Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Herziening van NordVPN

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om zonder internet te leven. Je gebruikt het nu om dit artikel te lezen. Maar ben je veilig? Weet je zeker dat je anti-malware suite je beschermt tegen elke bedreiging? Dat is niet zo, en u hebt een VPN-service nodig die uw internetverbinding beveiligt en anonimiseert, omdat een groeiend aantal instellingen, overheden en andere organisaties elke beweging online willen bekijken. NordVPN biedt een extra beveiligingslaag en volledige anonimiteit op internet. Lees deze recensie en kijk of NordVPN goed bij u past:

Wat NordVPN te bieden heeft

Als u al VPN-oplossingen hebt onderzocht, bent u misschien al NordVPN tegengekomen. Deze VPN-service wordt beheerd door Tefincom co SA uit Panama. Het bedrijf werd opgericht in 2008, terwijl de NordVPN- service werd gelanceerd in 2012.

Het is in dit geval een voordeel om in Panama te zijn gevestigd, omdat de service buiten de grenzen van de zogenaamde 'Big Brother-wetten' kan opereren en het bedrijf VPN kan bieden zonder gehinderd te worden door overheidsmonitoring. Hoewel ze geen Noords bedrijf zijn, stellen de oprichters van NordVPN dat de "naam is geïnspireerd door Scandinavische idealen van vertrouwen, vertrouwen, vrijheid en innovatie".

Waar te kopen

Koop nu

De NordVPN- service kan in drie verschillende abonnementen worden gekocht, met als enige verschil de prijs:

  • het plan van 1 maand kost $ 11, 95 per maand
  • het 6- maandenplan heeft een prijs van $ 42 per 6 maanden (of $ 7 / maand)
  • het 1- jaarplan komt op $ 69 per jaar (of $ 5, 75 / maand)

NordVPN biedt periodiek een nog voordeliger plan: een 2-jarig plan dat $ 79, of $ 3, 29 per maand kost.

Als u hun VPN-service wilt proberen, kunt u dit drie dagen lang gratis doen door u aan te melden voor de gratis proefversie. Het maakt niet uit op welk abonnement u zich abonneert, ze hebben allemaal dezelfde belangrijke functies: onbeperkte snelheid en bandbreedte, geen logboekregistratie, 1387 servers in 61 landen, P2P-ondersteuning, Onion Over VPN, CyberSec-technologie voor het volgen van malware en adsbescherming, AES256-codering en zes gelijktijdige verbindingen.

NordVPN is beschikbaar op elk denkbaar platform dat een soort VPN-verbinding ondersteunt. Er zijn speciale toepassingen beschikbaar voor Windows, Mac OS, Android en iOS, maar deze kunnen worden ingesteld om de ingebouwde VPN-verbindingsfunctie van het besturingssysteem te gebruiken (klik hier voor informatie over het opzetten van een dergelijke VPN-verbinding in Windows 10). Het kan ook worden geconfigureerd op Linux, Chrome OS, Raspberry PI en een breed scala aan routers en andere netwerkapparaten, waardoor uw hele netwerk wordt beschermd. In deze review zullen we ons concentreren op de toepassing No rdVPN op Windows.

NordVPN is wereldwijd beschikbaar en biedt versluierde servers waarmee u verbinding kunt maken in regio's waar VPN-verbindingen beperkt of volledig geblokkeerd zijn, zoals China.

Naast de eerder besproken 3-daagse gratis proefversie biedt NordVPN ook een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor elke aankoop. U hebt een gratis NordVPN- account nodig om de proef te gebruiken of om u te abonneren op een abonnement.

Wat de dekking van de wereldwijde VPN-server betreft, is er niets te klagen, want NordVPN biedt meer dan duizend servers in 61 landen, gelegen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en de Pacific. U kunt zelfs verbinding maken met servers in Rusland, als u dat wilt. De volledige lijst met landen, servers en specifieke servereigenschappen kan worden bekeken op de NordVPN-website.

Wanneer u een NordVPN- abonnement koopt, kunt u kiezen uit een aantal betaalmethoden, zoals PayPal, creditcards en betaalkaarten, Bitcoin of een betaaloplossing aangeboden door Paymentwall. Dit betekent dat u zich kunt aanmelden voor de service met alleen een e-mailadres en geen aanvullende persoonlijke informatie.

Downloaden en installeren

Om de NordVPN- applicatie op Windows te installeren, moet u het 22, 5 MB installatiebestand downloaden en uitvoeren, met de naam NordVPNSetup.exe . Druk op de grote installatieknop en de installatiewizard zal NordVPN op uw computer installeren.

Ook kan NordVPN u vragen om de installatie van virtuele netwerkdrivers ( TAP-NordVPN Windows Adapter V9) toe te staan . Kies desgevraagd Ja om de installatie toe te staan; anders zal de applicatie niet kunnen werken.

Merk op dat als u andere VPN-software hebt geïnstalleerd, de virtuele netwerkadapters conflicteren, waardoor een of beide VPN-toepassingen onbruikbaar worden. Het wordt aanbevolen om op elk moment slechts één VPN-client op uw Windows-computer te hebben geïnstalleerd.

Onze eerste indruk van NordVPN is geweldig: de service biedt veel VPN-servers van over de hele wereld, op elk continent en zelfs in landen waar u zelden VPN-servers kunt vinden. De installatieprocedure kan niet eenvoudiger zijn, u hoeft slechts op een enkele knop te drukken. NordVPN biedt een gratis proefversie van 3 dagen aan van hun service, en er is ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat u veilig alles kunt testen wat het te bieden heeft. Volledige privacy is gegarandeerd tijdens de aankoop, dankzij de mogelijkheid om in Bitcoin te betalen.

Gebruik van NordVPN op Windows

Wanneer u de toepassing voor het eerst start, ontvangt u van NordVPN een inlogvenster: om de VPN-service te kunnen gebruiken, moet u een account hebben en inloggen.

Voer uw inloggegevens in en klik op Nu aanmelden om de app te gebruiken. U kunt ook een nieuw account maken op dit scherm als u er nog geen hebt.

Nadat u bent ingelogd, ziet u de gebruikersinterface. Als u onmiddellijk verbinding wilt maken met een VPN-server, klikt u op de grote knop bovenaan.

NordVPN kiest automatisch de snelst beschikbare server en toont aan dat de verbinding bezig is.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt de knop groen en wordt een bericht weergegeven met de locatie en het IP-adres van de server. Het is ook visueel gelokaliseerd op de kaart. Als u verbinding wilt maken met een VPN-server, hoeft u dit niet meer te doen. Als u de verbinding moet verbreken, klikt u opnieuw op dezelfde knop.

Met de bovengenoemde methode kiest de applicatie automatisch de snelst beschikbare server, maar er is ook een wizard Verbinding waarmee NordVPN de server voor u kan kiezen, maar u kunt dit proces nauwkeuriger afstemmen. Controleer waar u de VPN-server voor wilt hebben en de toepassing maakt verbinding met de best mogelijke server die alle functies ondersteunt die u hebt geselecteerd.

In sommige gevallen moet u mogelijk verbinding maken met een server in een bepaald land. Klik hiertoe op de punaise van het land op de kaart en NordVPN maakt daar verbinding. Er is ook een geavanceerde server selectie en zoekfunctie. Klik op het tabblad Servers om toegang te krijgen.

Hier vindt u een lijst met alle beschikbare servers. Bovenop de lijst kunt u uw favoriete servers vinden: als u hierop klikt, maakt u verbinding met de snelste server in uw favorieten, maar u kunt ook de lijst met favorieten openen en de lijst met favorieten kiezen. Als u een server wilt toevoegen aan of verwijderen uit de lijst met favorieten, klikt u op het hartvormige pictogram naast de naam. Onder uw favorieten zijn er vijf speciale servercategorieën. Als u op een van deze klikt, wordt automatisch verbinding gemaakt met de snelste server uit de opgegeven categorie. De categorienamen betekenen het volgende:

  • Anti DDoS : deze servers worden voorgesteld voor stabielere verbindingen, specifiek geconfigureerd om bestand te zijn tegen gedistribueerde Denial of Service-aanvallen
  • Toegewijde IP-servers - u kunt uw eigen IP-adres kopen bij NordVPN, waardoor IP-adresblokken worden omzeild. Als u er een heeft, kunt u deze op deze servers gebruiken.
  • Double VPN - uw verbinding verloopt via niet één, maar twee VPN-servers voordat u het internet bereikt, waardoor het nog moeilijker is om te spioneren.
  • Onion over VPN - bij gebruik van deze servers gaat uw verbinding via een van de servers van het Onion-netwerk. U kunt meer leren over deze beveiligingsoplossing op de NordVPN-blog
  • P2P - deze servers ondersteunen peer-to-peer verkeer, zoals torrenting.

Onder deze speciale servers vindt u elke NordVPN- server, alfabetisch gerangschikt, per land. Als u verbinding wilt maken met een van deze, klikt u op de naam van het land.

De gebruikersinterface van NordVPN is gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken. De lay-out is zeer eenvoudig te begrijpen en naast het aanbieden van automatische verbindingen met één klik naar de snelste beschikbare server, zijn er een aantal functies waarmee beginners eenvoudig de server kunnen kiezen die ze nodig hebben, zonder te knoeien met ingewikkelde instellingen.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de extra functies die NordVPN biedt en de resultaten die zijn behaald in onze prestatiebenchmarks. U vindt ook ons ​​definitieve oordeel voor dit VPN-product.