Anders

Maak kennis met onze lezers: Milan Benes uit Tsjechië

Vandaag wil ik een interview publiceren met een van onze lezers: Milan Benes. Hij heeft een paar weken geleden contact met mij opgenomen en sindsdien hebben we regelmatig contact gehad. Samen hebben we enkele geweldige oplossingen gevonden voor Windows 8-puzzels. Milaan is de inspiratie achter twee van onze recente artikelen en daarom vond ik het geweldig om hem voor te stellen aan andere lezers van 7 tutorials . Dit is om te bewijzen dat onze lezers zowel slim als geweldig zijn.

Vertel ons een beetje over jezelf. Wat wilt u dat de andere lezers van 7 tutorials over u weten?

Allereerst zou ik willen zeggen: "Hallo Ciprian! Hoi andere lezers van 7 tutorials!"

Behalve dat ik systeembeheerder ben in een groot bedrijf, ben ik een normale vent als iemand anders. Mijn grootste hobby is om dingen te repareren die niet werken. Ik begon computers te gebruiken in mijn jeugd, toen mijn ouders een 8-bits Commodore C64 voor me kochten, voornamelijk voor het spelen van de spellen.

Sindsdien ben ik gefascineerd door computers. Ik was een kind en net als alle kinderen begon ik met het spelen van spellen. Ik eindigde met ongeveer 300-400 verschillende 8-bit spellen zoals Dizzy, The Last Ninja, Head over Heels, etc.

Ik vond het werken met de computer interactief en geweldig voor het trainen van mijn hersencellen, in tegenstelling tot het kijken naar de tv. Zelfs vandaag kijk ik helemaal niet naar televisie, maar ik experimenteer nog steeds graag met pc's. Wat moet ik nog meer zeggen? Ik heb 20 jaar op scholen doorgebracht: ik heb een master in IT en een doctoraat in de economie.

Pic: Dizzy 3 is een van de games die me in het verleden tot computers heeft gebracht.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik heb veel verschillende interesses: ik hou van zwemmen, ik schaak, ik heb een grote bibliotheek van ongeveer 4000 boeken en ik lees heel vaak.

Op dit moment zijn er op mijn bureau drie verschillende boeken die ik lees: een oorlogsroman van Mailer - "Naked and the dead ..." (er is een film gebaseerd op gemaakt.) Het was mooi gefilmd, het bekijken waard voor de fans van dit genre) ..., een gids voor de nieuwste Photoshop (ik ben dol op alle mod-afbeeldingen) en een derde boek over het internetprotocol versie 6 - IPv6 (verbonden met mijn baan als systeembeheerder).

Ik ben een grote autoliefhebber. Ik heb onlangs de nieuwste versie van Honda Accord (Europees) gekocht en ik besteed veel tijd aan het modelleren van de auto. :)

In onze besprekingen zei u dat u een IT-manager bent en dat u het niet leuk vindt om als een manager te worden beschouwd. Waarom is dat?

Welnu, dit weerspiegelt de specifieke situatie van de Tsjechische arbeidsmarkt: wanneer een bedrijf u niet meer geld wil geven, plaatst het vaak het woord 'manager' in uw positietitel en 'geeft' u een heleboel mensen als ondergeschikten. Ze proberen je ego "te voeden" door je een manager te noemen en je te overtuigen om een ​​minder betaalde baan te accepteren in de veronderstelling dat de positie er goed uitziet in je cv en je carrière helpt bij het verhuizen naar een nieuwe functie / bedrijf.

Persoonlijk waardeer ik deze benadering niet. Ook heeft de economische crisis veel hooggeplaatste managers en executives aan het licht gebracht die niet bepaald glansrijke sterren waren die hun posities waardig waren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik en anderen managers nog minder waarderen. Dus mijn terughoudendheid om een ​​manager te worden genoemd.

U hebt gedeeld dat u bezig bent met het migreren van de netwerkcomputers en apparaten van uw bedrijf naar Windows 8. Wat vindt u van Windows 8?

Ik ben enigszins verbaasd, hoeveel Microsoft de mobiele en "touch-screen" -technologieën "binnen laat vallen" op de desktop.

Ik ben niet je vaste gebruiker, omdat ik ongeveer 20 geopende programma's tegelijk op de taakbalk en ongeveer 100 geopende tabbladen in mijn Opera-browser heb geopend. Daarom is het idee dat ik alleen de "beursmarkt" -applicatie of mijn e-mailclient zal gebruiken, het hele scherm in beslag nemen, niet iets dat me gelukkig maakt. Maar ik begrijp wel dat er andere gebruikers zijn die van deze aanpak zullen genieten. Ik denk ook dat mensen met ARM-tablets en Windows RT op hen blij zullen zijn met de ervaring.

Wat ik echter zou waarderen, in termen van Windows 8-apps, met live meldingen, live-tegels, enz., Is een app die is ontworpen voor de netwerkbeheerder, die live gegevens over het netwerk, de systeemprestaties, belangrijke waarschuwingen, enz. Toont. Iets als een volledig scherm dashboard voor een systeembeheerder.

Wat de nieuwe interface betreft, denk ik dat Microsoft deze zal verbeteren en een geavanceerdere versie zal maken in Windows 9. We zouden nog meer spannende dingen gedaan zien met Windows 9.

Nu, aangezien ik een systeembeheerder ben, zijn er belangrijke dingen in Windows 8 die me buiten de nieuwe interface interesseren. Vanuit mijn perspectief verschilt de kern van Windows 8 niet zo veel van Windows 7.

Ik heb de definitieve versie van Windows 8 al geïnstalleerd en getest terwijl ik dit schrijf. Ten eerste is de versie van Windows 8 6.2 van 6.1 in Windows 7. Dit is erg belangrijk, want in de 'Microsoft vocabulaire' betekent dit dat Windows 8 een vrij kleine update is. En dat is waar. Als je de kern van Windows 8 analyseert, is er geen groot verschil met Windows 7, net zoals Windows 7 niet heel anders is dan Windows Vista.

Pic: testen van de definitieve build van Windows 8 x64 Enterprise.

Kortom, er zou geen groot probleem moeten zijn bij de implementatie van Windows 8 in een bedrijfsnetwerk, vooral als je wat werk verzet om Windows 8 zo aan te passen dat het er zoveel mogelijk uitziet als Windows 7, waarmee mensen heel vertrouwd zijn.

In ons migratieproject gebruiken we een speciaal programma genaamd "FreeLaunchBar" (gratis versie) of "TrueLaunchBar" (betaalde versie) om "iets vergelijkbaars als het oude Startmenu" weer te geven, zodat mensen niet bang worden voor de nieuwe bediening systeem en hebben iets dat lijkt op het oude Startmenu. Zodra gebruikers zich aanpassen aan Windows 8, raken ze er meer vertrouwd mee, we zullen een meer standaardversie van Windows 8 leveren, met minder aanpassing door ons.

Pic: een van onze eerste voorstellen over hoe Windows 8 moet worden gewijzigd om er uit te zien als Windows 7. Het omvatte het opstarten van de computer en een Start-Menu look-a-like.

Wat vind je het leukst aan Windows 8?

Allereerst wil ik een verduidelijking aanbrengen: voor mij zijn Windows Server 2012 (voorheen codenaam Windows Server 8) en Windows 8 hetzelfde systeem. Ik heb ze op regelmatige basis door elkaar gebruikt. Ook lijken ze extreem op elkaar. Daarom zal ik het hebben over beide besturingssystemen.

Mijn nummer één functie is: ReFS (Resilient File System) - een nieuw bestandssysteem met foutautocorrectie. Het zal alleen beschikbaar zijn in Windows Server 2012 en niet in Windows 8, dus op mijn pc heb ik deze Windows Server 2012 zelfs geïnstalleerd, het is een stuk duurder.

Pic: ReFS zal autocorrecties fout doen op de achtergrond als er iets ergs gebeurt.

De op één na beste functie is Windows To Go (alleen beschikbaar in Windows 8 Enterprise), die kan worden gebruikt om opstartbare Windows 8-flashstations te maken, die u op veel verschillende computers kunt aansluiten, de nieuwe hardware zal worden geïnstalleerd // bijgewerkt in seconden en je kunt Windows 8 gebruiken.

Natuurlijk ben ik dol op de meer technische nieuwe functies zoals: DirectX v11.1, het nieuwe Windows Display Driver Model (WDDM) 1.2, de Network Driver Interface Specification (NDIS) 6.3 en Hyper-V, enz. Deze nieuwe functies zorgen ervoor dat dingen draaien in een betere manier, maar zijn niet zichtbaar voor de normale gebruiker. Dus ze zullen niet veel betekenen voor de meeste mensen.

Ook is er iets dat ik interessant vind, als een verschil tussen Windows 8 en Windows Server 2012. Ik ben gepassioneerd door BIOS modding, het is een van mijn hobby's. Tijdens het testen van beide besturingssystemen heb ik geleerd dat Windows 8 en Windows Server 2012 verschillende activeringsmethoden zullen gebruiken. Het is interessant dat Windows 8 een beter systeem gebruikt dat moeilijker aan te vallen is dan Windows Server 2012.

Windows Server 2012 maakt gebruik van een systeem vergelijkbaar met Windows 7 dat enkele kleine verbeteringen bevat: SLIC - Softwarelicentiebeschrijvingstabel v2.2 versus SLIC v2.1 in Windows 7. Dit zou redelijk gemakkelijk te kraken moeten zijn, net zoals Windows 7 dat was.

Windows 8 daarentegen maakt gebruik van Microsoft's derde versie van hun activeringsservice, die hun sterkste service tot nu toe lijkt te zijn. Ik ben nieuwsgierig om te leren of ze erin slagen om piraterij te verminderen en hackers een moeilijke tijd te bezorgen.

Hoe zit het met Windows 8 tijdens het migratieproces?

Tot nu toe hebben we een aantal problemen ontdekt die Microsoft zo snel mogelijk moet oplossen. Een dergelijk probleem laat het scherm flikkeren tijdens het gebruik van verschillende apps en schopt de gebruiker naar het vergrendelingsscherm.

Pic: een grafische storing in Windows 8 - de laatste build.

Ik ben het tegengekomen in alle testversies van Windows 8 en ook in de definitieve versie. Het lijkt erop dat andere gebruikers vergelijkbare problemen hebben gemeld op verschillende forums en community's.

Ook heb ik grafische artefacten opgemerkt in Microsoft Office 2013 Consumer Preview. Ik hoop dat ze worden verholpen totdat de definitieve versie is vrijgegeven.

Pic: Microsoft Office 2013 Consumer Preview heeft ernstige grafische storingen.

Ben je van plan Windows 8 thuis, op je computer te gebruiken?

Ik installeer Windows Server 2012 en converteer al mijn harde schijven naar het ReFS-bestandssysteem.

Wat vind je leuk aan 7 zelfstudies?

Ik vond de site via Google, toen ik op zoek was naar een oplossing voor een probleem dat ik had. Ik vind het leuk dat je artikelen publiceert die ik interessant vind, over onderwerpen die voor mij relevant zijn, de meest recente is dat je je systeem versleutelt met TrueCrypt.

Als je iets aan 7 tutorials zou veranderen of verbeteren - wat zou dat dan zijn?

Als ik jou was, zou ik overwegen ook artikelen over Windows Server 2012 te schrijven, niet alleen Windows 8 of Windows 7. Ik ben er vrij zeker van dat je veel IT-professionals zult vinden, zoals ikzelf die geïnteresseerd zijn in die artikelen. Je moet ook proberen meer niche-artikelen te vinden over specifieke problemen die niet zo vaak voorkomen. Op deze manier bent u de enige website die echte problemen behandelt en zullen andere websites naar u verwijzen of uw werk stelen. :)

Je moet ook een forum en een grotere community maken. Een forum zal lezers helpen om vaker met elkaar in contact te komen.

Heb je een vraag / curiosum waarvan je wilt dat wij ze beantwoorden?

Er is een vraag die ik soms aan andere systeembeheerders of IT-professionals vraag: wat zijn uw 'top tien'-websites die u regelmatig bezoekt? Ik heb veel nieuwe en nuttige bronnen gevonden dankzij deze vraag. :)

Ik ben blij dat ik de gelegenheid heb gehad om met u in discussie te gaan en dit te delen met alle lezers van uw website. Pas goed op en ik wens je veel nieuwe en geweldige lezers.

Top 5-websites van Ciprian

Ik heb geen 10 favoriete websites. Maar ik heb wel 5 websites waar ik absoluut dol op ben en die ik regelmatig lees:

  • Ars Technica - Ik waardeer het erg voor zijn diepgaande artikelen, analyse en nieuws. Ze bespreken niet alles. Ze houden zich aan de belangrijke dingen en aarzelen niet om dieper te gaan dan andere websites doen.
  • Super User - een geweldige community van Windows-experts. Er zijn veel interessante discussies gaande, van waaruit je waardevolle kennis opdoet. Ook zijn enkele discussies over Super User een bron van inspiratie geweest voor een paar van onze artikelen.
  • Het Ed Bott-rapport - ik beschouw Ed Bott als een van de beste Windows-experts ooit en een geweldige auteur. Ik bewonder zijn werk en probeer hetzelfde niveau van kwaliteit te bereiken in mijn schrijven, zowel als blogger als auteur.
  • How-To Geek - Ik weet voor een feit dat veel van onze lezers genieten van How-To Geek. Ik waardeer hun schrijven en professionaliteit. Ik ben erg blij dat ik bevriend ben met sommige leden van hun team. Het zijn geweldige mensen met wie het een genot is om te chatten en van tijd tot tijd samen te werken.
  • The H - Hoewel ik niet vaak over open source schrijf, waardeer ik open source software en de gemeenschap erachter. Dit is een website die zich richt op Open Source, beveiliging en ontwikkeling. U zult nieuws en artikelen vinden die u op veel andere websites niet zult vinden.

Bedankt Milan Benes

Voordat we verder gaan, wil ik Milan bedanken voor dit interview, om me uit te dagen met zijn Windows 8-migratieproblemen en om samen met mij enkele coole oplossingen te bedenken voor een paar interessante problemen. Hieronder adviseer ik om de artikelen te lezen die Milan geïnspireerd heeft door onze dialoog.