze zien er geweldig uit.
 • Hoewel het een groot gaming-toetsenbord is, heeft de HyperX Alloy Elite RGB een vrij kleine footprint op uw bureau, ten minste vergeleken met andere gaming-toetsenborden.
 • Het is een betrouwbaar en robuust toetsenbord, met een solide stalen frame.

Aan de negatieve kant:

 • Het polstootkussen is een beetje te klein als u lange vingers of grote handen heeft, en
 • We willen graag dat HyperX hun NGenuity- app verbetert. Toen we het toetsenbord aan het testen waren, merkten we dat de app laggy was en dat hij wat werk kon gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren. NGenuity is echter niettemin een goed begin en biedt wat een gamer van een app van dit type zou willen hebben.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De HyperX Alloy Elite RGB is een van de beste toetsenborden die we de afgelopen maanden hebben getest. Het heeft een geweldig ontwerp, uitstekende bouwkwaliteit en alles wat een gamer van een toetsenbord zou willen hebben. We vonden zowel de game-ervaring als de typervaring die dit mechanische toetsenbord biedt, en we denken dat jij dat ook zult doen. Ongeacht of u een nieuw toetsenbord voor het spelen van games wilt of als u veel op uw computer schrijft, stelt de HyperX Alloy Elite RGB u niet teleur. We bevelen dit toetsenbord aan aan al onze lezers die het zich kunnen veroorloven.

Unboxing van het HyperX Alloy Elite RGB mechanisch toetsenbord

Het HyperX Alloy Elite RGB mechanische toetsenbord komt aan in een mooie box van glanzend karton. De achtergrond is geschilderd in zwart en donkergrijs en op de voorgrond zijn er afgedrukte afbeeldingen en details over het toetsenbord. Op de bovenkant van de doos kunt u bijvoorbeeld een grote afbeelding van het toetsenbord zien met verschillende kleuren die de toetsen verlichten.

Op de achterkant kunt u informatie lezen over de belangrijkste functies en specificaties van het toetsenbord, in een paar verschillende talen.

Wanneer u de doos opent, wordt u begroet door het toetsenbord aan de binnenkant. Je krijgt ook een afneembaar polmpad en acht extra keycaps gemaakt van een zilverachtig metaal, die je kunt gebruiken om de standaard plastic keycaps voor de WASD- en 1234-sleutels te vervangen. De bundel bevat ook een hulpmiddel voor het verwijderen van sleutels, de snelstartgids en een welkomsttekst van het HyperX-team.

De unbox-ervaring die wordt geboden door het HyperX Alloy Elite RGB mechanische toetsenbord is een premium gamingapparaat waardig. De doos bevat alles wat u van een gametoetsenbord mag verwachten.

Hardwarespecificaties

De HyperX Alloy Elite RGB is een toetsenbord voor gamers en maakt gebruik van Cherry MX RGB mechanische schakelaars. Het deel met de RGB-naam betekent dat alle toetsen in elke gewenste kleur kunnen oplichten. Op basis van hun specificaties, kunt u ervoor kiezen om dit toetsenbord te krijgen met rode, blauwe of bruine toetsschakelaars. Hun innerlijke kleuren vertellen je over de activeringsafstand, kracht en ruis die ze maken:

 • Cherry MX Blue: clicky, 50 cN aandrijfkracht, luid
 • Cherry MX Brown: tactiel, 45 cN aandrijfkracht, niet te hard maar ook niet te stil
 • Cherry MX Red: lineair, 45 cN aandrijfkracht, stil

Het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord dat we hebben getest, werd geleverd met Cherry MX Brown-schakelaars, die een middenweg vormen tussen de luide maar nauwkeurige Cherry MX Blue-schakelaars en de stille en ultragevoelige Cherry MX Red-schakelaars.

Kingston adverteert met de Cherry MX RGB-schakelaars die op het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord worden gebruikt en elk 50 miljoen toetsaanslagen duren. Dit toetsenbord zou vele jaren mee moeten gaan, volgens onze analyse: hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren ?. HyperX zegt ook dat de belangrijkste contacten in de schakelaars zelfreinigend zijn en bestand zijn tegen stof en vuil. De toetsen zijn geplaatst op een massief stalen frame dat stevig is en de Cherry MX RGB-schakelaars zijn ook versterkt met glasvezel.

Om verbinding te maken met uw spelinstallatie, maakt de HyperX Alloy Elite RGB gebruik van een gevlochten USB-kabel met aan het einde twee standaard USB 2.0-aansluitingen. Het is vermeldenswaard dat de kabel niet afneembaar is, maar lang is: 70, 86 inch of 180 cm. De kabel heeft twee USB-aansluitingen, dus deze neemt twee USB-poorten in beslag op uw computer, maar compenseert deze door een eigen USB-poort aan te bieden, die doorgang biedt.

Naast de standaardtoetsen op een normaal volledig toetsenbord, heeft de HyperX Alloy Elite RGB ook acht extra knoppen (een daarvan is een volumewiel) voor het regelen van de verlichting, de gamemodus en de mediaspeler op uw computer.

Het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord biedt ook volledige NKRO-ondersteuning, wat betekent dat het net zoveel verschillende toetsen kan registreren als u tegelijkertijd indrukt, en het geen van hen zal "vergeten". Als je meer wilt weten over de voordelen van NKRO op je toetsenbord, lees dan deze handleiding: Wat is de NKRO-technologie voor toetsenborden ?.

Wat betreft de grootte, is het HyperX Alloy Elite RGB gaming-toetsenbord 17, 38 inch (44, 39 cm) breed, 6, 65 inch (16, 89 cm) diep en 1, 53 inch hoog (3, 88 cm). Het toetsenbord is relatief zwaar, weegt 3, 3 lbs of 1, 49 kg.

De HyperX Alloy Elite RGB zou met elk modern besturingssysteem moeten werken, inclusief Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 en Mac OS X. Als u echter de belichting wilt aanpassen en macro's wilt toewijzen, moet u de NGenuity- app gebruiken geleverd door HyperX, die alleen op Windows-systemen werkt. Helaas hebben we geen gedetailleerde informatie gevonden over de compatibiliteit van besturingssystemen op de HyperX-website.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties, kunt u ze hier bekijken: HyperX Alloy Elite RGB.

De hardware-specificaties en de functies die worden aangeboden door de HyperX Alloy Elite RGB zijn een high-end gaming-toetsenbord waardig.

Het HyperX Alloy Elite RGB-toetsenbord gebruiken

Wanneer u de HyperX Alloy Elite RGB uit zijn doos haalt, kunt u het niet helpen de kwaliteit ervan op te merken. Het toetsenbord ziet er robuust en robuust uit, en het gewicht geeft je het vertrouwen dat het probleemloos enige schade kan aanrichten. Ook als u naar kijkt, kunt u het niet nalaten de aandacht en de aandacht op de details te vestigen die het ontving. De HyperX Alloy Elite RGB heeft een aantrekkelijk ontwerp en een premium constructie.

De HyperX Alloy Elite RGB is geen klein toetsenbord, maar net als zijn kleinere broer, de HyperX Alloy FPS, is de voetafdruk op je bureau niet groot. Een vergelijkbaar gametoetsenbord van andere fabrikanten, zoals Razer, heeft een aanzienlijk grotere footprint op uw bureau. Als uw bureauruimte beperkt is, zal de HyperX Alloy Elite RGB een goede keuze voor u zijn.

HyperX bouwde de Alloy Elite RGB op een frame van massief staal dat aan de bovenzijde van het toetsenbord te zien is. Het voelt geweldig om te zien en ook om aan te raken, en het is zo sterk dat je het toetsenbord in geen enkele richting kunt buigen of draaien.

De onderkant van het toetsenbord is gemaakt van stevig plastic. Op de basis bevinden zich ook twee kleine steunpoten met rubber aan hun uiteinden. Ze helpen het klavier omhoog te brengen, maar zelfs in deze positie voelt het toetsenbord me een beetje te plat aan.

Alle toetsen zijn zacht om aan te raken en hun oppervlak is enigszins hol (behalve de spatiebalk die hol is), wat een prettig gevoel geeft bij het typen. De toetsen hebben ook iets kleinere bovenzijden dan bodems. Dat laat net voldoende ruimte voor de LED-lampjes om uit te komen tussen de toetsen, zonder ruimte te laten voor vervelende lichtbloedingseffecten.

Daarover gesproken, de RGB LED-verlichting is spectaculair op het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord. Elke toets licht afzonderlijk op en er zijn nogal wat verschillende effecten die u op het toetsenbord kunt gebruiken, waaronder Wave, Solid, Breathing, Trigger, Explosion en een unieke HyperX Flame. Om toe te voegen aan het ontzag, wordt de HyperX Alloy Elite RGB ook geleverd met een LED-streep die van links naar rechts over de gehele lengte van het toetsenbord gaat. Deze LED-streep gebruikt bijpassende kleuren voor de rest van het toetsenbord en is een mooie afwerking.

Het wijzigen van de lichtintensiteit en kleurprofielen is gemakkelijk met behulp van twee van de drie knoppen aan de linker kant van het toetsenbord. De eerste, die op een zon lijkt, regelt de lichtintensiteit en de tweede, die op drie met elkaar verweven cirkels lijkt, fungeert als een schakel tussen de drie kleurprofielen die het toetsenbord in zijn flashgeheugen kan opslaan. De derde knop is de knop Gamemodus en wordt gebruikt voor het uitschakelen van de snelkoppelingen voor Windows en ALT + Tab- toets tijdens games.

Aan de rechterbovenkant van het toetsenbord vindt u een reeks zilveren knoppen met een rond uiterlijk. Dit zijn de bedieningselementen voor terugspoelen, afspelen / pauzeren, vooruitspoelen en dempen, en helemaal rechts een wiel voor het aanpassen van het volume. Mediacontroles zijn een welkome toevoeging, vooral voor gamers die graag naar muziek luisteren tijdens het spelen. We vinden het leuk om mediatoetsen op onze toetsenborden te hebben.

We willen ook het feit vermelden dat de HyperX Alloy Elite RGB wordt geleverd met een polssteun die afneembaar is. Sommige mensen vinden het misschien leuk, want het heeft een prachtig ontwerp en textuur, maar ik moet zeggen dat ik persoonlijk liever had dat het iets groter was en een zachter (misschien rubberen) oppervlak had. Als uw handen echter middelgroot of klein zijn en ze niet de neiging hebben om te zweten, zult u waarschijnlijk van het polstootkussen houden.

In de tijd dat ik het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord op mijn bureau had, gebruikte ik het om een ​​paar van mijn favoriete spellen te spelen. Het toetsenbord voelt geweldig aan, en het werkte goed in alle games die ik speelde: Skyrim, Mass Effect: Andromeda en League of Legends.

De HyperX Alloy Elite RGB is een van de best presterende gaming-toetsenborden die we hebben getest. We houden van het ontwerp en de robuustheid ervan, en we waarderen het feit dat zelfs als het een groot toetsenbord is, het toch nog steeds een lage voetafdruk op het bureau behoudt. De extra knoppen zijn handig, de lichteffecten zijn indrukwekkend en de LED-streep geeft de algehele indruk een mooi tintje. Het is gemakkelijk om van dit toetsenbord te houden! :)

De HyperX NGenuity-app

De HyperX Alloy Elite RGB is het eerste gaming-toetsenbord van HyperX dat wordt geleverd met meegeleverde software. Dat was nodig omdat het toetsenbord wordt geleverd met RGB-verlichting en je een middel moet hebben om de lichteffecten te regelen en aan te passen. De software die wordt aangeboden door Hyperx wordt NGenuity genoemd en biedt u de volgende mogelijkheden:

 • Stel belangrijke sneltoetsen in
 • Programmeer en sla macro's op
 • Wijs elke gewenste kleur toe voor elke toets op het toetsenbord
 • Configureer verschillende kleuren voor individuele toetsenbordzones
 • Selecteer welke sneltoetscombinaties zijn uitgeschakeld als de knop Gamemodus is ingeschakeld: Alt + Tab, Alt + F4, Shift + Tab en Ctrl + Esc.

De NGenuity- software voelt zich in eerste instantie gemakkelijk te gebruiken, maar na slechts een paar klikken, zie je dat het niet zo goed is als wat de concurrentie biedt. Hoewel het er goed uitziet en alle functies biedt die een gamer van zo'n tool zou willen hebben, heeft NGenuity twee grote problemen.

Het eerste grote probleem is dat het laggy is en er is geen reden voor, omdat we het op een computer gebruikten die behoorlijk krachtig is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Het tweede negatieve aspect is dat NGenuity enkele vervelende gebruikerservaring ontwerpproblemen heeft. Degene die ons het meest irriteerde, was het feit dat het onmogelijk leek om een ​​profiel te maken en het toe te wijzen als een van de drie standaardinstellingen, waar je naartoe kunt schakelen door herhaaldelijk op de knop Verlichting te drukken vanaf de linkerbovenkant van het toetsenbord .

In eerste instantie dachten we dat het onmogelijk is om dat te doen. Nadat we echter de veelgestelde vragen op de HyperX-website hebben doorgenomen en ook de Help- informatie hebben gecontroleerd, hebben we ontdekt dat u het kunt doen, maar het proces is niet intuïtief. Blijkbaar, als u een van de standaardprofielen wilt aanpassen, moet u het slepen en neerzetten in de lijst met reguliere profielen, dit naar wens aanpassen en het vervolgens slepen en terugzetten in de lijst met standaardprofielen.

Zodra u echter leert hoe u het toetsenbord kunt aanpassen, kunt u dit eenvoudig doen. Hier is een video die beter uitlegt hoe alles werkt:

De HyperX NGenuity-software is een vereiste toevoeging aan het HyperX Alloy Elite RGB-toetsenbord. We houden van de manier waarop het eruit ziet, en we houden van het feit dat het alle dingen bevat die een gamer nodig heeft om het toetsenbord te personaliseren. De app is echter laggy en moet worden verbeterd met betrekking tot enkele bruikbaarheidaspecten. Hopelijk blijft HyperX kwaliteitstijd investeren in het verbeteren van deze app.

Vind je het HyperX Alloy Elite RGB-toetsenbord leuk?

Zoals je inmiddels weet, vinden we het HyperX Alloy Elite RGB- toetsenbord erg goed. Naar onze mening is dit gaming mechanische toetsenbord een uitstekend apparaat dat meer biedt dan vele anderen, tegen een vergelijkbaar prijskaartje. Voordat we deze beoordeling sluiten, willen we graag weten wat uw mening is. Als u al over dit toetsenbord beschikt, kunt u hier details over uw ervaring mee delen.