Anders

De beste 5 webbrowsers voor Windows Phone

Als het gaat om browsen op het web, is de Windows Store- selectie niet erg rijk. In de al kleine lijst van beschikbare browser-apps moet je degene verwijderen die onbetrouwbaar zijn en bloatware-apps. Een goede browser is ook niet per se gratis, maar je zou tegen de laagste kosten kunnen genieten van een fatsoenlijke browse-ervaring. Daarom heb je toch een Windows Phone gekocht, is het niet? Volgens deze vereisten zijn de meeste browsers al van de lijst geschrapt. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met de beste webbrowsers voor Windows Phone.

1. Internet Explorer

Hoewel het door sommige gebruikers is bekritiseerd, blijft Internet Explorer nog steeds een van de meest betrouwbare webbrowsers voor Windows Phone. Het is duidelijk dat het niet perfect is en op sommige niveaus zeker kan worden verbeterd, maar het biedt enkele van de beste functies die beschikbaar zijn voor de Windows Phone-browse-ervaring. Internet Explorer is uw standaardbrowser en maakt het gemakkelijk om op internet te navigeren wanneer u onderweg bent.

Internet Explorer heeft een heel nuttige functie, de Leesmodus . Deze functie regenereert webpagina's zonder advertenties en menu's, blokkeert inhoud die niets te maken heeft met de inhoud van de pagina en optimaliseert de pagina voor mobiel lezen. Het inschakelen en aanpassen van de leesmodus is heel eenvoudig en u kunt er gedetailleerde informatie over vinden in een van onze vorige artikelen: De leesmodus gebruiken in Internet Explorer voor Windows Phone.

Bovendien geeft Internet Explorer u de mogelijkheid om de adresbalkknop aan te passen om snel naar uw tabbladen of uw favorieten te gaan.

Een zeer nuttige functie van Internet Explorer is het feit dat u uw tabbladen en favorieten kunt synchroniseren van andere Windows-apparaten zoals pc's, laptops of tablets. Hiervoor moet u synchronisatie toestaan ​​op zowel uw Windows-apparaat als uw Windows Phone.

Een andere functie die wordt aangeboden door Internet Explorer is InPrivate-navigatie . Hiermee wordt voorkomen dat Internet Explorer informatie over uw browsesessie opslaat. Deze functie is heel eenvoudig in te schakelen en te gebruiken.

Over het algemeen voldoet deze browser mogelijk niet aan al uw behoeften tijdens het surfen op internet, maar sommige functies in combinatie met de basisnavigatietools maken deze browser de moeite waard.

2. Opera Mini

Opera Mini is een van 's werelds populairste gratis browsers en wordt gebruikt op een groot aantal verschillende platforms, waaronder Windows Phone. Wat maakt Opera Mini het waard om te gebruiken? Nou, vooral vanwege de capaciteit om webpagina's met zware inhoud zo snel mogelijk te laden. Dit is mogelijk vanwege de compressietechnologie die de hoeveelheid gegevens filtert die wordt weergegeven op uw Windows Phone zonder de weergegeven inhoud te compromitteren. De webpagina's die u laadt, zien er echter enigszins anders uit dan hun originelen.

Opera Mini heeft nog een ander belangrijk voordeel als gevolg van de compressietechnologie: het slaat uw dataplan op. Op deze manier kunt u meer op internet surfen met minder gegevens. U kunt ook bekijken hoeveel gegevens u hebt opgeslagen en hoe u deze kunt gebruiken om er zo lang mogelijk van te profiteren.

Het is bekend dat slechts enkele browsers kunnen worden aangepast. Opera Mini biedt u echter de mogelijkheid om een ​​achtergrondafbeelding en -stijl te kiezen.

Net als Internet Explorer biedt Opera Mini u een privacymodus door het gebruik van privé-tabbladen . Op deze manier worden geen gegevens opgeslagen op uw Windows Phone nadat u uw browsesessie hebt beëindigd.

Al uw favoriete websites kunnen worden gegroepeerd op één centrale en gemakkelijk bereikbare plaats: het gedeelte Snelkiezen . U kunt zoveel vermeldingen toevoegen als u wilt en u kunt ze verplaatsen of verwijderen zoals u wilt.

We denken dat deze browser echt geweldig is. De websites worden sneller geladen en gebruiken minder van uw dataplan. De bruikbaarheid in combinatie met de mogelijkheid om de weergave van deze browser aan te passen, maken het een goede keuze voor elke gebruiker en we raden het ten zeerste aan.

Downloadpagina: Opera Mini.

3. UC-browser

UC Browser is ook een interessante keuze. Sinds de eerste release heeft het veel verbeteringen ontvangen en het verzamelde veel goede recensies van tevreden gebruikers.

Sinds de laatste update heeft deze browser ondersteuning voor Cortana geïntroduceerd om u te helpen handsfree te bladeren. Als u bijvoorbeeld naar onze website wilt gaan, hoeft u alleen maar "UC Browser, 7Tutorials" naar Cortana te zeggen en de website wordt in UC Browser geladen.

Een ander kenmerk van deze browser is de mogelijkheid om een ​​wachtwoordafbeelding in te stellen, met behulp van een van de standaardafbeeldingen of een van uw eigen afbeeldingen. Telkens wanneer u de browser opent, wordt u gevraagd om op de drie plaatsen te tikken die uw wachtwoord maken om het te ontgrendelen. Deze functie biedt privacy tegen mogelijke indringers.

UC Browser zit boordevol verschillende flexibele modi, die eenvoudig in te schakelen zijn en u helpen uw surfervaring te verbeteren:
  • Nachtmodus - De helderheid van het scherm neemt aanzienlijk af zodat uw ogen niet moe worden bij het bladeren op slecht verlichte plaatsen.
  • Snelheidmodus - Met deze functie kunt u genieten van een snelle en soepele browsesessie door uw gegevensgebruik met maximaal 80% te verminderen.
  • Incognito browsen - UC Browser slaat geen informatie op over uw browsesessie.
  • Browsing met alleen tekst - Bewaart gegevens door alleen de tekstinhoud van webpagina's te laden.

Wat echt geweldig is aan deze browser, is de Wi-Fi-sharing- functie, die het mogelijk maakt om bestanden over te zetten tussen je Windows Phone en andere apparaten via Wi-Fi.

Met deze browser kun je al je gedownloade bestanden op je SD-kaart opslaan, maar als je Windows Phone geen SD-kaart ondersteunt of een beperkte hoeveelheid opslagruimte heeft, zul je graag horen dat UC Browser wordt geleverd met een cloud opslagdienst genaamd UDisk . Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden en je krijgt 6 GB om je downloads op te slaan.

UC Browser kan ook QR-codes scannen, hoewel dit mogelijk een overbodige functie is, omdat Windows Phone al over een ingebouwde capaciteit voor het scannen van QR-codes beschikt. Het verschil is dat de websites worden geladen in de UC-browser .

Zoals u kunt zien, biedt deze browser enkele zeer innovatieve functies. Sommigen zeggen dat dit de beste webbrowser voor Windows Phone zou kunnen zijn. We vinden het startscherm en de menu's echter een beetje druk, dus het zal niet zo eenvoudig zijn om te gebruiken als u een standaardgebruiker bent. Over het algemeen vinden we UC Browser een uitstekende keuze. En het is gratis, dus je moet het zeker proberen.

Downloadpagina: UC-browser.

4. Kaspersky Safe Browser

Kaspersky Safe Browser is zonder twijfel een opmerkelijke browser, vooral op het gebied van internetbeveiliging, waar de meeste browsers bepaalde zwakke punten hebben. Dit zou geen verrassing moeten zijn aangezien dit is ontwikkeld door Kaspersky .

Deze browser beschermt uw gegevens tegen kwaadwillende en phishing-websites en blokkeert ook bepaalde soorten ongewenste inhoud, mogelijk de veiligste browse-ervaring ooit.

Alles over de beveiligingshulpmiddelen en navigatie-opties werd gedetailleerd beschreven in ons artikel: 5 dingen die u kunt doen met de Kaspersky Safe Browser op Windows Phone.

Downloadpagina: Kaspersky Safe Browser.

5. Maxthon-browser

Maxthon Browser kan gemakkelijk een van uw beste keuzes zijn. Maxthon maakt al sinds 2006 supersnelle browsers voor computers en smartphones en probeert nu dezelfde gebruikerservaring naar Windows Phones te brengen.

Sommige functies kunnen erg nuttig zijn. Dit is de functie voor snelle toegang, die al uw favoriete pagina's op uw startscherm groepeert en ze binnen handbereik plaatst.

Met behulp van snelkoppelingen kunt u met één tik van al uw favoriete websites genieten.

Tijdtabs kunnen gemakkelijk worden gebruikt om gemakkelijk door meerdere tabbladen te navigeren. Tegelijkertijd optimaliseert de browser het geheugengebruik, zodat u meerdere tabbladen kunt openen zonder problemen met de prestaties.

In My NewsBites kunt u een gepersonaliseerde newsfeed maken. Met de browser kunt u een van de populairste nieuwskanalen selecteren, die het laatste nieuws in een gemakkelijk leesbaar formaat zal weergeven.

Als je deze browser op je computer hebt gebruikt en je het leuk vond en je hebt ook een Maxthon-account, raden we je aan deze browser te proberen. De belangrijkste redenen om Maxthon Browser te gebruiken, zijn de snelheid, het geoptimaliseerde geheugengebruik en de gebruiksvriendelijke interface.

Downloadpagina: Maxthon-browser.

Conclusie

Alle browsers die we presenteerden zijn betrouwbare keuzes. Als je niet weet welke browser je moet kiezen, bedenk dan wat je eigenlijk je perfecte browser moet doen en dan is een keuze heel eenvoudig te maken. Natuurlijk zult u geen perfecte browser vinden, maar u zult er zeker een vinden die bijna alles op uw lijst controleert. Neem de tijd en probeer alle browsers in de lijst en vertel ons wat u denkt in de onderstaande opmerkingen. Als u andere fatsoenlijke browsers kent die het vermelden waard zijn, aarzel dan niet om ze met ons te delen.