Anders

5 beste alternatieven voor Windows Live Mail (gratis en betaald)

Microsoft besloot om Windows Live Mail te beëindigen en het gebruik ervan wordt niet aanbevolen, hoewel u het nog steeds kunt doen. Windows Live Mail heeft sinds 2012 geen updates ontvangen en, wat nog erger is, als u een e-mailaccount van Outlook.com of Hotmail.com hebt, kunt u het niet gebruiken zonder handmatige aanpassingen, aangezien Microsoft de communicatieprotocollen heeft gewijzigd. Er zijn echter nog andere alternatieven op het web en met een beetje zoeken en testen, kunt u iets vinden dat aan uw behoeften voldoet. Om u te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de beste alternatieven voor Windows Live Mail die we konden vinden. Daar zijn ze:

1. Microsoft Office Outlook (betaald)

Het eerste alternatief voor Windows Live Mail is geen gratis programma, maar een betaald programma. Outlook maakt deel uit van het Office-pakket van Microsoft en u kunt het gebruiken als u Microsoft Office 2016 koopt of als u zich abonneert op Office 365. Outlook kan met meerdere e-mailaccounts werken en configureren is net zo eenvoudig als het kan krijgen. De mailbox is zeer goed georganiseerd en alle essentiële informatie wordt weergegeven op de hoofdgebruikersinterface. Net als andere Microsoft-software, vertrouwt Outlook ook zwaar op het gebruik van de lintinterface. Je kunt het gebruiken om basistaken uit te voeren, zoals het lezen van de e-mails die je hebt ontvangen of het verzenden van nieuwe e-mails naar anderen, evenals meer geavanceerde dingen zoals het beheren van je berichten. Bovendien bevat Outlook ook een kalender voor eenvoudig tijdbeheer, een people-hub waar u al uw contacten kunt beheren en een notitiesectie.

Outlook heeft alles wat u zou willen als u op zoek bent naar een volledige desktop-client voor e-mail. Als een van de redenen waarom u van Windows Live Mail hield, echter de eenvoud was, moet u ook de volgende alternatieven uit onze verzameling bekijken.

Koop en download: Outlook 2016.

2. E-mail en agenda (gratis)

De app Mail en Agenda is ontwikkeld door Microsoft en wordt geleverd met Windows 10. Als u dit besturingssysteem gebruikt, zijn Mail en Agenda wellicht de beste vervanging voor de oude Windows Live Mail die u kon vinden. Het is een eenvoudige app met een gebruikersinterface die heel gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is. Onder de topfuncties die het biedt, is het de moeite waard te vermelden dat u alle inboxen van al uw e-mailaccounts in één kunt linken, u kunt mappen toevoegen en verwijderen en u krijgt een ingebouwde kalender voor het beheren van uw tijd.

Downloaden: e-mail en agenda.

3. eM Client (gratis en betaald)

eM Client is een van de vriendelijkste e-maildesktop-apps die we hebben gecontroleerd. Dat betekent niet dat het niet alle essentiële functies biedt die u van een dergelijk programma verwacht.

Een van de dingen die oude Windows Live Mail- gebruikers zeker op prijs stellen, is het feit dat, direct nadat u het hebt geïnstalleerd, eM Client u vraagt ​​of u gegevens uit andere software wilt importeren. Bovendien omvat dat Windows Live Mail . Het enige wat u hoeft te doen, is het selecteren en op Volgende drukken.

De gebruikersinterface is eenvoudig in vergelijking met andere desktop-e-mailclients en lijkt redelijk veel op Windows Live Mail . De gebruikersinterface van eM Client bevat een e-mailsectie, een ingebouwde kalender, een takensectie en contacten adresboek. Alles is gemakkelijk te vinden, dus de klant moet snel zijn.

Het enige "niet zo goede" ding over eM Client is dat de gratis versie u alleen in staat stelt om twee e-mailaccounts tegelijkertijd te configureren en te gebruiken. Als u meer e-mailaccounts wilt gebruiken of als u van plan bent om eM Client te gebruiken voor zakelijke doeleinden, moet u de Pro-versie kopen. Als je het thuis gebruikt en je hebt een of twee e-mailaccounts, dan ben je klaar om te gaan met de gratis versie.

Downloaden: eM Client

4. Mailbird (gratis en betaald)

Mailbird is een eenvoudige maar krachtige desktop-e-mailclient. Het streeft ernaar een gebruikerservaring te bieden die niet ingewikkeld of moeilijk te gebruiken is, en wat dat betreft lijkt het veel op Windows Live Mail . Mailbird is eenvoudig in te stellen en te configureren. Uw e-mailaccounts ermee beheren, is een koud kunstje. Naast de gebruikelijke functies voor het verzenden en ontvangen van e-mail, bevat Mailbird ook een ingebouwd adresboek, en kunt u ook zaken doen zoals het beheren van uw e-mailmappen of het maken van notities.

Mailbird ondersteunt integraties met een breed scala aan externe services en apps zoals Google Calendar, FormSwift, WhatsApp, Slack of Facebook, voor het geval u ze nodig hebt.

U kunt de volledige versie van Mailbird 30 dagen gebruiken. Na verloop van tijd kunt u echter de gratis versie van Mailbird, Lite genoemd, blijven gebruiken of de upgrade betalen om de Pro- versie te kopen. Mailbird Lite laat je niet meer dan 3 e-mailaccounts gebruiken en blijkbaar zijn er enkele pro-opties die na de proef worden uitgeschakeld. Helaas konden we niet wachten tot 30 dagen om te controleren welke die waren, en we konden die informatie ook niet vinden op hun website.

Downloaden: Mailbird

5. Thunderbird (gratis en open-source)

Thunderbird is een van de bekendste desktop-e-mailclients, na Microsoft Office Outlook en Windows Live Mail . Het bevat vele functies en opties en kan met gemak meerdere e-mailaccounts beheren. Het bevat ondersteuning voor extensies en nieuwsfeeds en heeft zelfs een chatfunctie. De gebruikersinterface is bedrieglijk schoon en ongecompliceerd, maar de backbone van de app is vrij complex. Als je er klaar voor bent om je te verdiepen in de gedetailleerde configuratie-opties, biedt Thunderbird dan een uitstekend alternatief voor Windows Live Mail . Een ander feit dat u zult waarderen, is dat het uitstekende meertalige ondersteuning biedt.

Thunderbird is ook erg goed onderhouden door Mozilla, dezelfde organisatie die Firefox ontwikkelt, en het is helemaal gratis.

Downloaden: Thunderbird

Conclusie

Windows Live Mail is al jarenlang de e-mail-bureaubladclient van veel Windows-gebruikers. Helaas beëindigde Microsoft de ondersteuning voor Windows Essentials en dat omvatte Windows Live Mail, dat deel uitmaakte van deze suite. Om eerlijk te zijn, had Windows Live Mail al jaren geen updates ontvangen, dus de beëindiging ervan was lang op zich laat wachten. We hopen dat onze lijst met alternatieven u heeft geholpen een beter alternatief te vinden voor Windows Live Mail, een die beter is aangepast aan de moderne tijd.