Tutorial

Oplossen van problemen met snelkoppelingen naar OneNote-bestanden die niet kunnen worden verwijderd

Als u OneNote vaak samen met SkyDrive gebruikt, kunt u mogelijk enkele ongeldige snelkoppelingen en duplicaten voor uw kladblokken maken. Fouten gebeuren de hele tijd en dat is OK. Wanneer dergelijke scenario's zich echter voordoen en u begint met het verwijderen van de ongeldige snelkoppelingen en duplicaten die u hebt gemaakt, kan SkyDrive problemen beginnen te krijgen en een vreemd foutbericht steeds weer terugzenden. U kunt dit probleem als volgt oplossen.

Het probleem - een fout die telkens verschijnt wanneer SkyDrive opstart

Wanneer de SkyDrive- toepassing op het bureaublad wordt gestart en deze begint uw bestanden te synchroniseren, wordt dit foutbericht weergegeven: "Snelkoppelingen naar OneNote-bestanden kunnen niet worden verwijderd uit uw SkyDrive-map. Klik om naar SkyDrive.com te gaan en deze van internet te verwijderen. "

Als u erop klikt of erop tikt, wordt u naar de SkyDrive- website gebracht, maar krijgt u geen indicatie over wat u vervolgens moet doen. Waar komt dit probleem vandaan?

De oorzaak - Ongeldige OneNote-snelkoppelingen op uw SkyDrive

Ik heb een aantal zoekopdrachten online uitgevoerd en ik heb geen advies gevonden dat zou kunnen helpen met dit probleem. Daarom begon ik mijn eigen tests en experimenten uit te voeren. Ik bekeek mijn SkyDrive- account online en de SkyDrive- map op mijn computer aandachtig en ik merkte het volgende verschil op: bij het werken met de OneNote- app op mijn smartphone en op mijn computer heb ik per ongeluk shortcuts gemaakt naar mijn OneNote- notebooks. Sommige van deze snelkoppelingen wezen zelfs naar notebooks die niet meer bestonden. Ze werden opgeslagen in dezelfde SkyDrive- map waar de OneNote- notitieblokken werden opgeslagen.

Dit irriteerde me en ik probeerde deze snelkoppelingen van mijn computer te verwijderen. De snelkoppelingen zijn URL-bestanden met dezelfde naam als de OneNote- notitieblokken. De SkyDrive- applicatie probeerde mijn wijzigingen te synchroniseren en die snelkoppelingen te verwijderen. Vanwege een of ander vreemd ontwerpprobleem, kan het ze echter niet verwijderen en moet je doen wat de fout zegt.

De oplossing - Meld u aan bij SkyDrive.com en verwijder de OneNote-snelkoppelingen

De oplossing die ik vond was om in te loggen bij SkyDrive.com met mijn Microsoft-account. Ga vervolgens naar de map waarin de OneNote- notitieblokken zijn opgeslagen. Over het algemeen is dit de map Documenten of Documenten -> OneNote-notitieblokken . Zoek daar naar bestanden met dezelfde naam als uw OneNote- notebooks, maar met een ander pictogram en type ( .url in plaats van .one ).

Selecteer deze bestanden en ga vervolgens naar Beheren en klik of tik op Verwijderen . Bevestig dat u akkoord gaat met de verwijdering.

Het kan ook voorkomen dat deze snelkoppelingen van toepassing zijn op notebooks die je een tijdje geleden hebt verwijderd, maar vanwege een aantal problemen met de synchronisatie van je notebooks op alle apparaten, bleven ze in je account.

Ik raad u aan de SkyDrive- toepassing opnieuw te starten nadat de bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, zodat de wijzigingen sneller worden gesynchroniseerd.

Conclusie

Ik hoop dat je deze gids nuttig hebt gevonden. Als je andere manieren hebt gevonden om dit probleem op te lossen, aarzel dan niet om het in een reactie hieronder te delen.