Tutorial

Hoe te gebruiken en configureren van de blik scherm op Windows Phone Lumias

Het Glance-scherm is een functie die al een tijdje beschikbaar is op bijna elke Nokia Lumia- en Microsoft Lumia-smartphone. Het werd voor het eerst geïntroduceerd door Nokia in zijn Lumia-serie met Windows Phone 8, in de zomer van 2013. Met Glance kun je je Lumia instellen om verschillende informatie op het scherm weer te geven, zelfs wanneer de smartphone in stand-by staat. Dit is een aardige functie, omdat u snel een glimp kunt opvangen van essentiële informatie zoals de tijd of uw meldingen, zonder dat u uw smartphone hoeft aan te zetten en zonder een aanzienlijke batterijcapaciteit te verspillen, omdat het scherm geen achtergrondverlichting gebruikt om toon deze informatie. Lees verder om te zien hoe u Glance inschakelt en hoe u dit instelt op uw Lumia-smartphone:

Waar vind je het Glance-scherm op een Lumia-smartphone?

Om de verschillende opties die het aanbiedt in te schakelen en in te stellen, moet je eerst de eigenlijke Glance Screen- app openen. Open hiervoor het scherm Instellingen op uw Lumia-smartphone. U vindt het item in de lijst met apps of u kunt de knop Alle instellingen gebruiken in het meldingenscherm .

Blader vervolgens naar beneden om de Glance Screen- app te vinden en tik op de naam ervan.

Hoe het Glance-scherm op uw Lumia-smartphone in te schakelen en te gebruiken

Nu hebben we toegang tot de Glance Screen- app en tot al zijn instellingen. Om te beginnen, schakelt u het in door op het veld Glanzend scherm te tikken.

Merk op dat je 4 opties beschikbaar hebt:

  • uit : schakelt het kijkvenster uit .
  • peek : houdt Glance Screen ongeveer 30 seconden ingeschakeld. Als u deze modus kiest, geeft uw smartphone alleen dingen op uw scherm weer als het beweging detecteert met zijn nabijheidssensor. Bijvoorbeeld wanneer u uw hand over de smartphone beweegt of wanneer u uw smartphone uit uw zak of tas haalt.
  • interval : het Glance-scherm blijft ongeveer 15 minuten branden nadat u uw Lumia-smartphone hebt vergrendeld.
  • altijd aan : uw smartphone geeft altijd het Glance-scherm weer wanneer het zich in de standby-modus bevindt.

OPMERKING: Het is duidelijk dat de meest energiebesparende optie is om de instelling "altijd aan" te selecteren. Onze aanbeveling is om Glance Screen in te stellen op "peek", omdat het u op een gemakkelijke en elegante manier de informatie biedt die u nodig hebt en de minste batterij gebruikt.

Zodra u Glance Screen op uw Lumia-smartphone hebt ingeschakeld, kunt u het type inhoud selecteren dat wordt weergegeven.

Op het moment dat we dit artikel schreven, kon Glance Screen dit soort informatie weergeven:

  • Datum : toont de huidige tijd en datum.
  • Gedetailleerde statusmelding : toont de gedetailleerde status van een app naar keuze.
  • Snelle statusmelding : geeft snelstatussen weer voor de apps die u hebt geselecteerd.
  • Achtergrondapp : geeft informatie weer van apps die kunnen werken met Glance Screen, zoals het MSN Weer.

Zoals u kunt zien aan de hand van de bovenstaande schermafbeelding, kan alle informatie die wordt weergegeven door Glance Screen eenvoudig worden in- of uitgeschakeld door op de betreffende schakelaar te tikken.

Merk op dat de notificaties en de achtergrondapp-app alle informatie zijn die door Glance Screen is verzameld via uw instellingen op het vergrendelscherm . Meer informatie over het aanpassen van de inhoud van het vergrendelingsscherm voor uw Lumia-smartphone vindt u hier: Het vergrendelingsscherm op uw Windows Phone 8-smartphone aanpassen.

Nu u elk belangrijk aspect van het Glance-scherm hebt ingesteld, vergrendelt u uw Lumia-smartphone. Uw scherm zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Om terug te gaan naar de Glance Screen- instellingen, hebben we nog een sectie om door te gaan, met de naam Exceptions . Het biedt twee opties: "Altijd een overzichtsscherm weergeven tijdens het opladen" en "Nachtmodus" .

De eerste optie - "Altijd een zoekscherm weergeven tijdens het opladen" - spreekt voor zich: als u uw smartphone op een oplader aansluit, kunt u Glance Screen instellen om altijd aan te blijven. Houd er echter rekening mee dat u deze uitzondering alleen krijgt als u Glance Screen niet hebt ingesteld als "altijd aan" .

De tweede uitzondering is "Nachtmodus" en hiermee kunt u instellen hoe het blankscherm tijdens nachturen zal werken. Tik erop en je kunt selecteren of de informatie die wordt weergegeven door Glance Screen 's nachts wordt gedimd en of deze de gebruikelijke grijze witachtige kleur of een rode, groene of blauwe kleur zal gebruiken. De laatste optie is hier om "verbergscherm" te verbergen, waardoor 's nachts het Glance-scherm wordt uitgeschakeld.

Ten slotte kunt u na het instellen van de nachtmodus de start- en eindtijd selecteren, gedurende welke deze modus wordt geactiveerd.

Dit is wat je zou kunnen krijgen van Glance Screen tijdens de nachtelijke uren:

Conclusie

Het Glance-scherm is een functie die geliefd is bij veel Lumia-gebruikers. Het is een handige en elegante manier om snel informatie te krijgen die belangrijk voor u is, zonder dat u uw Lumia-smartphone hoeft te ontgrendelen. Gebruik je het Glance Screen ? Deel uw feedback over deze functie met behulp van het onderstaande opmerkingenformulier.