Tutorial

Hoe een proxyserver aan een draadloze verbinding toe te voegen, in Windows Phone 8

Er zijn gevallen waarin u een proxyserver moet gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende bronnen op internet. Als u bijvoorbeeld uw Windows Phone-apparaat aansluit op het bedrijfsnetwerk van uw bedrijf, moet u mogelijk een proxy instellen, zodat u toegang tot internet krijgt. In deze korte handleiding laat ik zien hoe u een proxyserver toevoegt aan de draadloze verbinding op uw Windows Phone 8. De procedure is zowel eenvoudig als snel.

OPMERKING: Als u een proxyserver voor een Wi-Fi-netwerk toevoegt, zorgt uw internetbrowser voor het verzenden van al het verkeer via de proxyserver. De meeste ingebouwde Windows Phone 8-apps zouden met een proxy moeten werken. U moet bijvoorbeeld toegang hebben tot uw e-mail, agenda, enzovoort. Het is echter zeer waarschijnlijk dat apps en games van derden niet werken met een proxy. Dit komt omdat de meeste apps geen proxy-compatibele protocollen gebruiken om via internet te communiceren.

Hoe een proxyserver aan uw draadloze netwerk toe te voegen

Begin door de instellingen van je telefoon te openen en op Wifi te tikken.

Tik vervolgens op het draadloze netwerk waarmee u bent verbonden.

Een scherm met de naam Netwerk bewerken wordt geopend. Hier vindt u een proxy- switch en alle details van de draadloze verbinding (IP-adres, subnetmasker, gateway, DNS en MAC-adres).

Als u een proxyserver wilt toevoegen, schakelt u de proxyswitch in.

Er worden twee nieuwe velden weergegeven: Server / URL en poort .

Noteer het IP-adres of de URL van uw proxy in het veld Server / URL .

Voer vervolgens in het veld Poort de poort in die door de proxy wordt gebruikt. Als u geen poort opgeeft, wordt de standaardpoort 80 gebruikt.

Nadat u de nodige gegevens hebt ingevoerd, tikt u op Gereed in het onderste menu om uw wijzigingen op te slaan.

Hoe een proxyserver in Windows Phone 8 uit te schakelen

Als u het gebruik van een proxy wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen -> WiFi en vervolgens naar het draadloze netwerk waarmee u bent verbonden.

Schakel vervolgens de proxyswitch uit .

Als u de details van de proxy die u zojuist hebt gebruikt, volledig wilt vergeten, moet u het netwerk verwijderen zodat alle configuratiegegevens worden vergeten.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het configureren van een proxy voor uw Wi-Fi-netwerk heel eenvoudig. In een andere zelfstudie laten we ook zien hoe u uw mobiele gegevensverbinding via een proxy kunt laten werken. Tot die tijd, als je vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten.