Tutorial

4 manieren om het venster Uitvoeren te openen, zodat u snelle opdrachten kunt uitvoeren

In het venster Uitvoeren in Windows kunt u snelle opdrachten uitvoeren, programma's starten, bestanden of mappen openen, allemaal door een snelcommando te typen en op OK te klikken of op Enter te drukken. Hoewel het geen erg zichtbare snelkoppeling heeft in recente versies van Windows, bestaat deze tool nog steeds en zijn er veel manieren om toegang te krijgen. Ga als volgt te werk om het venster Uitvoeren te openen in Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10:

1. Gebruik de sneltoets voor Windows + R

Deze methode is universeel in alle versies van Windows en is ook de snelste. Druk tegelijkertijd op de Windows- en R- toets op uw toetsenbord en het venster Uitvoeren wordt onmiddellijk weergegeven.

2. Gebruik Zoeken

Zoals altijd in Windows is het gebruik van Zoeken een geweldig idee om zowat alles te vinden. Als u Windows 10 gebruikt, typt u het woord "uitvoeren" in het zoekvak van Cortana en klikt of tikt u op het juiste zoekresultaat.

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en begin het woord "run" te typen. Klik of tik vervolgens op het zoekresultaat uitvoeren.

Klik in Windows 7 op de knop Start en typ het woord "uitvoeren" in het zoekvak van het menu Start . Klik vervolgens op het zoekresultaat uitvoeren.

3. Gebruik het Start-menu of de Apps-weergave

Als u Windows 10 gebruikt, drukt u op de Start- knop om het Startmenu te openen.

Klik of tik vervolgens op "Alle apps -> Windows-systeem -> Uitvoeren" .

Als u Windows 8.1 gebruikt, opent u de Apps-weergave. Blader door de lijst met apps aan de rechterkant en ga naar "Windows-systeem -> Uitvoeren" .

Open in Windows 7 het menu Start en klik vervolgens op "Alle programma's -> Accessoires -> Uitvoeren" .

Het is een beetje verwarrend dat Microsoft de map voor de snelkoppeling Uitvoeren in elke versie van Windows heeft gewijzigd.

4. Gebruik het Win + X power gebruikersmenu (alleen Windows 10 en Windows 8.1)

Zowel Windows 8.1 als Windows 10 hebben een verborgen gebruikersmenu met een sneltoets voor het venster Uitvoeren . Er zijn veel manieren om dit menu te openen, de gemakkelijkste manier om de Windows + X- sneltoets te gebruiken. Als u meer wilt weten over dit menu en hoe u het kunt openen, lees dan deze handleiding: Wat is het WinX-menu en hoe u er toegang toe krijgt?

Zo ziet dit menu eruit in Windows 8.1:

Zoals u kunt zien, is de snelkoppeling Uitvoeren gemakkelijk toegankelijk.

Conclusie

Dit zijn alle methoden die we kennen voor het openen van het venster Uitvoeren en ze werken allemaal in moderne Windows-besturingssystemen, zonder een speciale configuratie in het besturingssysteem aan te brengen. We gebruikten alleen de standaardconfiguratie van Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Als u andere methoden kent, aarzel dan niet om ze hieronder te delen.