Tutorial

Hoe een Skype-ID koppelen aan een Microsoft-account met Skype voor Desktop

Als u eerder Skype hebt gebruikt, is het u misschien opgevallen dat u uw Skype- en Microsoft-accounts kunt koppelen. Microsoft raadt aan om de twee accounts te koppelen, omdat u slechts één gebruikersaccount en wachtwoord hoeft te onthouden dat op meerdere apparaten en Microsoft-services kan worden gebruikt. Ten tweede maakt het koppelen van uw accounts de integratie van Skype met Outlook en het samenvoegen van al uw contactpersonen uit de twee services mogelijk. Deze tutorial vervolgt de serie over Skype voor desktop en het zal u helpen te begrijpen hoe u uw Skype-account koppelt aan uw Microsoft-account, zowel in Windows 8.1 als Windows 10.

Belangrijke informatie over het koppelen van accounts in de Skype For Desktop-app

Het koppelen van accounts in Skype voor desktop is een actie die een reeks vereisten omvat waarvan u op voorhand zou moeten weten. Ten eerste is het alleen mogelijk om een ​​enkel Skype-account aan een Microsoft-account te koppelen.

Het koppelingsproces werkt alleen als het Microsoft-account nooit eerder is gebruikt om op Skype in te loggen, op elk type Windows-apparaat. Als u uw Microsoft-account hebt gebruikt om u rechtstreeks bij Skype aan te melden, zou u een zogenaamd technisch Skype-account hebben gemaakt. Dit maakt de app niet anders en het enige verschil heeft te maken met het feit dat je geen Skype-naam hebt.

Als u echter de verkeerde accounts hebt gekoppeld of als u het technische Skype-account niet wilt, kunt u ze ontkoppelen en vervolgens het gewenste Skype- en Microsoft-account koppelen.

Als je ooit een Microsoft-service of -apparaat hebt gebruikt zoals Hotmail, Outlook, een Xbox of een Windows Phone, heb je zeker een Microsoft-account gemaakt. Overigens kunt u, als u dat wilt, er ook rechtstreeks een aanmaken vanuit de Skype voor desktop- app. Voor meer informatie over Microsoft-accounts, raden we u aan deze handleiding te lezen: Simpele vragen: Wat is een Windows Live ID of een Microsoft-account ?.

Als u meer hulp nodig heeft bij het downloaden van de Skype voor desktop- app en hoe u deze kunt gebruiken, leest u deze zelfstudie: De Skype voor Windows Desktop-app gebruiken.

Hoe een Skype-account koppelen aan een Microsoft-account met behulp van de app Skype voor Windows Desktop

Als u Windows 8.1 gebruikt, nemen we aan dat u al een Microsoft-account hebt. Als dit niet het geval is, kunt u met deze stapsgewijze handleiding dit probleem oplossen: Een lokale account upgraden naar een Microsoft-account in Windows 8.1. Voor degenen onder jullie die Windows 10 gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken, omdat velen van jullie al een Microsoft-account gebruiken om in te loggen bij het besturingssysteem.

Alle uitleg in dit gedeelte werkt niet, tenzij u beide soorten accounts hebt gemaakt. De screenshots die we in deze zelfstudie zullen gebruiken, zijn ook opgenomen in Windows 10, maar u kunt er zeker van zijn dat ze ook van toepassing zijn op Windows 8.1.

Allereerst moet u Skype voor desktop starten. Als u deze applicatie zojuist hebt gedownload en geïnstalleerd, wordt u gevraagd hoe u zich wilt aanmelden. Natuurlijk, als u deze applicatie al hebt gebruikt en u bent aangemeld met uw Skype-account, moet u zich afmelden voordat u begint elke andere stap voorwaarts.

Je zou een venster moeten zien dat lijkt op dat hieronder.

Klik of tik op de optie met het label Microsoft-account .

Op dit punt moet u uw Microsoft-account invoeren en natuurlijk uw wachtwoord. In dit venster kunt u ook een Microsoft-account maken als u er nog geen heeft. Nadat u uw aanmeldingsgegevens hebt ingevoerd, kunt u instellen dat Skype voor desktop bij elke start van deze app automatisch met uw Microsoft-account inlogt door het kleine aanmeldingspictogram in de rechterbenedenhoek van het venster aan te vinken. Klik of tik daarna op de knop Inloggen .

Onlangs heeft Microsoft met de aanstaande komst van Windows 10 besloten de dienstenovereenkomst en de privacyverklaring voor hun producten bij te werken. Het moet een transparantere en eenvoudigere benadering van de privacy van klanten zijn, die gemakkelijker te begrijpen en te plegen is. U wordt dus gevraagd deze nieuwe situatie te accepteren en als u akkoord gaat met deze wijzigingen, klikt of tikt u op de knop Doorgaan .

Het volgende venster start het koppelingsproces tussen de twee accounts. Nu moet u klikken of tikken op de knop Ik heb een Skype-account .

U moet de aanmeldingsgegevens van uw account invoeren voor het Skype-account dat u wilt samenvoegen. Het is mogelijk dat u meerdere Skype-accounts hebt (bijvoorbeeld één voor thuis en één voor werk), maar zoals we al hebben aangegeven, kunt u slechts één Skype-account samenvoegen met een Microsoft-account. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Skype hebt ingevoerd, klikt of tikt u op Aanmelden .

De Skype voor desktop- app maakt automatisch een koppeling tussen uw Skype-account en uw Microsoft-account. Uw accounts worden samengevoegd en vanaf dit punt kunt u zich aanmelden bij Skype door uw Microsoft-account te gebruiken.

Ten slotte ziet u een venster met zowel uw Microsoft- als Skype-accounts naast elkaar. Controleer of alles in orde is en klik of tik vervolgens op Doorgaan .

En dat is het! De koppeling tussen uw Skype-account en uw Microsoft-account wordt gemaakt wanneer Skype voor desktop wordt gestart. De volgende keer dat u inlogt bij Skype, gebruikt u gewoon de ID en het wachtwoord van uw Microsoft-account.

OPMERKING: u kunt alleen een Skype-account koppelen aan een Microsoft-account als u de app Skype voor desktop gebruikt . U kunt uw accounts niet koppelen, zelfs niet als u naar de Skype-website gaat. U kunt uw Skype-account en abonnementen beheren via deze website, maar u kunt uw accounts daar niet samenvoegen. We hopen dat Microsoft deze optie in de toekomst zal toevoegen.

Conclusie

Zoals je in deze tutorial kunt zien, is het vrij eenvoudig om je Skype- en Microsoft-accounts te linken. Dit is een nuttige functie omdat het u kan helpen verbinding te maken met meerdere Microsoft-services met slechts één ID en wachtwoord. Heb je je Skype-account samengevoegd met een Microsoft-account? Hoe is de procedure verlopen? Ben je blij met deze migratie?