Tutorial

Hoe toegang te krijgen tot Cortana's geheime calculator en deze te gebruiken

Wist je dat Cortana wiskunde kent? Ze is niet in staat om zeer moeilijke vergelijkingen op te lossen, maar toch kan Cortana je helpen om eenvoudige wiskunde te doen. Ze kent alle basisbewerkingen zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen en bovendien weet de persoonlijke assistent van Microsoft hoe de vierkantswortel en een bepaald percentage van een getal moeten worden berekend. Cortana heeft een geheime calculator in Windows 10 en Windows 10 Mobile. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken en gebruiken op uw pc, tablet of smartphone met Windows:

Hoe toegang te krijgen tot de geheime calculator van Cortana in Windows 10

Als u Cortana hebt ingeschakeld, typt u eenvoudig uw formule in het zoekvak van Cortana. Cortana geeft het resultaat van uw berekening bovenaan de lijst met zoekresultaten weer. Wanneer u op Enter drukt, verschijnt de volledige rekenmachine in Cortana.

Je kunt haar ook vertellen om iets voor je te berekenen. Klik of tik op de microfoonknop in het tekstvak van Cortana en zeg bijvoorbeeld 'Bereken tien plus twee min drie'. U krijgt het juiste resultaat binnen een paar seconden.

Hoe toegang te krijgen tot de geheime calculator van Cortana in Windows 10 Mobile

In Windows 10 Mobile werkt Cortana hetzelfde als op de pc. Start haar door op de knop Zoeken op uw smartphone te drukken en begin vervolgens uw wiskundige probleem te typen. Terwijl je typt, lost ze het probleem op.

Wanneer u op Enter drukt, wordt de rekenmachine op het scherm weergegeven, net als in Windows 10.

Vanzelfsprekend kunt u ook met Cortana op uw smartphone praten. Zeg "Bereken" gevolgd door uw wiskundeprobleem.

Hoe moeilijk zijn de problemen die Cortana kan oplossen?

We waren nieuwsgierig om te leren hoe moeilijk de problemen zijn die Cortana kan oplossen. We waren zeer verrast toen ze erin slaagde om een ​​polynoomvergelijking van de derde graad, zoals die hieronder, op te lossen.

Conclusie

Zoals je ziet, is het gemakkelijk om wiskunde te doen met Cortana in Windows 10 en Windows 10 Mobile. Aarzel niet om te experimenteren met meer soorten berekeningen en deel met ons wat je hebt geleerd. Hoe complex kan de wiskunde waarmee Cortana kan omgaan zijn?