Tutorial

Windows Phone: kan sommige mensen geen SMS-berichten versturen?

Misschien heb je in Windows Phone gemerkt dat je soms geen sms-berichten naar sommige van je contacten kunt sturen wanneer je de Berichten- app gebruikt. Wanneer u ernaar zoekt in het veld Aan, retourneert de zoekopdracht hun namen en / of hun telefoonnummers niet. Maar wanneer u de app Personen opnieuw dubbelt, ziet u ze vermeld met hun telefoonnummer en alles. Wat gebeurd er? Waarom vermeldt de Berichten- app ze niet als contactpersonen waar je sms-berichten naartoe kunt sturen? We hebben een beetje onderzoek gedaan en ontdekt waarom dit gebeurt.

Waarom vindt de Windows Phone Messaging-app bepaalde contacten niet?

Een reden waarom u geen sms-berichten naar bepaalde mensen kunt verzenden, is het feit dat het item niet wordt vermeld wanneer u ernaar zoekt. In de People- app zijn er bijvoorbeeld twee contacten met dezelfde achternaam: Smith.

Een van hen is Jenny en haar contactpersoon bevat veel details, waaronder haar mobiele telefoonnummer en verschillende e-mailadressen.

Wanneer u haar een sms-bericht probeert te sturen en naar haar achternaam zoekt, wordt haar vermelding niet weergegeven - alleen het andere contact met dezelfde achternaam.

Dit gebeurt omdat haar mobiele telefoon wordt vermeld als een werknummer. Dat nummer wordt verstrekt door haar bedrijf, maar het is in wezen een mobiele telefoon die tekstberichten kan ontvangen en verzenden.

Helaas is het met Windows Phone niet mogelijk om mensen op hun zakelijke telefoon te sms'en, ook al is die telefoon een smartphone en geen traditionele telefoon. Hetzelfde gebeurt met telefoonnummers die zijn ingesteld als thuis- of bedrijfsnummer.

Een telefoonnummer instellen als mobiel

Een manier om een ​​sms-bericht naar een persoon te verzenden, is door zijn of haar telefoonnummer als mobiel in te stellen. Open hiervoor de app Personen, zoek het contact en open het.

Tik vervolgens op de knop Bewerken in het onderste menu.

Tik nu op telefoon in het bewerkingsscherm.

Er verschijnt een lijst met alle soorten telefoonnummers. Selecteer mobiel in de lijst.

Er wordt een nieuw veld voor het mobiele nummer aangemaakt. Het enige wat u hoeft te doen is beginnen met het typen van hetzelfde nummer vermeld als het werknummer en druk op de knop Opslaan in het onderste menu.

U kunt nu een sms naar Jenny Smith sturen, omdat haar contactpersoon wordt vermeld wanneer u ernaar zoekt.

Een andere manier om dit te doen, veel eenvoudiger, is om een ​​nieuwe berichtenthread te maken en in plaats van de contactnaam te zoeken, drukt u op de knop "+" naast het zoekvak.

Blader nu naar beneden om het contact te zoeken en tik erop.

De tweede manier die we hebben gepresenteerd, is sneller en u hoeft de contactpersoon niet vóór het sms'en te bewerken. U kunt alle methoden gebruiken die we hebben gepresenteerd, omdat beide manieren eenvoudig zijn en dit probleem vrij snel oplossen.

Conclusie

We vinden dit een rare beperking van Windows Phone. Als u geen aandacht schenkt aan hoe het telefoonnummer van een persoon is geclassificeerd, zult u tijd verspillen om dingen uit te zoeken wanneer u een sms-bericht probeert te verzenden. Als u op zoek bent naar andere handige tips en trucs voor het werken met Windows Phone, aarzel dan niet om de onderstaande aanbevelingen te lezen.