Nieuws

Je kunt nu Cortana op iPhone en Android krijgen. Het is ook ingebouwd in Cyanogenmod!

Cortana van Microsoft komt beschikbaar op iPhone en Android als een laatste RTM-product. Cyanogenmod, een aangepaste versie van Android, zal Cortana integreren als onderdeel van zijn kernsysteem. Nadat Microsoft de smartphonegebruikers probeerde achter de gesloten muren op het Windows Phone-platform te lokken, is Microsoft verhuisd en heeft besloten de gebruikers te volgen waar ze vandaag wonen. En dat is Android en i OS. Waarom zou je Cortana op deze platforms willen krijgen? Laten we de antwoorden in dit artikel verkennen:

Microsoft leeft nu op iOS en Android

Microsoft is van richting veranderd onder Satya Nadella en is begonnen met het inzetten van de beste software als smartphone-apps op de platforms van zijn concurrenten. Microsoft Office was het eerste zware salvo, eerder dit jaar. De meest gebruikte Office-suite in de geschiedenis is tot dit jaar gehouden als een kostbaar bezit dat alleen op smartphones beschikbaar is op het Windows Phone-platform. De hele tactiek van "build it and they will come" heeft niet de verwachte resultaten opgeleverd en Microsoft heeft besloten gebruikers achter te laten op de smartphones die ze tegenwoordig gebruiken. Wereldwijd minder dan 3% marktaandeel voor Windows Phone staat niet toe dat zijn diensten voldoende uitgebreid worden getest, hoe goed ze ook zijn.

Cortana is beoordeeld als een waardig alternatief voor Siri en Microsoft stopte geld in advertenties waaruit bleek dat ze concurreren van een iPhone en een Windows Phone. De stap om Cortana rechtstreeks op de iPhone te krijgen, maakt de uitdaging een stuk gewaagder en toont vertrouwen in de capaciteiten van Cortana om op te staan ​​tegen Siri.

Het is vermeldenswaard dat Google zijn eigen alternatief voor digitale assistenten heeft in Google Now. Een ding dat voor Google ontbreekt, is de associatie met een persoonlijkheid. Terwijl Siri en Cortana een perceptie bouwden die zich uitstrekt van digitaal naar persoonlijk, lijkt Google Now meer op het apparaat. Om eerlijk te zijn, dit is wat alle drie de digitale assistenten zijn, maar Google lijkt tekort te schieten in het creëren van een merkimago.

Sinds we bij Google en Android zijn, is het vermelden waard het Cyanogenmod-stuk. Deze aangepaste smaak van Android is in eerste instantie gebouwd met ingesloten Google Apps. Omdat Cyanogenmod open source is, heeft Google verzocht om Google Apps (zoals Gmail, Maps, etc.) uit te schakelen. Sindsdien heeft Cyanogenmod zijn besturingssysteem geleverd met het verzoek om Google Apps afzonderlijk te installeren. Cyanogen's CEO, Kirt McMaster, was nogal luidruchtig in zijn wens om "Google's tirannie" kwijt te raken. In dit verband uitte hij zijn wens om een ​​Android-systeem te leveren zonder Google-apps. Cortana ingebed krijgen in de kern Cyanogenmod is een gewaagde zet voor zowel Cyanogen als Microsoft.

Wat biedt Cortana aan?

Het verkoopargument van Microsoft voor de installatie van Cortana op andere platforms is de noodzaak om een ​​continue ervaring van de pc naar de smartphone te hebben. En terwijl de smartphone wordt gedomineerd door Apple en Google, regeert Microsoft nog steeds over de pc. Hoe ziet deze continue ervaring eruit?

  • Herinneringen . In dit tijdperk van informatie-overload heeft ons vermogen om dingen te onthouden alle hulp nodig die het kan krijgen. De herinneringslijst is ingebouwd in rust en stilte terwijl we aan onze tafel zitten. De smartphone is echter het apparaat dat overal mee naartoe reist en op het juiste moment kan ingrijpen. U kunt een op tijd gebaseerde herinnering krijgen, wat alle kalenders kunnen doen. Interessanter is dat Cortana een herinnering kan oproepen wanneer je met een specifieke persoon praat of wanneer je naar een bepaalde plaats gaat. Dit maakt veel beter gebruik van de mogelijkheden van uw smartphone.
  • Gemiste oproepen . Soms klinkt zelfs de vibratie van je smartphone onbeleefd en storend in een vergadering. Cortana haalt de gemiste oproepen op uw Windows 10-pc en u kunt zelfs met een sms rechtstreeks vanaf de pc antwoorden. Dit alles gebeurt terwijl de smartphone veilig op stil en weggestopt kan zijn.
  • Tracking . U kunt pakketten of vluchten volgen, uw traceerlijst toevoegen of openen via zowel de smartphone als de pc.

Er zijn enkele dingen die Cortana niet zal doen op Android en iPhone. Omdat dit niet het eigen platform is, heeft het geen toegang tot instellingen voor het wijzigen van de instellingen en kunt u haar handsfree niet gebruiken met "Hey Cortana". Aan de andere kant, de nauwe integratie van Cortana met Cyanogenmod betekent dat toegang tot instellingen zoals Quiet Hours of het oproepen van "Hey Cortana" werkt in deze Android-mod. Cortana is vandaag beschikbaar voor download in de VS en China voor iPhones (iOS 8 en hoger) en Android 4.1.2. One Plus One smartphones zullen later deze maand via de ether worden bijgewerkt naar Cyanogenmod 12.1.1.

Zou je Cortana downloaden op je smartphone?

De concurrentie op digitale assistenten opdrijven is goed nieuws voor ons. Zowel Google als Apple zullen zich gedwongen voelen om hun spel nu te verbeteren, nu Cortana niet beperkt is tot Windows-smartphones. Gebruik je een digitale assistent op je smartphone? Waarvoor gebruik je het? Bent u van plan Cortana uit te proberen op een iPhone- of Android-smartphone? Laat het ons weten in reacties hieronder.

Bron Microsoft