Beoordeling

De Toshiba Encore Review - Is dit een goede Windows 8.1-tablet?

Totdat ik de Toshiba Encore kon bemachtigen, had ik geen Windows-apparaat gebruikt dat gemaakt is als een tablet, behalve de Surface Pro 2. Tijdens het testen van de Toshiba Encore heb ik veel geleerd over wat het echt betekent om een ​​Windows-apparaat te gebruiken 8.1 tablet en de sterke en zwakke punten van dit apparaat. Als u meer wilt weten over Toshiba Encore, wat het biedt en hoe goed het werkt, aarzel dan niet om deze recensie te lezen.

De Toshiba Encore ontkoppelen

Er is niets bijzonders aan de Toshiba Encore en de manier waarop deze is verpakt. In de doos vindt u de basis die u nodig hebt en niets anders: de tablet zelf, een micro-USB-kabel, de oplader, de handleidingen, de garantie en de productsleutel voor uw Windows 8.1-licentie die ook wordt gebruikt om uw exemplaar van Microsoft Office 2013 Home & Student. Afhankelijk van waar u deze tablet koopt, vindt u misschien ook een folder met apps die door Microsoft zijn aanbevolen voor deze tablet.

Vanwege de betaalbare prijs bevat de verpakking geen standaard of een type hoesje zoals op de duurdere Surface 2 of de Nokia Lumia 2520. In de doos vindt u informatie over aanbevolen aankopen voor uw tablet. De lijst bevat een Encore-standaardcase die verkrijgbaar is in vier kleuren, een aanraakschermpen die erg handig kan zijn op dit soort tablet en de Encore-hoes voor het veilig dragen van het apparaat. Hieronder kun je een volledige unboxing-video vinden voor dit apparaat.

Afhankelijk van de prijs die u betaalt voor de Toshiba Encore en van waar u het koopt, ontvangt u mogelijk ook een rubberen hoes. In mijn geval was het groen.

Hardwarespecificaties

Toshiba Encore is een 8 "-tablet met een IPS-scherm dat werkt met een resolutie van 800x1200, weegt slechts 0, 48 kg en heeft een Li-Ion-batterij die maximaal 14 uur meegaat. Intel Atom Z3740 draait op 1, 33 GHz, 2 GB RAM DDR3 (waarvan 1, 89 GB bruikbaar zijn - de rest is gereserveerd voor de grafische chip) en 32 GB opslagruimte op een SSD gemaakt door Samsung. Het heeft een micro HDMI-poort, een micro-USB-poort, een microSD-sleuf en twee camera's: een aan de achterkant en een aan de voorkant. Helaas heeft Toshiba de gedetailleerde hardwarespecificaties voor dit apparaat niet op hun website gepubliceerd. Je kunt ze alleen op Engadget of een andere derde vinden -party websites.De Toshiba Encore wordt geleverd met een Windows 8.1 32-bit editie en niet met Windows RT zoals je zou verwachten. Dit is geweldig, maar het betekent ook dat het besturingssysteem iets meer middelen nodig heeft om soepel te werken. prima behalve één belangrijke misser - er is geen USB-poort Ja, je kunt de microfoon gebruiken USB-kabel en verbind deze met allerlei apparaten en adapters, maar ik merkte dat ik een volledige USB-poort wilde. Ook kunt u om duidelijke redenen geen USB-apparaten gebruiken met de Toshiba Encore terwijl u deze wilt opladen.

De Toshiba Encore gebruiken

Een van de eerste dingen die je opvalt aan de Toshiba Encore is hoe licht het voelt om in je handen te houden. Vooral na het gebruik van een apparaat zoals een Surface Pro 2. Het weegt slechts 1, 08 lbs (0, 46 kg) en het is heel gemakkelijk mee te nemen. De achterklep is ook zo ontworpen dat u een goede grip hebt wanneer u deze in uw handen houdt.

De Toshiba Encore is ontworpen om te gebruiken in staande richting en de knoppen zijn overeenkomstig gerangschikt. Ik vond dit ongelukkig om de volgende redenen:

  • Windows 8.1 werkt in portretmodus, maar het ziet er niet geweldig uit en de ervaring om het te gebruiken is veel beter in landscape-modus. Om te begrijpen wat ik bedoel, kijk eens naar de onderstaande schermafbeelding en hoe erg het eruit ziet. Dit is de Toshiba Places-app die is gebundeld met de Encore. In de portretmodus ziet alles er veel drukker uit.
  • Er is een grote afstand tussen de Windows-knop en de volumeknoppen. Dit betekent dat het maken van schermafbeeldingen op de Toshiba Encore erg moeilijk en foutgevoelig is.
  • Wanneer u in de portretmodus op internet surft, schalen websites niet zo goed en is het lezen van de weergegeven tekst moeilijker dan wanneer u deze tablet in liggende modus gebruikt. Bovendien wordt minder informatie op het scherm weergegeven.
  • Het bureaublad gebruiken in portretmodus is een vreselijke ervaring, vooral als je geen muis hebt. Het bureaublad gebruiken in liggende modus is iets minder frustrerend, simpelweg omdat er veel meer schermruimte beschikbaar is om knoppen en vensters weer te geven. Je hebt een iets hogere precisie als je ermee communiceert.

Een ander belangrijk aspect van het gebruik van de Toshiba Encore is de manier waarop het wordt opgeladen en hoe het de batterij beheert. Allereerst heeft deze tablet slechts één energieplan. Je kunt niet overschakelen naar andere plannen zoals bijvoorbeeld op het oppervlak. Ook is de voedingskabel kort en kunt u de tablet niet comfortabel gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Vervolgens is het laadproces erg traag. Als u het oplaadt terwijl het is uitgeschakeld, wordt de batterij in 5 uur opgeladen. Dat is veel tijd. Als u het oplaadt terwijl het is ingeschakeld en u gebruikt het, laadt het binnen ongeveer 12 uur op. Ook vermelden de specificaties dat de Toshiba Encore tot 7 dagen mee gaat in de slaapstand. In mijn testervaring was het niet mogelijk om meer dan 3 dagen mee te gaan. Ik heb het echter elke dag een beetje gebruikt. Terwijl ik de Toshiba Encore aan het opladen was, merkte ik een bug op die snel vervelend werd: ik liet de tablet 's nachts achter, terwijl ik sliep, zonder hem uit te zetten. Daarom ging de tablet in de slaapstand tijdens het opladen. Elke ochtend, toen ik hem loskoppelde en begon te gebruiken, reageerde het aanraakscherm niet. Ik moest een tablet afsluiten en de tablet opnieuw opstarten om het touchscreen te laten werken. De enige oplossing voor dit probleem was om het volledig uit te schakelen voordat het overbleef om 's nachts op te laden. Ik heb ook verschillende tests uitgevoerd en ik heb gemerkt dat, als je de tablet laat opladen totdat de batterij voor 100% vol is en je de stekker kort na dat moment lostrekt, het scherm goed blijft werken. Dit probleem met niet-reagerend gedrag verschijnt alleen wanneer het wordt aangesloten nadat het lang is opgeladen. Een ander klein probleem is het feit dat er momenten zijn waarop de Toshiba Encore vastloopt / bevriest tijdens het gebruik, vooral als je tussen veel apps multitascht. Het lijkt alsof het niet genoeg bronnen heeft om alle apps te verwerken en het zorgt ervoor dat je even wacht tot je weer een andere app laadt of naar een ander venster overschakelt. Als je met 2 tot 4 apps tegelijk werkt, blijven de prestaties en het reactievermogen normaal. Qua batterijduur biedt de Toshiba Encore behoorlijke resultaten. Als u het gebruikt voor dingen zoals surfen op internet, kan dit maximaal 9 uur duren. Als u games speelt of video's bekijkt, neemt de autonomie ervan met een paar uur af. Het zal u echter altijd meer dan een laptop duren. Ik heb ook de rubberen hoes gebruikt die is meegeleverd met de Toshiba Encore. De mijne was groen en zag er nogal onaangenaam uit. Toen ik het gebruikte, vond ik het moeilijk om erachter te komen waar de stroom- en volumeknoppen waren geplaatst en ik wist niet zeker of ik op de juiste knop drukte. Alle knoppen verliezen echter niet hun reactievermogen bij het gebruik van de hoes.

Persoonlijk zou ik het niet gebruiken, alleen omdat het er niet goed uitziet. Als je echter een kind hebt dat dit apparaat gaat misbruiken en ermee speelt, wordt de hoes ten zeerste aangeraden. Houd er ook rekening mee dat deze hoes mogelijk geen deel uitmaakt van de standaardverpakking van dit apparaat. De camera's op de Toshiba Encore hebben geen hardwarespecificaties gepubliceerd. De camera aan de voorkant lijkt een goedkope VGA-camera die je kunt gebruiken voor korte videogesprekken en de camera aan de achterkant kan 720p- en 1080p-video opnemen. De kwaliteit van de opname is echter zeer gemiddeld.

Apps die zijn gebundeld met de Toshiba Encore

Helaas heeft de Toshiba Encore een aantal desktopsoftware meegeleverd, hoewel het wordt verkocht als een tablet, niet als een hybride apparaat. U vindt er Spotify (dat werkt alleen in een paar landen), Toshiba-handleidingen, Toshiba Service Station, Microsoft Office 2013 Home & Student (moet worden geactiveerd met de productsleutel in de verpakking) en McAfee LiveSafe - Internet Security. Helaas maakt de McAfee-suite de opstarttijd langer en is het erg moeilijk om op een touchscreen te gebruiken. Bovendien presteerde het in onze reeks beoordelingen voor Internet Security-suites slecht. Ik raad aan dat onze lezers deze suite verwijderen en betere beveiligingsproducten gebruiken. Er zijn ook een aantal op aanraking gebaseerde apps die bij de Toshiba Encore zijn meegeleverd: Toshiba Places, McAfee Central, WildTangent Games en Pinball FX2. Hoewel Toshiba Places handig kan zijn wanneer u meer wilt weten over uw tablet en ondersteuning wilt krijgen wanneer dat nodig is, fungeert de McAfee Central-app alleen als hulpmiddel om de status van uw beveiligingspakket te bekijken. U kunt het niet gebruiken om McAfee LiveSafe - Internet Security te beheren. U moet naar het bureaublad gaan en daarvoor een muis gebruiken. Ik vond het ironisch dat de WildTangent Games-app een op aanraking gebaseerde app is maar het biedt voor het downloaden voornamelijk klassieke desktopspellen die niet goed werken met aanraking. Hoogstwaarschijnlijk wilt u deze app daarom verwijderen

Afhankelijk van het land waar het wordt verkocht, vindt u in de verpakking van de Toshiba Encore een lijst met apps en games die door Microsoft wordt aanbevolen. Deze lijst is een mix van lokale apps, specifiek voor uw regio, en wereldwijde apps die overal beschikbaar zijn. Sommige van deze apps zijn echt nuttig en bieden toegevoegde waarde voor hun gebruikers. De verzameling bevat ook betaalde apps waarvoor een gratis proefversie beschikbaar is.

Prestaties in benchmarks

Een van de eerste metingen die ik heb gemaakt, had te maken met hoe snel de opstarttijd is. Om dit te meten, heb ik BootRacer gebruikt. Ik was aangenaam verrast toen ik zag dat de Toshiba Encore gemiddeld in 28 seconden opstart, ook al heeft het een aantal meegeleverde trialware, dat wordt gestart bij het opstarten. Een zeer goed resultaat! Vervolgens heb ik de 3DMark-app uit de Windows Store uitgevoerd, die wordt gebruikt om de spelprestaties van tablets te meten. In de Ice Storm Unlimited-test (de meest gedetailleerde test die beschikbaar was) had de Toshiba Encore een score van 15386. Ter vergelijking, in dezelfde test is de Nokia Lumia 2520 slechts 1% sneller, met een gemiddelde score van 15545. The Surface 2 is 10% langzamer, met een gemiddelde score van 13751 en de Dell Venue 8 Pro is 2% langzamer, met een gemiddelde score van 15086.

Vervolgens heb ik gemeten hoe lang de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Hieronder ziet u de tijd die het duurde bij het gebruik van alle belangrijke browsers, tijdens het uitvoeren van de Peacekeeper-batterijtest.

Zoals u kunt zien, krijgt u bij het gebruik van de aanraakversie van Internet Explorer, die speciaal is ontworpen voor gebruik op een tablet, een geweldige kilometrage van uw batterij - deze gaat 8 uur of langer mee.

Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Het is een moeilijke taak om een ​​uitspraak te doen voor de Toshiba Encore. Helaas is deze tablet niet voor nerds en IT-professionals, tenzij ze bereid zijn om een ​​standaard, een Bluetooth-toetsenbord en een muis te kopen, zodat ze het als een hybride apparaat kunnen gebruiken. Dit verhoogt echter snel de kosten van het apparaat en voor dat geld wilt u wellicht een ander apparaat kopen, zoals de Surface 2 of de Lumia 2520. Naar mijn mening is de Toshiba Encore voor beginners in de tabletwereld die een betaalbaar apparaat willen waarmee ze kunnen browsen op internet, Facebook, YouTube, etc. Voor het consumeren van media-inhoud en surfen op internet is de Toshiba Encore een zeer goede keuze. Als je meer wilt, moet je ergens anders kijken.