Tutorial

Hoe u apps kunt associëren met websites in Windows 10

Sommige links op internet kunnen worden geopend door uw webbrowser of, als u Windows 10 gebruikt, ook door bepaalde apps. Wanneer u bijvoorbeeld klikt om een ​​audiobestand op een website af te spelen, zou u verwachten dat het in uw browser wordt afgespeeld, nietwaar? In Windows 10 kunt u echter de functie "Apps voor websites" gebruiken om bijvoorbeeld de Groove Music-app in staat te stellen audiobestanden van internet af te spelen in plaats van deze met uw browser te openen. Evenzo kunnen webkoppelingen van Facebook worden geopend in de Facebook-app, koppelingen van Twitter kunnen worden geopend door de Twitter-app, enzovoort. Hoewel deze Windows 10-functie net begint te worden opgemerkt door app-ontwikkelaars en gebruikers, is dit waarom het interessant en nuttig is:

Wat is "Apps voor websites" in Windows 10?

"Apps voor websites" is een functie waarmee u verschillende apps kunt gebruiken om specifieke inhoud van internet te laden. Laten we een eenvoudig voorbeeld nemen zodat het gemakkelijker te begrijpen is: laten we zeggen dat je een video op YouTube wilde zien. Normaal gesproken zou je daarvoor een webbrowser openen en YouTube bezoeken. Vervolgens zoekt u naar de video die u wilt bekijken en klikt of tikt u op Afspelen . Vervolgens zou de video in uw webbrowser worden afgespeeld.

Het idee achter "Apps voor websites" van Windows 10 is dat wanneer u op Afspelen tikt / tikt, de webbrowser een speciale video-app zoals Films & TV start die de YouTube-video laadt en afspeelt. Helaas kun je dat nu niet doen met YouTube, maar het is een goed voorbeeld om het idee te krijgen hoe 'Apps voor websites' zou moeten werken.

Wat is de huidige staat van "Apps voor websites"?

Als de "Apps voor websites" met een bepaalde app werken, moet die app deze functie ondersteunen. Dat betekent dat de ontwikkelaars hun apps moeten bouwen met deze functie in gedachten. Hoewel het niet zo moeilijk zou zijn om te doen, lijkt het er niet op dat ontwikkelaars er haastig in komen. In werkelijkheid is "Apps for websites" op het moment dat we dit artikel schreven een beperkte functie en deze werkt alleen met de Groove Music-app en de website mediaredirect.microsoft.com. Met uitzondering van Groove Music heeft zelfs niet Microsoft moeite gedaan om apps 'Apps voor websites' te ondersteunen .

Hoe werken 'Apps voor websites'?

Standaard is in Windows 10 Creators Update de Groove Music- app gekoppeld aan de website mediaredirect.microsoft.com . We zullen het als een voorbeeld gebruiken om te zien hoe deze functie werkt. Laten we zeggen dat je naar een muziekalbum wilde luisteren dat is opgeslagen op de website mediaredirect.microsoft.com . Gebruik Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser die je leuk vindt en bezoek de webpagina van dat muziekalbum. Hier is een voorbeeld: Modern Art of Music: The X-Files by the Synthesizers Images Orchestra. Wanneer u deze webpagina bezoekt, start Microsoft Edge automatisch Groove Music en begint het muziekalbum op die webpagina af te spelen. Google Chrome en andere webbrowsers kunnen hetzelfde doen en dezelfde Groove Music-app openen, maar voordat ze dat doen, vragen ze je eerst of je Groove Music wilt starten.

Zodra je bevestigt dat je een app wilt gebruiken, in ons geval Groove Music, lanceert Windows 10 het en voert het de inhoud van die webpagina uit, in ons geval speelt het muziek af.

Handig, toch?

Hoe u (al dan niet) apps associeert met websites met behulp van de functie "Apps voor websites" van Windows 10

Als u apps aan websites wilt koppelen, moet u eerst de app Instellingen openen. Een snelle manier om dat te doen, is door het Startmenu te openen en vervolgens op het tandwielpictogram aan de linkerkant te klikken of erop te tikken.

Klik of tik in Instellingen op de categorie Apps .

Aan de linkerkant van het venster, klik of tik op Apps voor websites .

Nu, aan de rechterkant van het venster, zou u alle apps moeten zien die websites kunnen openen op uw Windows 10-pc. Zoals je weet, kun je deze lijst met apps niet besturen: Windows 10 detecteert welke van je geïnstalleerde apps deze mogelijkheid hebben. U kunt echter bepalen of elk van deze apps is gekoppeld aan een bepaalde website. Voor elke app krijg je een schakelaar waarmee je het gebruik van die app met specifieke websites kunt in- of uitschakelen .

Standaard is bijvoorbeeld in Windows 10 Creators Update de Groove Music- app gekoppeld aan de website mediaredirect.microsoft.com . Als u inhoud van deze website opent, wordt die inhoud in Groove Music geladen. Als u dat niet wilt en u liever die inhoud in uw webbrowser opent, kunt u de koppeling tussen Groove Music en de website mediaredirect.microsoft.com uitschakelen . Schakel eenvoudig de schakelaar uit in het gedeelte 'Apps voor websites' in de app Instellingen .

Dat is het!

Conclusie

Nu weet u wat Microsoft bedoelde toen zij deze functie voor Windows 10 ontwikkelden. In theorie is het een goede functie die het leven van gebruikers eenvoudiger moet maken. Het lijkt er echter op dat ontwikkelaars niet haasten zich om deze functie in hun apps te bouwen. Zelfs Microsoft lijkt niet al te veel moeite te doen om deze functie in hun standaard Windows 10-apps op te nemen. We verwachtten dit werk in ieder geval voor de Movie & TV- app te zien, maar helaas is dat niet het geval. Wat denk je van "Apps voor websites" ? Wilt u meer apps zien met deze mogelijkheid? Of denk je dat het een functie is die gedoemd is te verdwijnen vanwege de verwaarlozing van ontwikkelaars?