Beoordeling

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 test: maak kennis met de snelste router van 2017!

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 is 's werelds eerste draadloze router die op de markt wordt gebracht voor gamers. Het gebruikt niet alleen het merk Republic of Gamers, maar het is ook een beest, zowel qua design als qua hardware. We hebben geen router gebruikt met een quad-coreprocessor die eerder op 1, 8 GHz en 1 GB RAM werkte. Brengen zijn indrukwekkende functies en hardware zich om in een geweldige gebruikerservaring? Als u nieuwsgierig bent naar wat een gaming-router te bieden heeft, lees dan deze recensie voor functies en real-life prestaties.

Waar is de ASUS ROG Rapture GT-AC5300 goed in?

ASUS GT-AC5300 is geweldig in veel dingen:

 • De snelste wifi die vandaag mogelijk is, op de 5 GHz-frequentie, met behulp van de 802.11ac-standaard
 • Uitstekend geschikt voor gamers die de laagst mogelijke latentie willen tijdens online spelen
 • Perfect voor linkaggregatie zodat u 2 Gbps Ethernet-verbindingen krijgt voor uw NAS-opslaginstallatie
 • Ideaal om uw slimme huis te beveiligen
 • Geweldige keuze voor mensen die VPN op hun routers willen gebruiken
 • Geweldige hardware die de kracht heeft om grote thuisnetwerken te verwerken
 • Uitstekende keuze voor geavanceerde gebruikers die volledige controle over hun netwerk willen hebben

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

ASUS GT-AC5300 heeft een lange lijst met voordelen:

 • Het biedt de snelste WiFi op de 5GHz-frequentie
 • Het heeft indrukwekkend krachtige hardware die een groot aantal clients aankan
 • Bevat verschillende nuttige functies voor gamers die de minimale latency in games willen
 • De ingebouwde beveiliging is de beste die u kunt krijgen
 • Tal van geavanceerde opties om in detail te configureren hoe deze router werkt
 • Solide meertalige ondersteuning en gemakkelijk toegankelijke Help-documentatie
 • Uitstekende functies voor VPN-verbindingen
 • U kunt uw router ook vanaf uw smartphone bedienen
 • De ingebouwde analyse- en probleemoplossingstools zijn behulpzaam bij het omgaan met problemen

Er zijn ook een paar nadelen:

 • Deze router is groot en kan niet op muren worden bevestigd
 • Het ontwerp van de router en de gebruikersinterface is misschien niet voor iedereen geschikt. Dit apparaat is bedoeld voor gamers en geeks die dol zijn op het merk Republic of Gamers
 • De prijs is niet voor iedereen
Product Nominaal 5/5

Vonnis

ASUS heeft veel ervaring met het leveren van hoogwaardige netwerkapparatuur. Ze schitteren vooral in de niche van premium routers met veel geavanceerde functies en mogelijkheden. ASUS ROG Rapture GT-AC5300 is de opvolger van de ASUS RT-AC5300 van vorig jaar. Hoewel het erg op elkaar lijkt, verslaat ASUS ROG Rapture GT-AC5300 zijn voorganger met gemak wat betreft prestaties, functies en hardware. We waren aangenaam verrast om te zien dat het een fantastische upgrade is ten opzichte van het vlaggenschip van de vorige generatie en we hadden niet zoveel verbeteringen op zo veel gebieden verwacht. Als u de ultieme snelheid voor WiFi wilt en u het zich kunt veroorloven om het te kopen, is ASUS ROG Rapture GT-AC5300 de beste router die u kunt kopen. Ten minste in 2017.

Unboxing van de ASUS ROG Rapture GT-AC5300

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 wordt geleverd in een grote zwarte doos met bovenaan het Republic of Gamers-logo, naast de productnaam en de afbeelding.

Op de achterkant ziet u een aantal van de gamercentrische functies van deze router: de versnelde gamingpoorten, de Game Boost-functie en het WTFast gamers-privénetwerk. U kunt ook enkele details vinden over de indrukwekkende hardware van deze router.

Als je de doos opent, zie je meteen de router, mooi verpakt en het RoG-logo er bovenop, achterom kijkend. Alle accessoires en de inhoud zijn zorgvuldig verpakt en verborgen onder de router.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende elementen: de ASUS ROG Rapture GT-AC5300-router en de acht externe antennes, de stroomadapter, een Ethernet-kabel, de snelstartgids, informatie over de WTFast-service en de garantie.

De unbox-ervaring die ASUS ROG Rapture GT-AC5300 biedt, is een plezierige ervaring, geschikt voor een eersteklas apparaat met uitstekende specificaties.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Wanneer u de specificaties van deze router leest, kunt u alleen onder de indruk zijn. Ten eerste is het uitgerust met een quad-core Broadcom BCM4908-processor die op 1, 8 GHz werkt. Het heeft ook 1 GB RAM DDR3 en 256 MB opslagruimte voor de firmware. Dergelijke krachtige hardware is een primeur in de wereld van draadloze routers. We krijgen ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac Wave 2. Zoals u zich kunt voorstellen, biedt ASUS ROG Rapture GT-AC5300 4x4 MU-MIMO.

Het is een tri-band router, wat betekent dat we een draadloos netwerk krijgen op de 2, 4 GHz-frequentie en twee op de 5 GHz-frequentie. ASUS raadt aan om een ​​van de twee 5 GHz-frequenties alleen te gebruiken voor het aansluiten van spelapparatuur zoals uw console of gaming-laptop.

Aan de voorzijde van de router bevinden zich verschillende LED's voor het volgende: voeding, de 2, 4 GHz draadloze band, de 5 GHz draadloze band, de internetverbinding, de LAN-verbinding en WPS.

Aan de achterkant bevinden zich de aan / uit - knop, de voedingsaansluiting, twee USB 3.0-poorten, de WAN-poort, acht LAN-poorten die werken op 1 Gbps en de knop Reset. De eerste twee LAN-poorten hebben de naam 'Gaming ports' en krijgen automatisch prioriteit in het geval van netwerkcongestie. Daarom, als u online games zo snel mogelijk wilt spelen, moet u uw spelcomputer op een van hen aansluiten.

Aan de linkerkant van de router bevinden zich drie knoppen om de volgende functies in en uit te schakelen: de LED's, WPS en WiFi-uitzendingen.

Bovendien bieden twee andere LAN-poorten Link Aggregation voor NAS-liefhebbers (Network Attached Storage), wat betekent dat ze kunnen genieten van een verbinding die werkt met 2 Gbps. Om dit te laten werken, hebt u echter een NAS-client nodig met ondersteuning voor 802.3ad (een gebruikelijke standaard voor linkaggregatie in netwerken).

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 is een gigantische draadloze router. De looks zijn erg agressief en gericht op gamers. Dit betekent dat sommige mensen er niet van genieten en liever iets discreter zijn. Qua formaat is dit een van de grootste routers die je kunt kopen: het heeft 9, 64 x 9, 64 x 2, 55 inch of 245 x 245 x 65 mm in breedte x diepte x hoogte. Het weegt ook een enorme 4.14 lb of 1.880 kg.

Een nadeel van deze router is dat hij niet op muren kan worden gemonteerd en dat hij veel ruimte nodig heeft. Je kunt het niet op een discrete manier plaatsen, waar het niet wordt opgemerkt.

Als u alle officiële specificaties en functies van deze router wilt zien, raden wij u aan naar deze pagina te gaan: ASUS ROG Rapture GT-AC5300-specificaties.

De ASUS ROG Rapture GT-AC5300 instellen en gebruiken

De ASUS ROG Rapture GT-AC5300 instellen werkt zoals u zou verwachten: u monteert de router op de plek waar u hem wilt gebruiken, verbindt hem met internet en een van uw computers en drukt op de aan / uit - knop. Start vervolgens een webbrowser op en laad de installatiewizard.

Eerst moet u de inlognaam en het wachtwoord voor de router instellen. We raden u aan de standaard "admin" -gebruikersnaam niet te gebruiken om uw router iets moeilijker te kraken te maken.

Vervolgens detecteert de router het type van uw internetverbinding en vraagt ​​hij naar de juiste verbindingsdetails. Voer ze in en dan kunt u de naam en het wachtwoord instellen voor de drie draadloze banden die deze router uitzendt.

Voordat u de wizard voor snelle installatie beëindigt, krijgt u een presentatie te zien van de spelgerelateerde functies die zijn ingebouwd in de ASUS ROG Rapture GT-AC5300. Het is een goed idee om wat tijd te nemen om alles te lezen, zodat u beter begrijpt wat u krijgt.

Uiteindelijk krijgt u een samenvatting van uw initiële instellingen te zien en wordt de gebruikersinterface van het beheer geladen. Zoals u hieronder kunt zien, heeft ASUS gekozen voor verschillende beelden op de ROG Rapture GT-AC5300. Het thema is rood en ziet eruit als een cockpit gemaakt door een gamer. Dit is misschien niet voor ieders smaak, en we hadden liever de standaard gebruikersinterface die ASUS biedt op andere routers. Alles is echter netjes georganiseerd zoals bij alle ASUS-routers. U zult geen problemen ondervinden bij het vinden van uw weg en de instellingen die u interesseren.

Het is goed om vertrouwd te raken met alle beschikbare opties en door alle categorieën instellingen te bladeren. U zult verborgen gereedschappen en edelstenen vinden die nuttig kunnen zijn. We ontdekten bijvoorbeeld dat ASUS ROG Rapture GT-AC5300 schijfscantools biedt voor externe harde schijven, die handig zijn in het geval uw gegevens beschadigd raken.

Zoals verwacht van een premium router, biedt ASUS ROG Rapture GT-AC5300 vele details, tools en instellingen. Geavanceerde gebruikers zullen zeer tevreden zijn met wat deze router te bieden heeft en zij kunnen alles configureren over de manier waarop deze router werkt. Gamers zullen genieten van verschillende tools die op hen zijn gericht, waardoor het gemakkelijk wordt om de maximale prestaties te behalen die mogelijk zijn in online games.

De gebruikersinterface is beschikbaar in 19 talen, wat voor veel gebruikers een groot pluspunt is. U kunt de lijst met beschikbare talen in de onderstaande schermafbeelding bekijken.

Als het gaat om Help- documentatie, is deze direct beschikbaar. Als u niet begrijpt wat een instelling doet, plaatst u de muiscursor boven de naam en, als u een vraagteken ziet, klikt u op de linkermuisknop. Vervolgens wordt een tooltip weergegeven met meer informatie over die instelling.

Wanneer u klaar bent met het configureren van alles op de ASUS ROG Rapture GT-AC5300, begint u met het verbinden met het netwerk van alle apparaten die zich in uw huis bevinden. We hebben bijna alles aangesloten wat u maar kunt bedenken: computers, 2-in-1 apparaten, consoles, slimme stekkers, slimme lampen, een draadloze printer, smartphones, enz. Alle apparaten konden gemakkelijk verbinding maken met het netwerk en ze genoten van uitstekende snelheid in heel ons huis. Maar meer over snelheid in de volgende secties van deze recensie.

ASUS ROG Rapture GT-AC5300 is een enorme router met indrukwekkende functies en een gebruikersinterface die opvalt. Het ziet eruit als een cockpit die is gemaakt voor gamers. Dit kan al dan niet naar jouw smaak zijn. De firmware biedt een ongeëvenaard aantal tools en functies waarmee gebruikers alles kunnen configureren wat ze willen en meer. Het doorzoeken van alle opties is een goed idee, omdat je dingen zult ontdekken waarvan je niet wist dat een router dat kan.

Als u de real-world prestaties die deze router biedt en vergelijkingen met andere AC5300-routers wilt zien, gaat u naar de volgende pagina van deze recensie.