Beoordeling

Boekbespreking - Windows 7 eenvoudig en eenvoudig

Nooit eerder is dit mij overkomen: ik begin dit boek te herzien en ik heb het definitieve vonnis duidelijk in mijn geest gevormd na slechts 3 minuten. Ironisch genoeg, dat maakte de taak alleen maar moeilijker, omdat ik me enorm moest inspannen om het preconceptie te verliezen, niet meer hoefde te denken hoe ik dit voor mijn oma cadeau kon doen, door kon lezen en zien of Windows 7 Plain & Simple eigenlijk zo simpel is en eenvoudig zoals het lijkt.

Wie zou dit boek moeten lezen

De auteurs, Jerry Joyce en Marianne Moon, plaatsten het publiek vanaf het begin. Als je daar een computer hebt ... ergens, als je de hele dag geen spanning voelt om voor de monitor te blijven, maar het is een noodzakelijk kwaad, en je gebruikt het alleen omdat het moet, dan Bingo! Dit boek zou, zoals de auteurs zeggen, "u helpen uw werk snel en efficiënt gedaan te krijgen, zodat u weg kunt komen van de computer en uw leven kunt leven". Nu begrijp je misschien waarom ik zo snel naar conclusies kon springen. Echter, na het lezen van het boek, ben ik geneigd om aan een andere doelgroep te denken: gebruikers op instapniveau. En als ik op instapniveau zeg, meen ik het echt. Je zou voor het eerst in je leven achter een computer kunnen staan, alleen dit boek als een gids hebben en nog steeds fatsoenlijk functioneren. Het boek leert je zelfs hoe je je computer kunt activeren door de muis rond te bewegen. Genoeg gezegd.

Hoe het boek is georganiseerd

Het boek is opgesplitst in 16 hoofdstukken, die bijna elke basistaak bevatten die je tegenkomt tijdens het werken met Windows 7. Het goede ding aan dit boek is dat het begint bij het allereerste begin. Het leert je hoe je Windows 7 moet starten en afsluiten, hoe je een programma moet starten en hoe je een map of een document kunt vinden en openen. Het veronderstelt niets, het begint alleen maar met de veronderstelling dat je een functionele computer hebt, met Windows 7 erop, en dat internet werkt. U hoeft geen bagage met computergerelateerde kennis in de vergelijking te brengen, en dat maakt het geweldig voor beginners.

Wat kan ik ervan leren?

Zoals ik zojuist zei, hoef je niet veel te weten over computers wanneer je dit begint te lezen, maar je kunt nog steeds een fatsoenlijke klus doen. De informatie is begrijpelijk en is zodanig gestructureerd dat u in een zeer korte tijd het antwoord op uw probleem kunt vinden. U hoeft niet alles te lezen, u hoeft alleen door de inhoudsopgave te bladeren, te achterhalen wat u op dat bepaalde moment dwarszit, naar de pagina te gaan, de stapsgewijze procedure te volgen en de taak snel uit te voeren, zodat u kom op weg en "leef je leven". Dat klinkt echt heel leuk, maar dat betekent ook dat je er niet veel kennis van zult krijgen op Windows 7. Dit boek is als een gespreksgids in het Fins. Ja, je zult kunnen vragen waar het toilet is, en het vinden, maar je zult nooit de taal leren.

De auteurs wilden een boek schrijven over computers zonder computerpraat. Het is heel vriendelijk en leuk om te lezen, maar als je wat technische dingen wilt, moet je ergens anders kijken. Als je niet om de technische achtergrond geeft, en je wilt alleen iets gedaan krijgen op een computer met de minimale hoeveelheid hoofdpijn, dan is dit boek perfect. Dit is wat we er in kunnen vinden:

  • Het eerste hoofdstuk is een inleiding tot het boek. De auteurs praten over computers zoals ze zouden doen over elk ander huishoudelijk apparaat, bedoeld om voor u te werken, niet om een ​​groot deel van uw tijd in beslag te nemen. Een computer-liefhebber zal hier puffen en puffen en niet de moeite nemen de rest te lezen, dus als je via hoofdstuk 1 met een glimlach op je gezicht bent gekomen, ben je heel tevreden over de rest.
  • Het tweede hoofdstuk, met de suggestieve naam "Jump Right In", behandelt de zeer basale manoeuvres, zoals het starten van Windows 7, afsluiten, programma's starten, werken met bestanden en mappen of hulp krijgen. Het derde hoofdstuk richt zich op het openen en organiseren van bestanden en mappen, terwijl de vierde betrekking heeft op het uitvoeren van programma's.
  • Hoofdstuk 5 is gewijd aan het personaliseren van de Windows-interface, en hoofdstuk zes gaat helemaal over internet browsen, met behulp van Internet Explorer 8.
  • Hoofdstukken 7 tot 10 verkennen games, werken met afbeeldingen, multimedia en spraak. Na vier secties met plezier en games neemt het boek ons ​​mee naar minder vermakelijke, maar complexere kwesties.
  • Hoofdstuk 11 gaat over printen en scannen, hoofdstuk 12 is gericht op communicatie via e-mail, terwijl hoofdstuk 13 probeert netwerken te verklaren zonder computerpraat. Hier zijn de dingen niet zo soepel als ze zouden moeten zijn, omdat er helaas een technische achtergrond nodig is om de begrippen te begrijpen. Als u bijvoorbeeld een beginner bent en u een VPN-verbinding wilt maken met behulp van dit boek als een leidraad, raakt u vrij (en, laten we zeggen, vrij oversteken) wanneer u een van de 5 stappen ziet gepresenteerd is "Voer een naam in voor de verbinding en selecteer de gewenste opties." Het klinkt als "doe wat", en het is niet erg nuttig. De stapsgewijze benadering is geweldig voor eenvoudige taken, maar mislukt wanneer ze worden geconfronteerd met meer complexe problemen.
  • De laatste drie hoofdstukken zijn gericht op het instellen, het onderhouden van beveiliging met verschillende accounts en ten slotte het beheren van Windows 7.

Is de informatie begrijpelijk?

Op het eerste gezicht, ja! Het is gewoon Engels, zonder computerpraat, het probeert de lezer op een persoonlijker, menselijk niveau te bereiken. De stapsgewijze aanpak werkt uitstekend in het begin, wanneer de eenvoudige taken worden uitgelegd, maar onderweg hobbelig worden, omdat de problemen complexer worden. Het zoveel mogelijk vermijden van het technische jargon is een riskante ambitie, want hoe simpel en duidelijk dit boek ook is, het gaat immers om computers.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Na het lezen van het boek besefte ik dat het eerste vonnis de juiste was. Windows 7 Plain & Simple is geweldig voor degenen die gewoon hun weg willen kennen in Windows 7 en eenvoudige taken zelfstandig willen uitvoeren, zonder honderden pagina's met technische achtergrond te lezen waar ze niet om geven. Het is ook goed voor gebruikers op instapniveau, omdat ze op een eenvoudige manier aan Windows 7 kunnen wennen. Met dezelfde metafoor die ik eerder gebruikte, zou ik kunnen zeggen dat, als je af en toe Windows 7 bezoekt en je je weg wilt weten, dit boek de perfecte gespreksgids is. Als u echter meer wilt weten over dit besturingssysteem, koop dan een 'woordenboek'.