Beoordeling

Herziening van de ASUS Transformer Book T100HA

ASUS Transformer Book T100 is een van de meest populaire 2-in-1 apparaten die werden verkocht met Windows 8.1. Het is een apparaat dat een netbook combineert met een tablet en het resultaat is een hybride die krachtig genoeg is om dagelijkse activiteiten te weerstaan, maar toch licht genoeg om overal mee naar toe te nemen en met een lange levensduur van de batterij. Dit populaire model heeft nu een upgrade gekregen, genaamd ASUS Transformer Book T100HA. De nieuwe versie heeft een iets betere processor, een achteruitrijcamera (die de oude T100 niet had), een andere schermresolutie en wordt geleverd met Windows 10 in plaats van Windows 8.1, maar verder is hij vergelijkbaar met zijn oudere broer. We waren benieuwd hoe goed het presteert, dus hebben we het een tijdje getest en verschillende benchmarks gebruikt. Als u wilt weten wat u krijgt als u de ASUS Transformer Book T100HA koopt, lees dan deze review:

De ASUS Transformer Book T100HA deactiveren

De ASUS Transformer Book T100HA wordt geleverd in een mooie doos. Het is grijs en zwart gekleurd en aan de bovenzijde is er een afbeelding van het apparaat. Over het algemeen ga je er bij het nadenken over budgetapparaten ook van uit dat ze geen oog hebben voor detail, tenminste als het gaat om de verpakking. Dat is niet het geval met dit product.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de ASUS Transformer Book T100HA (de tablet plus het toetsenborddock), de oplader, een micro-USB-kabel, de snelstartgids en de garantiedocumenten.

Als u een beter beeld wilt krijgen van hoe het pakket eruitziet en kunt zien wat er in de doos zit, bekijkt u deze unboxingvideo:

Hardwarespecificaties

Op het gebied van hardware-verwerkingskracht werkt de ASUS Transformer Book T100HA op een Intel Atom Z8500 "Cherry Trail" quad-core processor met Intel HD Graphics, met een standaardsnelheid van 1, 44 GHz. Wanneer dat nodig is, kan de CPU de snelheid echter automatisch verhogen tot 2.16 GHz.

Als het gaat om RAM-geheugen, afhankelijk van het model dat u aanschaft, wordt de ASUS Transformer Book T100HA verkocht met 2 GB aan DDR3 RAM of met 4 GB. Het model dat we hadden om te testen was het exemplaar met 2 GB RAM.

De ASUS Transformer Book T100HA is verkrijgbaar in configuraties met 32 ​​GB aan opslagruimte, 64 GB of 128 GB. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u altijd een microSD-kaart in de juiste sleuf plaatsen.

Dit apparaat bevat 2 camera's: een aan de achterkant van de tablet (met een resolutie van 5 megapixels) en een aan de voorkant (met een resolutie van 2 megapixels).

De communicatie wordt afgehandeld door een geïntegreerde draadloze netwerkkaart die in staat is om de 802.11 a / b / g / n netwerkprotocollen te gebruiken, en door een ingebouwde Bluetooth 4.0-chip. Helaas kan dit apparaat geen verbinding maken met moderne draadloze 802.11ac-netwerken.

In termen van connectiviteit is de ASUS Transformer T100HA vrij genereus, aangezien de meeste poorten op de tablet te vinden zijn. Aan de rechterkant van de tablet krijg je een combo-audioaansluiting van 3, 5 mm (wat betekent dat je hem kunt gebruiken om zowel een microfoon of koptelefoon / luidsprekers aan te sluiten), een micro-USB-poort, een micro HDMI-slot en een slot voor het toevoegen van microSD-kaarten.

Aan de linkerkant van de tablet vindt u slechts één connector: een USB-C-poort, geschikt voor overdrachten van maximaal 5 Gbps. Op het toetsenborddock vind je slechts één connector: een normale USB 2.0-poort.

Naast de verschillende interfacepoorten aan de zijkanten van de tablet, vindt u ook een aan / uit-knop links bovenaan en een volumeknop bovenop de linkerzijde van de tablet.

Het is vermeldenswaard dat de tablet ook ingebouwde luidsprekers en een microfoon heeft.

In termen van grootte is het tabletgedeelte van de ASUS Transformer Book T100HA 265 x 175 x 8, 45 mm (10, 43 x 6, 89 x 0, 33 inch) in breedte, diepte en hoogte, terwijl het toetsenborddock 265 x 173, 7 x 10 mm is (10, 43 x 6, 89 x 0, 28 ~ 0, 39 inch). De tablet weegt 0, 58 kg (1, 28 lbs) en het toetsenborddock 0, 46 kg (1.04 lbs).

De ASUS Transformer Book T100HA wordt aangedreven door een 30-ms lithium-polymeerbatterij die maximaal 12 uur meegaat. De batterij bevindt zich duidelijk in het tabletgedeelte van het apparaat. Helaas bevat het toetsenborddock geen extra batterij, zodat het gebruik ervan de autonomie van dit 2-in-1-apparaat niet vergroot.

Ten slotte zijn we van mening dat het belangrijk voor u is om te weten dat de ASUS Transformer T100HA wordt geleverd met Windows 10 geïnstalleerd. Als u meer informatie wilt over de specificaties van de ASUS Transformer Book T100HA, ga dan naar de officiële webpagina hier: ASUS Transformer Book T100HA-specificaties.

De ASUS Transformer T100HA gebruiken

We hebben de ASUS Transformer T100HA nu meer dan een week getest, gebenchmarkt en gebruikt. Maar voordat we bij het onderdeel tests en benchmarks van deze beoordeling komen, willen we eerst meer vertellen over hoe het voelt om het te gebruiken en hoe goed het omgaat met de dagelijkse computeractiviteiten. Dat is tenslotte wat we meestal deden, omdat de benchmarks slechts een dag duurden. In alle andere dagen hadden we het in onze handen, we deden dingen als het schrijven van artikelen en recensies voor Digital Citizen, surfen op het web, chatten op Skype of films kijken. We hebben zelfs een beetje licht gamen.

We zijn blij om te zeggen dat we al deze taken zonder problemen hebben gedaan. De hardware van de ASUS Transformer T100HA is genoeg om al deze algemene computertaken aan te kunnen, en zowel de universele apps als de desktop-apps die we gebruikten, werkten geweldig.

De Intel Atom Z8500-processor en het 2 GB RAM-geheugen van ons testmodel lijken misschien niet veel als je de ASUS Transformer Book T100HA vergelijkt met een laptop, maar ze zijn vrij goed bij het vergelijken van dit apparaat met andere tablets.

We zijn dol op de ASUS Transformer Book T100HA wanneer deze dagelijks wordt gebruikt. Natuurlijk, het is misschien niet de beste 2-in-1 die er is en het is ook geen premium apparaat. Maar voor zijn prijs biedt het veel. Goede prestaties en ziet er goed uit. Het is voornamelijk gemaakt van aluminium, dus het ziet er mooi uit en voelt prettig aan als je het in je handen houdt.

De ASUS Transformer Book T100HA is verkrijgbaar in vier levendige kleuren: Tin Grey, Silk White, Aqua Blue en Rouge Pink. Ons testexemplaar was een Aqua Blue en we moeten zeggen dat we het leuk vonden. Het is een frisse en optimistische kleur, die heel goed bij dit apparaat past.

Het scherm ziet er goed uit en het IPS-paneel biedt een goed contrast, natuurlijke kleuren en brede kijkhoeken. U kunt zonder problemen dit apparaat binnen of buiten gebruiken en het scherm is helder genoeg om zichtbaar te zijn, zelfs in direct zonlicht. Wat we niet leuk vinden aan het scherm van de T100HA is het feit dat het glanzend is. Het is gemakkelijk om stof en vingerafdrukken te verzamelen. We weten dat de meeste mensen van glanzende schermen houden, maar we geven altijd de voorkeur aan matte beeldschermen.

Het eerste ASUS Transformer Book T100-model had overal glanzende oppervlakken, zelfs aan de achterkant van de tablet. Het nieuwe model heeft daarentegen een gladde, matte afwerking aan de achterkant van de tablet, wat we als een verbetering beschouwen, omdat het het een stuk comfortabeler maakt om het in uw handen te houden en vingerafdrukken helpt bestrijden.

De achterkant van de tablet is ook de plaats waar je twee ingebouwde stereoluidsprekers kunt vinden. Tijdens het luisteren naar muziek of het bekijken van films, vonden we het geluid behoorlijk goed voor een tablet: het is duidelijk genoeg en luid genoeg om te genieten van het luisteren naar muziek en het bekijken van video's. Echter, zoals het geval is voor vrijwel alle apparaten met een kleine vorm, hebben de luidsprekers last van vervorming bij het maximaliseren van het volumeniveau. We raden u af om het volume naar het maximale niveau te brengen. Als je echt luide geluiden wilt, kun je misschien gebruik maken van de 3, 5 mm audio-aansluiting of de ingebouwde Bluetooth-chip om een ​​hoofdtelefoonset of draagbare luidsprekers aan te sluiten, zoals de Sony SRS-X11.

De ASUS Transformer Book T100HA die we testten, kwam met een eMMC-schijf van 64 GB. We vonden dat voldoende om alle apps en desktopprogramma's te installeren die we normaal gebruiken. Daarna had het apparaat echter nog maar ongeveer 10 GB gratis opslagruimte over. Als u overweegt om de ASUS Transformer Book T100HA te kopen, raden we u aan mee te doen met de 128 GB-versie, omdat het prijsverschil niet groot is. Hoe dan ook, u zult waarschijnlijk blij zijn dat dit apparaat een microSD-sleuf heeft die u kunt gebruiken om uw opslagruimte uit te breiden.

Laten we vervolgens eens kijken naar het toetsenborddock en beginnen met wat we er leuk aan vonden. Het is leuk dat, in tegenstelling tot wat we op andere 2-in-1's hebben gezien, het toetsenborddock niet met behulp van magneten aan de tablet wordt bevestigd. Natuurlijk heeft het wel magneten, maar het toetsenborddock is fysiek verbonden met de tablet - de tablet blijft eigenlijk in het toetsenborddock liggen, waardoor de hele installatie veel op een laptop lijkt. Dit heeft nog een ander voordeel: u riskeert niet per ongeluk de 2-in-1 te splitsen en de tablet of het dock te laten vallen wanneer u het apparaat vasthoudt. Eén negatief is dat het toetsenborddock, zelfs als het van metaal is gemaakt, lichter is dan de tablet. Tenzij u het apparaat op een plat oppervlak gebruikt, is het waarschijnlijk dat het tablet op zijn rug valt. Het is bijvoorbeeld vrij moeilijk om de ASUS Transformer Book T100HA op schoot te houden.

Over het toetsenbord gesproken, het is OK om het te gebruiken voor korte tot gemiddelde tijdsperioden. De toetsen hebben voldoende ruimte ertussen om zich comfortabel te voelen, gezien hoe klein het apparaat is. Het zal echter enige tijd duren voordat u kunt wennen aan zijn "drukke" toetsindeling. Hoewel het toetsenbord zijn werk goed kan doen, kan het trackpad dat niet. We vonden het trackpad groot genoeg om bruikbaar te zijn, maar het probleem is dat het niet op sommige momenten reageert. We weten niet waarom dat gebeurt, maar het kan altijd gebeuren. Deze bug is best vervelend, dus onze aanbeveling voor jou zou zijn om een ​​draadloze Bluetooth-muis te kopen en te gebruiken. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger.

ASUS Transformer Book T100HA heeft hier en daar wat fouten, maar het is nog steeds een zeer goed apparaat om je werk gedaan te krijgen wanneer je onderweg bent. Het ziet er goed uit, het werkt goed en het voelt goed als je het vasthoudt. We hielden van het IPS-scherm met zijn rijke kleuren en brede kijkhoeken, we vonden de matte afwerking van de behuizing leuk en we vonden vooral hoe de hardware overweg kan met de meeste apps waarmee de gemiddelde gebruiker zal werken.