Tutorial

Stop OneDrive van het maken van automatische fotoalbums in 3 stappen

Een van de meest vervelende functies van OneDrive is dat het automatisch fotoalbums maakt van de foto's die u uploadt naar deze opslagservice en dat het u op de hoogte stelt van elk album dat het maakt. Als je veel foto's maakt en opslaat in OneDrive, kan dit je gek maken en je wilt het uitschakelen. Hier is hoe:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op alle OneDrive-gebruikers. Het maakt niet uit of u het gebruikt op Windows 10-computers en -apparaten, Android-smartphones en -tablets, Xbox One-consoles of andere apparaten. De instructies zijn hetzelfde en deze functie is uitgeschakeld voor alle platforms waarop u OneDrive hebt.

Stap 1: Aanmelden bij OneDrive

Ga eerst naar een computer of apparaat en start uw favoriete webbrowser. Ga vervolgens naar de OneDrive-website en meld u aan met uw Microsoft-account. Zorg ervoor dat u inlogt met hetzelfde Microsoft-account dat wordt gebruikt op de computers en apparaten waarop u de irritante albummeldingen ontvangt.

Stap 2: Ga naar de instellingen van OneDrive

U moet toegang hebben tot de instellingen van OneDrive. Om dit te doen, klik of tik op de knop Instellingen in de rechterbovenhoek. Het ziet eruit als een tandwiel. Kies vervolgens in het geopende menu Opties .

Stap 3: Schakel het maken van automatische albums uit

Ten eerste toont OneDrive de opslaggerelateerde instellingen. Klik of tik in de kolom aan de linkerkant op Foto's .

Hier zie je een schakelaar met de tekst: "Maak automatisch albums wanneer ik foto's upload."

Zet deze schakelaar op Uit, zoals in de onderstaande schermafbeelding.

U kunt uitloggen en vanaf nu zullen de volgende keer dat uw apparaten en computers verbinding maken met OneDrive, met behulp van de OneDrive-app, deze instelling ontvangen en stoppen met het weergeven van meldingen over fotoalbums die automatisch voor u zijn gegenereerd.

Bonus: Schakel albummeldingen uit via de mobiele OneDrive-app

Voor sommige mobiele platforms zoals Android heeft Microsoft nieuwe app-OneDrive-apps uitgebracht waarmee je deze functie uit hun meldingen kunt verwijderen. Als u op uw Android-smartphone een OneDrive-melding ontvangt waarin staat dat deze een album voor u heeft gemaakt, verlengt u de melding door erbovenop naar beneden te vegen. Dan zie je een knop die zegt: "Opt-out van automatische albums."

Tik erop en je bent klaar.

Heeft u een hekel aan de automatische fotoalbums van OneDrive?

Automatische fotoalbums werden op 22 juli 2016 uitgegeven door Microsoft met veel tamtam. Om het OneDrive-team te citeren: "OneDrive detecteert wanneer u een paar foto's maakt in een korte tijd, op een bepaalde locatie. worden vervolgens geselecteerd en in een album geplaatst. Je krijgt zelfs een melding wanneer ze klaar zijn om te bekijken en te delen op OneDrive.com, in onze mobiele apps of via de app Windows 10 Foto's. Bovendien, om alle leuke dingen te vieren, tijdens het weekend, op maandagmorgen worden automatisch albums van je weekendfoto's gemaakt. "

Sommige mensen waarderen deze functie, terwijl anderen er een hekel aan hebben. En jij dan? Vind je het leuk of niet?