Beoordeling

Herziening van de Kingston KC1000 NVMe SSD: upgrade uw opslagcapaciteit met uitstekende prestaties!

Kingston is een bekende leverancier van opslag- en geheugenproducten voor computergebruikers. Vorig jaar besloten ze om hun eerste NVMe SSD-opslagapparaat te lanceren: de Kingston KC1000. We waren benieuwd hoe snel het is en hoezeer het de prestaties van elke moderne computer kan verbeteren. Als u nieuwsgierig bent om te weten of deze SSD-drive het waard is om te kopen, lees dan onze review:

Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD: voor wie is het goed?

Deze NVMe SSD-drive is een geschikte keuze voor:

 • Mensen die hun SSD-schijf in een flexibele vormfactor willen hebben
 • Gebruikers die een redelijke prijs willen voor hun NVMe SSD-schijf
 • Gamers, IT-professionals en gebruikers die uitstekende prestaties wensen

Voors en tegens

Dit zijn de plussen die we hebben geïdentificeerd voor Kingston KC1000:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • Uitstekende prestaties die soms zelfs beter zijn dan wat Kingston adverteert
 • Het heeft een concurrerende prijs in vergelijking met andere soortgelijke NVMe-schijven
 • Flexibele vormfactor: u kunt deze gebruiken in een standaard M.2- of PCI Express-socket
 • Vijf jaar garantie, terwijl andere schijven er drie bieden
 • Handige softwarebundel

Het enige nadeel dat we konden vinden, is dat deze SSD-schijf geen ondersteuning biedt voor codering.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Kingston KC1000 is een concurrerende NVMe SSD-drive, met uitstekende prestaties. Het is beschikbaar in een flexibele vormfactor, het heeft een uitstekende garantie en het werkt geweldig. Het enige nadeel dat we konden vinden, is dat het geen ondersteuning biedt voor codering. Als u van plan bent uw opslag te upgraden, zowel op een desktopcomputer of een laptop (met een M.2-socket), zou u Kingston KC1000 moeten beschouwen als een van de beste keuzes die u zou kunnen maken.

Unboxing en hardwarespecificaties

De KC1000 SSD-schijf wordt geleverd in een witte doos met een afbeelding van het apparaat bovenaan. Deze SSD-schijf kan de PCI Express Generation 3-poort op uw moederbord gebruiken en is ook verkrijgbaar in de standaardformule M.2 2280 (22 mm breed, 80 mm lang). Afhankelijk van uw moederbord en uw voorkeuren kunt u het gebruiken in een standaard M.2- of PCI Express-aansluiting voor meer flexibiliteit.

Open de doos en u zult Kingston's KC1000 SSD mooi beschermd tegen schokken zien, naast een beugel met laag profiel.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de SSD-schijf, een beugel voor uw computerbehuizing, een kortingsbon met een eeuwigdurende licentie van Acronis True Image HD, de snelstartgids en de garantie van vijf jaar met gratis technische ondersteuning.

Deze SSD is verkrijgbaar in drie opslagvarianten: 240 GB, 480 GB en 960 GB. We hebben ontvangen voor het testen van de 480GB-variant (modelnummer SKC1000 / 480G). De controller die voor deze schijf wordt gebruikt, is Phison PS5007-E7 - een van de best presterende controllers voor SSD-drives voor consumenten. Kingston belooft sequentiële leessnelheden van 2700 MB / seconde en schrijfsnelheden van 1600 MB / seconde, wat meer is dan normaal van veel standaard SATA SSD-schijven.

Een nadeel is dat de firmware voor Kingston KC1000 geen ondersteuning biedt voor AES-codering, hoewel de controller deze wel kan ondersteunen. Het type NAND-geheugen dat wordt gebruikt (het niet-vluchtige flash-geheugen waarop de gegevens worden opgeslagen) is een MLC- of multilevel-cel, die veel voorkomt op consumentenopslagapparaten.

De levensduur van deze SSD-schijf is 300 TB aan gegevens geschreven voor de 240-GB-schijf, 550 TB geschreven voor de 480 GB-schijf en van 1 PB (Petabyte) voor de 960 GB-schijf. Het gemiddelde energieverbruik is 0, 99 W en de bedrijfstemperaturen liggen tussen 32 en 158 graden Fahrenheit of 0 en 70 graden Celsius.

Als u meer wilt weten over de specificaties van dit product, ga dan naar deze pagina: KC1000 NVMe PCIe SSD DataSheet.

Prestaties in benchmarks en Windows

We hebben de Kingston KC1000 aangesloten op een desktopcomputer met de volgende configuratie: een Intel Core i5-4460-processor, een ASUS Z97-AR-moederbord, een AMD Radeon R9 270X-videokaart met 2 GB geheugen en 16 GB aan DDR3 RAM, gemaakt door Kingston. U kunt meer details hierover zien in de onderstaande schermafbeelding, die gedetailleerde systeeminformatie toont.

Om ervoor te zorgen dat we de beste NVMe-ondersteuning voor onze nieuwe SSD-schijf hebben, hebben we het BIOS van het moederbord bijgewerkt naar de nieuwste versie. We raden u aan hetzelfde te doen omdat niet alle moederborden native NVMe-ondersteuning hebben. Windows 10 herkende de Kingston KC1000-schijf zonder problemen en stelde ons in staat om deze te gebruiken. Zoals u hieronder kunt zien, was de werkelijke opslagruimte die beschikbaar was voor onze schijf 447 GB.

De Kingston KC1000 bleek erg snel in ons dagelijks gebruik. We hebben een groot 4 GB-bestand gelezen en dit naar een andere SSD gekopieerd, met snelheden die varieerden van 1, 25 GB tot 1, 5 GB per seconde.

We schreven hetzelfde 4GB-bestand naar Kingston KC1000, met snelheden variërend tussen 1, 32 GB en 1, 5 GB per seconde.

Vervolgens hebben we ook benchmarks gebruikt om de beloften van Kingston beter te kunnen beoordelen. De eerste benchmarkapp die we hebben uitgevoerd, was CrystalDiskMark, dat verschillende tests uitvoert voor het lezen en schrijven van gegevens, zowel sequentieel als willekeurig:

 • Seq Q32T1 : Sequentieel ( Blokgrootte = 128 KiB) Lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • 4K Q32T1 : Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • Seq : Sequential (Block Size = 1 MiB) Lezen / schrijven met een enkele thread
 • 4K : Willekeurige 4KiB Lezen Schrijven met een enkele wachtrij en thread

De snelheden gemeten met deze app waren iets beter dan die geadverteerd door Kingston, wat geweldig is.

De tweede benchmark die we hebben gebruikt is DiskMark, dat zowel lees- als schrijfprestaties evalueert en automatisch de gemiddelde snelheid berekent die u krijgt tijdens bestandsoverdrachten. Deze app schrijft en leest gegevenspakketten om de prestaties van de schijf te bepalen en laat gebruikers een formaat kiezen voor de pakketten, evenals het aantal uitgevoerde runs. Opnieuw haalden we uitstekende prestaties van de Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD.

Ten slotte hebben we de AS SSD Benchmark uitgevoerd, die vergelijkbaar is met CrystalDiskMark in de tests die het maakt. Deze benchmark bepaalt de sequentiële en willekeurige lees- en schrijfprestaties van de SSD, waarbij wordt gemeten hoe lang het duurt om een ​​bestand met een grootte van 1 GB te lezen en te schrijven.

Kingston KC1000 levert uitstekende snelheid voor zowel lees- als schrijfgegevens. Dit werd zowel in onze gebruikerservaring in Windows als in de benchmarks die we deden bevestigd. De snelheden die Kingston adverteert zijn wat je krijgt in de real-life ervaring.

Gebundelde software

Kinston biedt zijn eigen software voor al zijn SSD-schijven. Het wordt Kingston SSD Manager genoemd en stelt gebruikers in staat om hun SSD-schijven te bewaken, schijfinformatie te bekijken, de firmware bij te werken, de SMART-technologie te gebruiken om gedetailleerde statistieken over de SSD-schijf te exporteren en gegevens veilig te wissen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voor deze specifieke SSD-drive heeft Kingston ook een permanente licentie van Acronis True Image OEM meegeleverd. Met deze toepassing kunt u een bestaand opslagstation naar uw nieuw aangeschafte SSD klonen, reddingsmedia maken voor het herstellen van uw computer en toegang krijgen tot andere hulpmiddelen die door Acronis worden aangeboden.

Als u deze app wilt gebruiken, moet u een account bij Acronis maken en uw productsleutel registreren.

Kingston biedt alle software die u nodig hebt om de Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD te gebruiken, uw gegevens van een ouder station te migreren en de firmware up-to-date te houden.

Wat is jouw mening over de Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD?

Nu weet u wat onze mening is over de Kingston KC1000 SSD-drive en hoe deze heeft plaatsgevonden tijdens onze tests. Als je thuis al over deze SSD-drive beschikt, aarzel dan niet om je ervaring hieronder te delen. Andere lezers zullen het nuttig vinden.