Beoordeling

Herziening van de TP-Link Archer C3150 v2: is de nieuwe versie een belangrijke upgrade?

TP-Link Archer C3150 is een oudere draadloze router die onlangs is vernieuwd. We hebben de V2-variant getest en we waren onder de indruk van de hardwarespecificaties en de mooie vormgeving. Bovendien heeft TP-Link enkele serieuze verbeteringen doorgevoerd in hun firmware, die nu geavanceerde beveiligingstools bevat die in samenwerking met Trend Micro zijn geproduceerd. Als je benieuwd bent of TP-Link Archer C3150 de moeite waard is om te kopen, lees dan deze review en ontdek:

TP-Link Archer C3150: voor wie is het goed?

Deze draadloze router is een geschikte keuze voor:

 • Middelgrote appartementen en kantoorruimtes zonder veel dikke muren
 • Gebruikers die willen dat beveiliging is ingebouwd in hun draadloze routers
 • Mensen met kinderen die geavanceerde ouderlijk toezicht nodig hebben
 • Gebruikers die een snel draadloos netwerk willen
 • Thuisnetwerken met veel apparaten waarvoor een draadloze router met krachtige hardware vereist is

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

TP-Link Archer C3150 v2 heeft de volgende positieven:

 • De verbeterde firmware bevat geavanceerde beveiligingshulpmiddelen en ouderlijk toezicht
 • Uitstekende dekking en snelheid op de 2, 4 GHz draadloze band
 • Uitstekende snelheid op de 5 GHz draadloze band
 • Het heeft een aangenaam ontwerp
 • Geweldige meertalige ondersteuning
 • Het kan op afstand worden beheerd met behulp van een mobiele app
 • Het kan op muren worden gemonteerd
 • De USB 3.0-poort is erg snel

Deze draadloze router heeft ook enkele zwakke punten:

 • Na drie jaar gebruik moet je betalen voor de antivirus die in de router is ingebouwd
 • Uw TP-Link Cloud-account is niet beveiligd met tweestapsverificatie en andere beveiligingsmaatregelen
 • Het draadloze dekkingsgebied op de 5 GHz-band kan worden verbeterd
 • We ondervonden enkele kleine stabiliteitsproblemen met het draadloze netwerk, maar alleen op onze smartphones
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De tweede versie van de TP-Link Archer C3150 wordt geleverd met bijgewerkte hardware, ondersteuning voor de nieuwste normen voor draadloos netwerken en indrukwekkende snelheden op beide WiFi-banden. Het maakte indruk op ons met zijn snelheidspotentieel op de 5 GHz-band. De firmware heeft veel verbeteringen ontvangen en bevat nu geavanceerde beveiligingstools en ouderlijk toezicht, mogelijk gemaakt door Trend Micro. De mobiele app is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om de router te beheren, zelfs als u niet thuis bent. Als je geen groot appartement hebt, met veel muren, dan is de TP-Link Archer C3150 een solide keuze voor je volgende draadloze router.

Unboxing van de TP-Link Archer C3150 draadloze router

TP-Link Archer C3150 wordt geleverd in een goed uitziende doos met de nieuwe beelden van de onlangs opnieuw gedefinieerde merkidentiteit van TP-Link. Bovenaan ziet u een afbeelding van de router, samen met enkele van de belangrijkste functies.

Op de achterkant van de doos staat een meer gedetailleerde presentatie van wat dit model speciaal maakt. Open de doos en u ziet eerst de draadloze router en de voedingsadapter.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de router, een korte netwerkkabel, een grote stroomadapter zoals die op laptops, de vier externe antennes die kunnen worden verwijderd, technische ondersteuningsinformatie, de beknopte installatiehandleiding en andere folders .

De unboxing-ervaring is kort en aangenaam. In de verpakking hebt u alle elementen die nodig zijn om deze draadloze router in te stellen en te gebruiken.

Hardwarespecificaties en ontwerp

TP-Link Archer C3150 is een ouder model dat oorspronkelijk werd gelanceerd in 2015. Het is echter vernieuwd en we hebben de versie 2.0-variant getest, die de specificaties en hardware heeft bijgewerkt. De versie 2.0 heeft een dual-core Broadcom BCM4709C0-processor, draaiend op 1, 4 GHz, 32 MB opslagruimte voor de firmware en 256 MB RAM. TP-Link schept ook op over het aanbieden van twee afzonderlijke co-processors, één voor elke draadloze band: Broadcom BCM4366 voor de 5 GHz-band en Broadcom BCM4366 voor de 2, 4 GHz-band.

De vier externe antennes zijn afneembaar en zorgen voor een totale maximale bandbreedte van 2167 Mbps op de 5 GHz draadloze band en van 1000 Mbps op de 2, 4 GHz-band. Aangezien dit een vernieuwd model is, wordt het geleverd met ondersteuning voor de nieuwste 802.11ac Wave 2 standaard en 4x4 MU-MIMO draadloze overdrachten. Het ondersteunt ook de oudere 802.11b / g / n draadloze standaarden.

De router ziet er goed uit. Het heeft een elegant ontwerp, met discrete LED-lampjes die nauwelijks zichtbaar zijn. De helft van de bovenklep is glanzend en de andere helft heeft ventilatieroosters voor koeling van de router. Het glanzende gedeelte is een vingerafdrukmagneet. Aan de onderkant bevinden zich twee gaten voor montage op muren en andere ventilatieroosters.

Aan de achterkant vindt u de volgende elementen: de internetpoort, vier Ethernet-poorten werken op 1 Gbps, de stroomaansluiting en de aan / uit-knop.

Aan de linkerkant heb je een knop om WiFi aan en uit te zetten, de reset-aansluiting, de WPS-knop, een USB 2.0-poort en een USB 3.0-poort.

De router is relatief groot en heeft een afmeting van 10, 4 x 7, 8 x 1, 5 inch of 263, 8 x 197, 8 x 37, 3 mm in breedte, diepte en hoogte. Het weegt ook 72 ounces of 2035 gram.

Als u alle officiële specificaties van dit product wilt lezen, gaat u naar deze pagina: Specificaties TP-Link Archer C3150.

Instellen en gebruiken van de TP-Link Archer C3150 draadloze router

De setup-wizard voor de TP-Link Archer C3150 is vriendelijk. U begint met het wijzigen van de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord voor het beheer van de router, wat een goede veiligheidsmaatregel is. Vervolgens stelt u de tijdzone in en kiest u het type internetverbinding dat u gebruikt.

Voer de nodige gegevens in om verbinding te maken met internet (indien aanwezig) en stel vervolgens de naam (en) en wachtwoord (s) van het draadloze netwerk in. Uiteindelijk krijg je een samenvatting van je instellingen te zien en kun je testen of internet werkt of niet.

Nadat u klaar bent met de snelle installatiewizard, is het een goed idee om toegang te krijgen tot de beheerdersgebruikersinterface van de router om dingen in meer detail te wijzigen. De beheerinterface ziet er geweldig uit en is opgesplitst in basis- en geavanceerde instellingen. Casual gebruikers zullen vooral met de basisinstellingen worstelen, terwijl ervaren gebruikers direct naar de geavanceerde dingen willen overslaan.

Alle instellingen zijn logisch georganiseerd en het vinden van je weg is eenvoudig. De geavanceerde instellingen zijn talrijk en stellen u in staat alles te personaliseren over de werking van deze router.

Hoewel de taal die voor alle instellingen wordt gebruikt niet zo ingewikkeld is, zijn sommige geavanceerde instellingen gecompliceerd. Als u hulp nodig heeft, is documentatie direct beschikbaar. Klik of tik op het vraagteken in de rechterbovenhoek en u ziet de beschrijving voor alle instellingen op uw scherm. Op deze manier is het gemakkelijker om te weten wat je doet.

De meertalige ondersteuning is ook goed en de gebruikersinterface voor beheer is beschikbaar in vijftien talen.

Een positieve trend bij draadloze TPD- en mid-range draadloze routers is dat ze nu geavanceerde beveiligingshulpmiddelen van Trend Micro bevatten, waaronder: een filter voor schadelijke inhoud, een inbraakpreventiesysteem en een quarantaine voor geïnfecteerde apparaten. We hebben geprobeerd toegang te krijgen tot kwaadwillende websites op apparaten die niet werden beschermd door een traditionele antivirus, en de router heeft uitstekend werk gedaan door deze te blokkeren. Helaas vervalt deze bescherming na drie jaar, waarna u een abonnement voor deze service moet aanschaffen. Het is op dit moment onduidelijk hoeveel dit abonnement gaat kosten.

Zodra u klaar bent met het configureren van de router, begint u uw draadloze apparaten met het netwerk te verbinden. We hadden geen problemen bij allerlei gadgets, waaronder smartphones, tablets, laptops, smart plugs, draadloze printers, een draadloze camera en een Xbox One-gameconsole.

We genoten van hoge snelheden, vooral op de 5 GHz draadloze band. In de kamers die dicht bij de router lagen, was het netwerkoverdracht via WiFi erg stabiel. U kunt een grafiek zien die is gemaakt bij de overdracht van gegevens via het netwerk, op een laptop die in een kamer was geplaatst, gescheiden door één muur van de router. Zoals je kunt zien, varieerde de snelheid niet veel tijdens de overdracht, wat geweldig is.

Toen we echter verhuisden naar het Medium-balkon, dat gescheiden werd door twee muren van de router, was WiFi nauwelijks bruikbaar. We konden sommige van onze tests in die ruimte niet uitvoeren en anderen werkten maar met aanzienlijke snelheidsvariaties en -dalingen, zoals in de onderstaande schermafbeelding.

Een ander klein probleem dat we tegenkwamen, was dat we in onze testweek twee keer hadden gezien dat de draadloze verbinding was weggevallen, maar alleen op onze smartphones. Onze laptops en de Xbox One-console waren in staat om het netwerk te gebruiken, terwijl de smartphones dat niet waren. We hebben de router opnieuw opgestart en alles is weer normaal geworden. Dit type glitch moet door TP-Link worden opgelost in toekomstige firmware-updates.

TP-Link heeft hun firmware verbeterd met handige beveiligingshulpmiddelen en functies. We hielden van de verbeteringen die ze maakten en we genoten ook van snelle overdrachten tijdens onze testweek. In toekomstige firmware-updates moeten echter enkele kleine stabiliteitsproblemen worden opgelost.

Als u de exacte details over de draadloze prestaties van deze router wilt weten, gaat u naar de volgende pagina van deze recensie.