Nieuws

Minecraft wordt een universeel platformoverschrijdend spel. 7 redenen waarom dit een groot probleem is

Microsoft heeft de eerste grote stap gezet naar het verenigen van Minecraft voor alle belangrijke platforms in ONE-editie van Minecraft. Dit is een enorme deal voor zowel het bedrijf als voor gamers over de hele wereld. Minecraft is de eerste grote titel waar spelers op Xbox, Windows 10, Android, iOS en andere platforms hetzelfde spel kunnen spelen, met elkaar kunnen communiceren, hun voortgang op verschillende platforms en meer kunnen synchroniseren. Dit is de reden waarom dit een groot probleem is voor zowel Microsoft als gamers over de hele wereld:

1. Minecraft heeft nu een bijna universele engine voor bijna alle grote platforms

Microsoft heeft een bijgewerkte versie van het Minecraft-spel uitgebracht, genaamd "Better Together Update", dat dezelfde "Bedrock Engine" gebruikt op veel belangrijke platforms. Deze nieuwe update consolideert de verschillende versies van Minecraft in één hoofdversie. Dit betekent dat je hetzelfde spel krijgt op alle platforms waar het beschikbaar is, met identieke gameplay, contentfuncties, goodies, extra's en meer. Vanaf nu wordt de op Bedrock Engine gebaseerde versie van het spel gewoon Minecraft genoemd.

2. Je kunt op meerdere platforms spelen en je kunt je spel overal hervatten

U installeert dezelfde Minecraft op uw Windows 10-pc, op uw Xbox-console, uw VR-headset op basis van Windows 10 of uw smartphone met Windows 10 Mobile, Android of iOS.

Dit betekent dat je je spel thuis kunt starten, op je Xbox-console, het kunt voortzetten tijdens het woon-werkverkeer, op je smartphone en het kunt hervatten wanneer je een pauze neemt van je werk op je Windows 10-laptop. Wanneer u daarna thuiskomt, is al uw vooruitgang beschikbaar op uw Xbox-console.

3. Je kunt met anderen spelen en ze kunnen verschillende platforms gebruiken

Je vrienden kunnen Minecraft ook spelen, maar op verschillende apparaten. Nu kun je Minecraft op je Xbox spelen, terwijl een vriend het op zijn Windows 10-pc speelt, terwijl een andere op zijn iPhone speelt. Iedereen kan cross-play delen op alle platforms waar de "Bedrock Engine" beschikbaar is voor Minecraft.

Als algemene vuistregel, als je een versie wilt die je samen met anderen kunt spelen, wordt het Minecraft genoemd, en je zou die versie moeten kopen, niet anderen.

4. Xbox-spelers van Minecraft krijgen deze update gratis op al hun apparaten

Microsoft heeft besloten een aardig aanbod te doen aan bestaande spelers: als u al een editie van Minecraft voor Xbox One bezit, krijgt u de "Better Together Update" automatisch op Android, iOS en Windows 10. Er zijn geen extra kosten voor degenen onder u die Xbox hebben gekozen via PlayStation. Dit is een goede manier voor Microsoft om hun console te promoten. Het zou echter leuk geweest zijn om dezelfde aanbieding uit te breiden naar Windows 10-gebruikers die Minecraft hebben gekocht.

5. De platforms waar we universele Minecraft krijgen en degenen waar we dat niet zullen doen

Deze universele versie van Minecraft is nu beschikbaar voor Windows 10, Android, iOS, Xbox, Windows 10 VR-headsets en Windows 10 Mobile. Microsoft werkt ook aan het beschikbaar maken van deze versie op de Nintendo Switch. Ze verwachten deze ergens in de winter beschikbaar te hebben.

De grootste mis is het feit dat het NIET beschikbaar is op de PlayStation 4 en dit komt omdat Sony het niet wil. Gezien het feit dat PlayStation 4 een aanzienlijke voorsprong heeft als het gaat om gebruikers en verkopen, is het onwaarschijnlijk dat Sony zich zal gaan bezighouden met dit probleem. De universele versie is ook niet beschikbaar op Mac, Linux en de Nintendo Wii U.

6. Minecraft wordt hernoemd naar Minecraft: Java-editie waar de universele versie niet beschikbaar is

We hebben gezegd dat de op Bedrock Engine gebaseerde versie van het spel Minecraft wordt genoemd op alle platforms waar het beschikbaar is. Op die waar het niet beschikbaar is, zal het waarschijnlijk worden hernoemd naar "Minecraft: Java Edition."

Er zullen altijd kleine verschillen zijn tussen "Minecraft: Java Edition " en Minecraft. Microsoft is echter van plan om updates voor beide versies in vergelijkbare tijdsperioden vrij te geven.

7. Minecraft kan de eerste grote game worden die platformonafhankelijk is

Veel mensen realiseren zich niet dat deze stap een primeur is in de wereld van grote gametitels. Microsoft ontwikkelt eindelijk een titel die platformonafhankelijk is, met dezelfde engine op al zijn apparaten, maar ook op concurrerende platforms. Je krijgt overal dezelfde content en kunt ook cross-play spelen met gamers op verschillende platforms. Deze aanpak zal gamers over de hele wereld zeker plezieren en, hopelijk voor Microsoft, ook haar marktaandeel voor Xbox vergroten.

Wat vindt u van Microsoft's aanpak met Minecraft?

We houden van Microsoft's aanpak met Minecraft en we hopen dat gamers over de hele wereld er ook van zullen genieten. Als je meer technische details wilt, rechtstreeks van het team dat de game ontwikkelt, raden we je aan om te lezen: Better Together FAQ. Aarzel niet om je kopieën van Minecraft bij te werken, speel het spel en deel je mening in de reacties hieronder.