Nieuws

We gebruiken niet echt veel apps op onze smartphones. Doe je?

Apple iTunes en Google Play hebben elk meer dan een miljoen en een half apps beschikbaar om te downloaden op onze smartphones. Amazon en Windows werken hun weg naar een half miljoen smartphone-apps. Je zou verwachten dat al onze smartphones vol zitten met apps omdat, weet je, iemand ze moet gebruiken. Wanneer we naar gemiddelde gebruikers van smartphones kijken, vinden we een andere realiteit. Past het profiel van uw app-account bij het gemiddelde? Lees verder om erachter te komen.

Van muziek tot applicaties: miljoenen opties en miljarden downloads

Apple wist de muziekindustrie te transformeren met zijn iTunes online winkel. In 2002 overtuigde Steve Jobs de leidinggevenden van alle 5 grote platenmaatschappijen om zich aan te melden voor iTunes en een juridisch alternatief te bieden voor het wilde westen van Napster, Kazaa en BitTorrent, dat de distributie van muziek op internet domineerde. Apple creëerde een winkelruimte met strakke bedieningselementen en een vriendelijk ontwerp waarmee iedereen muziek kon downloaden en beluisteren, ongeacht hun computerkennis. Consumenten hebben de nieuwe winkel met enthousiasme ontvangen. Na slechts een jaar verkocht iTunes 70% van alle legale muziek online.

Een paar jaar later, in 2008, herhaalde Apple deze benadering met de wereld van toepassingen. De distributie van applicaties weerspiegelde eerder het gebrek aan online retailorganisatie zoals de muziekindustrie. Apps werden direct online door elke producent verspreid en je moest je betalingsgegevens bij elk van hen opgeven toen je besloot om een ​​app te downloaden. Voortbouwend op het enorme succes van de iPhone-lancering in 2007, bedacht Apple zijn App Store, die een online winkelruimte voor apps creëerde. Apple legde strenge controles op wat apps wel of niet kunnen doen op hun apparaten en zorgde voor een uniform betalingssysteem waarvoor het een forse commissie aanhield.

Consumenten reageerden wederom goed op de eenvoudige, gebruiksvriendelijke App Store en de ontwikkelaars op hun beurt weer snel opgewarmd naar het potentieel om snel een groot aantal klanten te bereiken. In januari 2011 registreerde de App Store de 10 miljardste download van een app.

Google deed mee aan de app store-race in 2008. In een verdraaide volgorde voegden ze de optie toe om later muziek voor Android te kopen en te downloaden om het model van Apple volledig te weerspiegelen. Microsoft en Amazon kwamen een paar jaar later bij hetzelfde model. Met name Microsoft bracht de app store naar de meeste desktops in de wereld, toen Windows Store werd gelanceerd als onderdeel van Windows 8.

In de wereld van smartphones domineren app-winkels de distributie van apps naar consumenten. De miljoenen apps die beschikbaar zijn in de online winkels en de miljarden downloads zouden ons doen geloven dat elke smartphone vol met apps staat. Maar zijn ze dat?

Wij zijn eenvoudige mensen als het gaat om smartphone-apps

iPhone is een groot succes toen het werd gelanceerd, hoewel het slechts een paar apps had die samen met het besturingssysteem werden geladen. Na 7 jaar en miljoenen applicaties ervoor te zijn gemaakt, hoe zien onze smartphones er vandaag uit?

Hier zijn enkele bevindingen gebaseerd op enquêtes die dit jaar werden uitgevoerd door Localytics, Research Now en Pew Research Center:

  • De meerderheid van de mensen heeft slechts een paar apps op hun smartphones . 62% van de mensen met een smartphone heeft maximaal 20 apps op hun smartphones. Voor 30% van de smartphonegebruikers vindt u maximaal 10 apps. De meeste mensen installeren niet veel apps op hun smartphones.
  • Het daadwerkelijke gebruik van de apps is zelfs lager. 81% van de smartphonebezitters gebruikt maximaal 10 apps per week. 46% van de mensen gebruikt maximaal 5 apps.
  • Beloofde belofte, belofte niet vervuld . Deze enorme app stores moeten het beloofde land zijn. Zijn zij? Het blijkt dat we ze een kans geven en we proberen veel apps, maar de overgrote meerderheid blijken teleurstellingen te zijn. Na slechts één dag gebruik, twee derde van de Android-gebruikers en drie kwart van de iOS-gebruikers, verwijder je de apps die ze zojuist op hun smartphone hebben gedownload. Controleer een maand later en slechts iets meer dan 3% van deze apps is nog steeds geïnstalleerd.

Het is tijd voor voorjaarsschoonmaak op je smartphone

Hier is mijn kijk op: verifieer elke app op je smartphone en vraag jezelf af wanneer je hem de laatste keer gebruikte en wanneer denk je dat je hem daarna gaat gebruiken? Wees genadeloos en verwijder de "slapers" op je smartphone. Veel van deze apps hebben achtergrondprocessen die actief geheugen, opslag op uw smartphone, verwerkingskracht en gegevens uit uw maandelijkse providerallocatie wegnemen. Het gemiddelde profiel van de smartphonegebruiker vertelt ons dat we het kunnen doen zonder minstens de helft van de apps die we op onze smartphones hebben.

Hoeveel apps heb je geïnstalleerd? Welke apps gebruik je het meest? Probeer je regelmatig nieuwe apps uit of laat je anderen liever de stoute schoenen aan? Laten we bespreken met behulp van het opmerkingenformulier hieronder.

Bron eMarketer