Tutorial

Stel uw eigen AdBlock in in Internet Explorer 9

Een van de dingen die in vorige versies van Internet Explorer zijn gemist, is een advertentieblokker, zoals de beroemde AdBlock- extensie met versies voor Firefox, Chrome of Opera. Met Internet Explorer 9 is de functionaliteit die vereist is om advertenties te blokkeren, ingebouwd in de standaardbrowser en wordt deze Tracking Protection genoemd . Het is niet nodig om add-ons te installeren. U hoeft zich alleen maar te abonneren op de juiste beveiligingslijsten. Deze tutorial laat zien hoe.

Wat is trackingbescherming?

Trackingbeveiliging is een functie van Internet Explorer 9 waarmee u inhoud van websites kunt blokkeren. Deze inhoud wordt geblokkeerd als deze is opgenomen in een zogenaamde beveiligingslijst . Dergelijke lijsten bestaan ​​in de Internet Explorer-galerij, inclusief de beroemde EasyList die wordt onderhouden door de community en heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de AdBlock- extensie.

Advertenties blokkeren door een abonnement te nemen op EasyList

Laten we kijken hoe u zich abonneert op EasyList :

Ga eerst naar de Internet Explorer-galerij. Daar, klik op "Krijg Tracking Protection Lists" .

Een lijst met alle beschikbare beveiligingslijsten wordt geopend. Ga naar de EasyList- versie die u wilt gebruiken en klik op Toevoegen .

U wordt nu gevraagd om te bevestigen dat u de trackingbeveiligingslijst toevoegt. Klik op Lijst toevoegen .

De beveiligingslijst is nu toegevoegd. U ontvangt geen bevestigingsberichten. U zult echter een groot verschil merken tijdens het surfen op internet. Ineens verschijnen de meeste advertenties niet meer op de websites die u bezoekt, net als in het onderstaande voorbeeld.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is abonneren op beveiligingslijsten een eenvoudige taak. Raadpleeg de onderstaande lijst voor meer leuke tips over Internet Explorer 9 .