Tutorial

Hoe sorteer en beheer je contacten in de Windows 8 People-app

Nadat u uw e-mail- en sociale netwerkaccounts heeft toegevoegd aan de People- app, merkt u mogelijk dat uw lijst met contactpersonen enigszins onhandelbaar wordt. Zelfs gesorteerd op naam en inclusief afbeeldingen is misschien niet genoeg om u te helpen de persoon die u nodig heeft snel terug te vinden. Gelukkig heeft de Windows 8 People- app een aantal ingebouwde manieren om te helpen bij het filteren, sorteren en doorzoeken van je lijst, waardoor het vinden van de persoon die je nodig hebt eenvoudig en snel is, ongeacht hoeveel contacten je hebt.

Hoe contactpersonen van bepaalde accounts te verbergen

Zoals u weet, zijn uw Contacten Contacten afkomstig van het koppelen van uw e-mailaccounts en accounts voor sociale netwerken. Hoewel de meeste vrienden van Facebook en e-mailcontacten uit het werk handig zijn, wilt u uw lijst misschien niet verstoppen met beroemdheden, shows en bedrijven die u op Twitter volgt . In een situatie als deze kunt u gemakkelijk Twitter of de contactpersonen van een andere account uit de lijst verwijderen.

Om dit te doen, moet je toegang krijgen tot de Charms . Weet je niet zeker hoe ze werken? Bekijk dit artikel: Introductie van Windows 8: wat zijn de charmes?

Klik of tik op 'Instellingen' in de lijst met charms .

Selecteer "Opties" in het menu Instellingen .

Lees de lijst met gekoppelde accounts door en schakel de selectievakjes uit waartoe u geen contactpersonen wilt weergeven.

De accounts die u niet meer wist, worden automatisch verwijderd uit uw contactenlijst. U ziet nog steeds alle meldingen en recente activiteit in de betreffende gebieden.

Hoe personenlijst sorteren op achternaam

Nu u uw lijst met contactpersonen hebt opgesplitst in precies wat u nodig heeft, kunt u overwegen deze te sorteren om het vinden van vrienden eenvoudiger te maken. Standaard sorteert People naar de voornamen van uw contactpersoon. Hoewel dit voor sommigen misschien logisch lijkt, geven anderen misschien de voorkeur aan een meer traditionele sorteerprocedure voor de achternaam. Als u dit bent, keert u terug naar het menu Opties zoals hierboven beschreven. Verplaats de schuifregelaar boven in het menu om uw sorteervoorkeur te wijzigen. Klik op de pijl om terug te keren naar de hoofdpagina.

Hoe door uw lijst met contactpersonen te zoeken

Zelfs wanneer bepaalde accounts zijn verwijderd, is het mogelijk dat uw lijst met contactpersonen te groot is om snel iemand te vinden. In plaats van te bladeren en naar een specifieke naam te zoeken, kunt u profiteren van de ingebouwde zoekfunctie om uw vriend onmiddellijk te vinden.

Begin eenvoudig met het typen van de naam van uw contact op de hoofdpagina van People en de zoekbalk wordt automatisch geopend om uw invoer te verzamelen.

Klik of tik op de vergrotende lens in de zoekbalk om uw zoekresultaten te bekijken. Klik of tik op de naam van uw vriend om zijn pagina te bekijken.

Hoe offline contacten te verbergen

Nu je weet hoe je je lijst met contacten kunt zoeken en sorteren, zou je geen problemen moeten hebben om een ​​specifieke persoon te vinden. Maar wat als u geen specifiek persoon in gedachten heeft? Misschien wil je gewoon iemand vinden om te chatten. Voor tijden als deze kun je al je contacten verbergen om alleen diegenen te tonen die online zijn.

Klik met de rechtermuisknop of veeg omhoog vanaf de hoofdpagina van People om dit te doen. Klik op 'Alleen online' in de rechterbenedenhoek van het menu dat wordt geopend.

Mensen verwijderen nu uw offline contacten zodat u snel een blik kunt werpen op uw vrienden die online zijn en beschikbaar zijn voor uw chatplezier.

Conclusie

De Windows 8 People- app is een waardevolle tool. Het geeft je niet alleen de middelen om al je gevarieerde kennissen van over het hele web te verzamelen, maar het maakt het beheren van deze grote repository een makkie. Met deze kennis hoef je nooit tijd te verspillen aan het zoeken naar iemands informatie, je zult het in slechts een paar seconden kunnen stellen.

Hoe voel je dat mensen doen met hun lijstbeheer? Heeft u functies waarvan u wilt dat deze zijn opgenomen? Geef hieronder je mening of vragen.