Tutorial

Verborgen regionale thema's onthullen in Windows 7

Bij de installatie van Windows 7 wordt u gevraagd naar uw land en taal. Op basis van uw selectie wordt een groep thema's geïnstalleerd. Afgezien van dat, zal Windows 7 op je harde schijf enkele extra verborgen thema's kopiëren waarvan je niet op de hoogte bent. Er zijn een paar verborgen thema's die door Microsoft worden beschouwd als regionale thema's die niet toegankelijk zijn in de standaardlijst met geïnstalleerde thema's. Voor Engelse distributies van Windows 7 hebt u bijvoorbeeld thema's voor landen zoals Australië, Canada, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en de VS. Van deze lijst is er slechts één zichtbaar in uw Personalisatiecontrolepaneel, afhankelijk van de selecties die u hebt gemaakt. In dit artikel deel ik de verborgen thema's in Windows 7, waar je ze kunt vinden op je computer en hoe je ze kunt installeren.

Hoe de verborgen regionale thema's te bekijken

Eerst moet je Windows Verkenner openen . Je kunt het vinden door ernaar te zoeken in het Startmenu of door op de combinatie van toetsen te drukken: Windows+E U moet Windows Explorer nu instellen om verborgen bestanden weer te geven. Dit kan worden gedaan vanuit het menu Mapopties . Het openen van mapopties wordt getoond in ons vorige artikel met de titel Hoe Windows Explorer-mapopties te verbeteren. Om snel samen te vatten, gaat u naar Organiseren -> 'Map en zoekopties' -> Bekijken .

Vink in het tabblad Weergave de optie 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven' aan en verwijder het vinkje bij 'Verberg beveiligde besturingssysteembestanden (aanbevolen)' .

Wanneer u het vinkje bij ' Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen)' verwijdert, ontvangt u de volgende prompt, waarop u op Ja klikt.

Klik op OK en het venster Mapopties wordt gesloten.

OPMERKING: Nadat u alle regionale thema's hebt geïnstalleerd, kan het een goed idee zijn om Windows Explorer terug te zetten naar de oorspronkelijke staat en geen verborgen bestanden, mappen en stations weer te geven en gecontroleerde besturingssysteembestanden uit te schakelen. Het is alleen een kwestie van het terugkijken van deze twee opties.

Waar vind je de thema's en installeer ze

Ga in Windows Verkenner naar 'C:\Windows\Globalization\MCT' waar u ten minste één landspecifieke map zult vinden. Als u een Engelse versie van Windows 7 hebt geïnstalleerd, vindt u de mappen in de onderstaande afbeelding, waarbij elke map een thema heeft voor één land.

Open een van de mappen en ga naar de submap Thema erin.

Dubbelklik op het '.theme'- bestand om het te installeren. Het personalisatiecontrolepaneel verschijnt en het geselecteerde thema wordt automatisch toegepast en daar opgeslagen. Dit is hoe het Personalisatie- venster eruit moet zien, nadat u alle ontbrekende regionale thema's hebt geïnstalleerd.

Herhaal de procedure voor alle thema's die u wilt installeren. U zult de verborgen thema's één voor één zien in het Personalisatie Control Panel.

conclusies

In dit artikel heb ik je een verborgen deel van Windows 7 laten zien: de regionale thema's en hoe je ze kunt gebruiken in je versie van Windows 7, door ze eerst te lokaliseren en vervolgens te installeren. Als u een thema hebt gevonden of gemaakt dat standaard niet is opgenomen in Windows 7, deelt u dit met ons. We kijken uit naar nieuwe en interessante thema's en we zullen ze met iedereen delen.