Beoordeling

Sennheiser HD 360 Pro Monitoring Headphones Review - Betaalbaar geluid

Wanneer u de Sennheiser HD 360 Pro hoofdtelefoons voor de eerste keer ziet, is het ding dat eruit springt de 'Monitoring'-specificatie die op de verpakking staat. Dit betekent dat Sennheiser ze heeft gemaakt voor degenen die een duidelijk, geïsoleerd en plat geluid willen. Bewaking van hoofdtelefoons zijn vergelijkbaar met de automatische horloges van audio. Sommige bieden een betere kwaliteit en zijn nauwkeuriger en andere niet. Het komt allemaal neer op uw verwachtingen en de prijs die u ervoor betaalt. Als een oplossing voor geluidscontrole, is deze hoofdtelefoon bedoeld voor DJ's of voor muziekliefhebbers die een duidelijk, plat geluid waarderen, zonder enige vorm van verwerking of vervorming. Maar zijn ze goed? Moet je ze kopen? Laten we het uit deze beoordeling achterhalen.

Unboxing De Sennheiser HD 360 PRO

De Sennheiser HD 360 Pro-hoofdtelefoon wordt geleverd in een transparante doos zoals hieronder afgebeeld.

In de doos vindt u de koptelefoon, een aansluiting voor aansluiting op uw hifi-systeem en een textielhoes die u kunt gebruiken om ze veilig op te bergen en mee te nemen.

Op het eerste gezicht hebben we te maken met een zorgvuldig ontworpen product dat de naam Sennheiser moet waarmaken. Maar laten we eens kijken wat deze hoofdtelefoons te bieden hebben vanuit het oogpunt van specificaties.

Hardwarespecificaties

Deze op-ear hoofdtelefoon heeft 32 ohm drivers waarvan Sennheiser zegt dat deze het geluid kan reproduceren van een bereik van 15 tot 22.000 Hz. De totale harmonische vervorming (THD) is lager dan 0, 1% (1 kHz) en ze kunnen een geluidsdrukniveau van maximaal 110dB produceren.

Sennheiser HD 360 Pro heeft ook een 3, 5 mm audio-aansluiting waarmee je ze op veel draagbare apparaten kunt aansluiten, van smartphones tot laptops en tv-toestellen. Hun kabel is 3 meter lang en dat is best veel en veel gebruikers zullen dat waarderen.

De Sennheiser HD 360 PRO-hoofdtelefoon gebruiken

Het stijlvolle zwart en het gelikte ontwerp van deze koptelefoon op oor hebben de vingerafdruk van het grote Duitse audiobedrijf dat ze heeft geproduceerd. Zelfs als ze geen Sennheiser op de bovenkant van de hoofdriem hebben geschreven, zou je hun merk toch kunnen herkennen.

We waren tevreden met de goede bouwkwaliteit van deze hoofdtelefoons en hoe gemakkelijk ze zijn om mee te nemen. De binnenkant van de riem is gemaakt van metaal en kan heel soepel worden afgesteld voor optimaal draagcomfort. Dit zorgt voor een langere levensduur van het gebruik zonder het te breken, in tegenstelling tot wat er gebeurt met sommige plastic riemen. Na een paar uur vonden we ze echter een beetje ongemakkelijk vanwege de strakke pasvorm.

We gebruikten deze hoofdtelefoon voor zowel het luisteren naar muziek als voor video's op een laptop en onderweg, op een iPod. We gebruikten ze eerst met een geïntegreerde geluidskaart en de resultaten waren niet indrukwekkend. Het geluid suggereerde niet dat we te maken hebben met een Sennheiser-product. We konden vervorming horen en het algemene gevoel was dat we een middelmatige hoofdtelefoon in onze handen hadden. Toen we overstapten op een FiiO E10K USB DAC en hoofdtelefoonversterker, kregen we veel betere resultaten. Het geluid was evenwichtig, helderder en er waren minder vervormingen te horen in de hele deuntjes. We hebben geluisterd naar verschillende soorten muziek, zoals: rock, pop, jazz, klassiek en zelfs country. Omdat hun eerste kwaliteit gebalanceerd en natuurlijk klinkt, hebben we ze niet getest met heavy-bass muziekgenres zoals hiphop of dubstep.


De bas is er, je kunt het horen, maar het stoort je helemaal niet omdat het natuurlijker aanvoelt. Als je bijvoorbeeld naar rock luistert, kan het op de achtergrond worden gehoord, waardoor de voorstoel wordt verlaten voor gitaar- en akoestische geluiden.

Waar te kopen

Koop nu

Voor mobiel gebruik hebben we een iPod touch met FLAC-bestanden (gratis verliesloze audiocodec) gebruikt. Dit betekent dat we het beste input- en balansgeluid hebben geboden voor deze monitoringhoofdtelefoons. We zetten de equalizer op "plat" en begonnen te luisteren. Drums, gitaar en zelfs viool klinkt best goed bij het luisteren naar het hoogste volume van de iPod Touch 5. De stem voelt echter soms een beetje onnatuurlijk aan, zoals metallic, maar niet voor alle nummers waarnaar we hebben geluisterd. Er is erg weinig geluid dat er niet is wanneer je luistert met een duurdere high-end hoofdtelefoon. Dit had Sennheiser kunnen verbergen door een sterkere en luidere bas te gebruiken, maar we zijn blij dat ze dit compromis niet hebben gesloten, omdat je op deze manier alle geluiden van een deuntje kunt horen.

De gesloten stuurprogramma's van de Sennheiser HD 360 Pro laten geen geluid achter, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor het luisteren van een metro of kantoor, omdat mensen om je heen niet gestoord zullen worden door je muziek.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Liefhebbers van jazz en klassieke muziek zullen de HD 360 Pro vinden om het natuurlijke geluid van hun favoriete muziek te leveren. Je hoeft geen DJ of geluidstechnicus te zijn om ze te waarderen, je moet gewoon van gebalanceerd geluid houden. Om ze te waarderen, hebt u echter iets beters nodig dan een geïntegreerde geluidskaart en moet u niet naar slecht gecomprimeerde mp3-bestanden luisteren. De Sennheiser HD 360 Pro-hoofdtelefoons zijn zeer betaalbaar en kosten in de meeste winkels minder dan 60 USD. Voor je geld krijg je een product met een goede bouwkwaliteit en een gebalanceerd geluid. Als je nu geen paar monitoring-koptelefoons hebt, zijn ze een must voor hun prijsklasse. We raden ze aan voor zowel amateur-dj's als muziekliefhebbers met een beperkt budget.