Beoordeling

Herziening van de ASUS Strix-klauwmuis en de Strix-glijdende besturingsmuis

ASUS heeft een nieuw merk gaming-randapparatuur en hardwarecomponenten genaamd Strix geïntroduceerd. De naam is afgeleid van het oude Romeinse en Griekse woord voor "uil" en het betekent het scherpste gehoor en het scherpste gezichtsvermogen. Klinkt gedurfd, vind je niet? Deze apparaten worden niet verkocht onder het merk Republic Of Gamers en de hele line-up is een nieuw merk op zich. We waren heel geïnteresseerd om deze apparaten te testen en te zien hoe goed ze het doen. Gelukkig hebben we een aantal apparaten in deze opstelling te pakken. Eerst hebben we de Strix Claw-gamingmuis getest met de Strix Glide Control-muismat. Leer van deze beoordeling hoe goed ze zijn en of ze de moeite waard zijn om te kopen.

Unboxing De ASUS Strix Claw Mouse & de Strix Glide Control Mousepad

Als je bekend bent met gamingmuizen, zul je zeker iets interessants over de Strix Claw opmerken, net voordat je het uit de doos haalt: in tegenstelling tot de meeste gamingrandapparatuur van ASUS, wordt deze niet verkocht onder het merk Republic Of Gamers, dat is nogal vreemd. De traditionele agressieve tinten rood en zwart die Republic Of Gamers- producten definiëren, zijn niet aanwezig in dit model. In plaats daarvan is de doos in zwart met een paar fel oranje accenten geschilderd, wat onderstreept dat dit een nieuw merk is met een andere afbeelding en boodschap.

Het ontwerp opzij lijkt sterk op de verpakking die wordt gebruikt voor andere ASUS-muizen, inclusief de Gladius die we hier hebben besproken. U vindt de muis in een transparante beschermhoes, samen met de snelstartgids en een schijf met stuurprogramma's.

De Strix Glide Control muismat is een eersteklas zwaar geweven stoffen pad dat werkt met allerlei soorten sensoren en wordt geleverd in een oranje doos.

Zoals je zou verwachten, vind je alleen de muismat in het vak. Handleidingen of schijven zijn er niet nodig. :) De Strix Glide Control heeft een premium zwaar geweven weefsel voor soepele bediening en grote precisie. Of dat belooft tenminste ASUS.

Hardwarespecificaties

Nu de verpakking uit de weg is, laten we de specificaties voor de gamingmuis en de muismat controleren: De ASUS Strix Claw heeft een 5000 DPI optische sensor met een trackingsnelheid van 130 cm per seconde en een trackingvolume van 30 g . De maximale pollingsnelheid is 1000 Hz en het apparaat is compatibel met Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Met 122, 55 x 71, 75 x 45, 25 mm (4, 82 x 2, 82 x 1, 78 inch) (lengte x breedte x hoogte) is het een middelgrote muis, net iets korter dan de ASUS Gladius. De Strix Claw weegt 110 gram (0.24 pond) zonder de kabel. ASUS heeft gekozen voor de in Japan gemaakte Omron D2F-01F-schakelaars voor deze muis, dezelfde soort schakelaars die als back-up waren meegeleverd met de Gladius. Het bedrijf vermeldt niets over het feit dat deze switches uitwisselbaar zijn, dus zijn ze waarschijnlijk aan de PCB gesoldeerd. De linker en rechter knoppen zijn verenigd en er zijn ook drie programmeerbare knoppen aan de linkerkant.

Aan de bovenkant van de muis, naast het scrollwiel, vindt u de twee gevoeligheidsschakelaars die u kunt gebruiken om te schakelen tussen vier programmeerbare niveaus van gevoeligheid. De gevoeligheidsniveaus worden ook aangegeven door drie LED's die drie littekens op de linkermuisknop oplichten, één voor elk gevoeligheidsniveau. Op het laagste gevoeligheidsniveau zijn alle drie de LED's uit. Het gevlochten USB-snoer kan niet worden verwijderd en wordt via een vergulde USB-connector op de pc aangesloten.

Het gebied van de muismat is 400 x 300 mm (15, 7 x 11, 8 inch) en het is 3 mm (0, 11 inch) dik en weegt slechts 208 gram (7, 4 gram). Je kunt hier de volledige set specificaties van de muis vinden: Strix Claw - Specificaties en die van de muismat hier: Strix Glide Control - Specificaties.

De ASUS Strix Claw & The Strix Glide Control gebruiken

Het gebruik van de Strix Claw was een algeheel aangename ervaring. ASUS heeft deze muis ontworpen voor alle gripstijlen, dus u moet geen problemen ondervinden bij het gebruik ervan. Dankzij de matte afwerking glijdt het tijdens het gebruik niet uit je hand. We hebben het apparaat zowel op kantoorwerk als op gaming getest en het heeft geweldig gepresteerd. Deze muis is echter geschikt voor rechtshandige gebruikers en linkshandige gebruikers zullen niet de grootste ervaring hebben. We hebben verschillende soorten games gespeeld tijdens het testen van de Gladius, zoals Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3, World of Warcraft, Batman: Arkham Origins of Crysis . De profielen zijn erg handig voor gevallen waarin je verschillende niveaus van responsiviteit nodig hebt, afhankelijk van het spel dat je speelt. Net als ASUS Gladius heeft de muis geen speciale macrotoetsen, dus je kunt niet alle opdrachten van een MMORPG bijvoorbeeld toewijzen aan de knoppen op de muis. Dat zou de dingen echter veel drukker en duurder hebben gemaakt. Een leuk detail is de DPI Clutch Stage- knop. U kunt deze functie toewijzen aan een van de programmeerbare knoppen en deze verlaagt de DPI tot een waarde die u instelt, maar alleen als u die knop ingedrukt houdt. Dit bleek nuttig te zijn in FPS-games, waar je bijvoorbeeld je gevoeligheid voor snipen moet verlagen. Het apparaat heeft een goede bouwkwaliteit en de matzwarte afwerking van de behuizing laat niet te veel ruimte over voor vingerafdrukken. Het verlichte Strix- logo is ook een leuk detail, met zijn ademende werking.

Het enige nadeel dat we hebben gevonden, is het feit dat het scrollwiel een vrij hoge weerstand heeft en niet altijd gemakkelijk in te drukken en als een knop te gebruiken. Al met al hebben we de ASUS Strix-klauw net zo graag gebruikt als de Gladius, wat een grote opknapbeurt is voor ASUS. Met betrekking tot de muismat is er niet veel te zeggen behalve dat het heel goed werkt met de ASUS Strix Claw. Het is heel gemakkelijk om de muis te kalibreren om met deze muismat te werken en het biedt het precisieniveau en de controle die u zou verwachten. Maar meer over het kalibratieproces in de volgende sectie van deze review.

Drivers & Strix-software

ASUS Strix Claw werd automatisch gedetecteerd door Windows 8.1 en het werkte goed direct uit de verpakking. Om echter volledige controle te krijgen over wat deze muis naar de tafel brengt, moet u het Strix Claw-stuurprogramma en de door ASUS geleverde software installeren. We installeerden de software en we werden geconfronteerd met een fatsoenlijk ogende interface voor het configureren van vrijwel elke knop en functie van de muis.

De muis heeft twee functionerende modi beschikbaar:

  • Hardware-modus - deze modus vereist niet dat het stuurprogramma wordt geïnstalleerd en schakelt automatisch het gevoeligheidsniveau naar het tweede niveau (standaard is dit ingesteld op 2000 DPI).
  • Softwaremodus - deze modus vereist dat het stuurprogramma wordt geïnstalleerd en stelt u in staat alle instellingen van het apparaat te configureren.

Met de Strix Claw- software kunt u elke knop van het apparaat configureren, de gevoeligheidsniveaus en de polssnelheid van de optische sensor afstellen, de lichteffecten wijzigen en macro-opdrachten definiëren. Hiermee kunt u de muis ook kalibreren voor twee soorten ASUS-muismatten - de Strix Glide Control en de Strix Glide Speed ​​- of u kunt het handmatig kalibreren voor uw oppervlak. Met de software kunt u ook verschillende profielen definiëren, elk met zijn eigen instellingen. De interface van de Strix Software- applicatie is onderverdeeld in twee hoofdsecties:

  • Muis - in deze sectie kunt u elke knop van de muis configureren. U kunt het type opdracht instellen op een muisfunctie, een Windows-snelkoppeling, een multimediacommando, een macro of u kunt het volledig uitschakelen. U kunt ook de gevoeligheid en de verlichting van de muis fijn afstemmen.
  • Macro - In deze sectie kunt u afzonderlijke macro's definiëren die u vervolgens kunt toewijzen aan elke knop van de muis.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS Strix Claw is een solide muis met veel aanpassingsopties die goed scoren zowel in gaming- als kantoorscenario's. Het heeft een mooi ontwerp en past gemakkelijk op de meeste soorten grip. De muis herinnerde ons veel aan de ASUS Gladius en het is weer een goed afgerond apparaat met grote precisie en prestaties. Het zal ook heel goed presteren in kantooromgevingen, zelfs als je geen gamer bent. In combinatie met het Strix Glide Control-muismat, werkt het echt goed en zou u geen problemen moeten hebben om het te gebruiken.

ASUS Strix Glide Control is een zeer goede all-round mousepad. De rubberen achterzijde helpt om te voorkomen dat hij over je bureau glijdt en we hadden er geen probleem mee om zowel laser- als optische muizen te gebruiken. Als je een gamer bent, zul je er zeker van genieten, vooral omdat de grootte groot genoeg is om te voorkomen dat je met je muis over het bureau gaat. We hebben geen problemen met het volgen hiervan ondervonden en we raden het ook aan voor dagelijks gebruik, waaronder kantoorwerk en niet alleen gamen.