Beoordeling

Microsoft Lumia 550 review - De betaalbare Windows 10 mobiele smartphone

Microsoft Lumia 550 is de eerste betaalbare smartphone met Windows 10 Mobile, uitgebracht in december 2015, en het gerucht ging om een ​​goede gebruikerservaring, zelfs voor degenen die zich geen premium apparaat zoals de Microsoft Lumia 950 kunnen veroorloven. Werkt Windows 10 Mobile? probleemloos op een low-budget smartphone zoals op duurdere apparaten? Is Microsoft Lumia 550 beter dan zijn voorganger - Microsoft Lumia 535? We hebben de afgelopen week dagelijks de Lumia 550 gebruikt en willen graag onze mening geven over deze smartphone, in deze gedetailleerde beoordeling:

Hardwarespecificaties & verpakking

Microsoft Lumia 550 is verpakt in een kleine kartonnen doos vergelijkbaar met die voor alle Microsoft Lumia-apparaten. Op de voorzijde ziet u een afbeelding van het apparaat in de enige twee beschikbare kleuren: zwart en wit.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos staat een aantal beknopte informatie over de telefoonspecificaties. U zult leren dat het 4G LTE-connectiviteit biedt, het heeft een 4, 7 "HD-scherm, een 5 MP camera en een Qualcomm Snapdragon-processor.

Wanneer u de doos opent, ziet u de smartphone.

Onder alle printplaten vindt u de batterij, de lader en de gebruikershandleiding. Er zit geen gebundelde hoofdtelefoon of een USB-kabel in de verpakking, maar voor deze prijs kan het geen verrassing zijn.

Qua hardware wordt Microsoft Lumia 550 gevoed door quad-core Qualcomm Snapdragon 210-processor, draaiend op 1, 1 GHz. Het bevat 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart tot 200 GB.

Microsoft Lumia 550 heeft een 4, 7-inch HD LCD-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels en een pixeldichtheid van 315 ppi. Het scherm bevat ook een Glance-scherm, verbeterde leesbaarheid buiten, Lumia Color-profiel, RGB-streep, brede kijkhoek en automatische helderheidsregeling. Het touchscreen maakt gebruik van een capacitieve multipoint-touch-technologie.

De batterij is vervangbaar, heeft een capaciteit van 2100 mAh en is ontworpen om 10 uur surfen op het internet mogelijk te maken.

De smartphone heeft een 5 megapixels achteruitrijcamera, met autofocus en LED-flitser, geschikt voor het opnemen van video op 720p met 30 frames per seconde. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 2 MP, een downgrade in vergelijking met de 5MP camera aan de voorkant op de Microsoft Lumia 535. In termen van connectiviteit wordt het apparaat geleverd met Bluetooth 4.1, USB 2.0, GPS en ondersteuning voor de 802.11 b / g / n normen voor draadloze netwerken. Als gevolg hiervan kan deze smartphone alleen verbinding maken met draadloze netwerken met behulp van de 2, 4 GHz-frequentie.

Lumia 550 is kleiner dan Lumia 535 maar is dikker, met een formaat van 136, 1 x 67, 8 x 9, 9 mm (5, 3 '' x 2, 6 '' x 0, 38 '') en een gewicht van 141, 9 gram (5 gram).

U vindt alle hardware- en softwarespecificaties van deze smartphone hier: Microsoft Lumia 550-specificaties.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Microsoft Lumia 550 biedt een schoon, simplistisch ontwerp met materialen van goede kwaliteit die vergelijkbaar zijn met die van andere Lumia-modellen. Het is geen premium kwaliteit, maar voor deze prijs is het beste wat je kunt krijgen. De smartphone heeft een glanzende, verwisselbare polycarbonaathoes die alleen zwart of wit verkrijgbaar is. Microsoft besloot te stoppen met het gebruik van kleurrijke hoesjes, zoals Nokia deed, wat volgens ons een vergissing is, omdat smartphonegebruikers altijd de voorkeur geven aan meer maatwerk en niet minder. Op de onderstaande afbeelding kunt u zien hoe de witte versie die we hebben getest eruit ziet. Aan de achterkant vind je de camera, de flitser en de luidspreker.

De smartphone heeft geen unibody-constructie en als u de hoes verwijdert, heeft u toegang tot de batterij, de sleuf voor de simkaart en de sleuf voor de microSD-geheugenkaart.

Net als elke andere Lumia-smartphone vind je aan de rechterkant de aan / uit / vergrendelknop en de volumeknop. Helaas heeft Microsoft Lumia 550 geen hardware cameraknop die zeer nuttig zou zijn geweest. Het heeft ook softwareknoppen voor Back, Windows en Search, in plaats van hardware. Op de bovenste rand vind je de 3, 5 mm audio-aansluiting en onderaan de USB-connector.

Het LCD HD-scherm op de Microsoft Lumia 550 is zonder de Corning Gorilla Glass 3-bescherming aanwezig op de Lumia 535-versie, het is geen krasbestendig glas en het paneel is een eenvoudig LCD-scherm in plaats van een IPS LCD-scherm. De helderheid wordt automatisch ondersteund door de omgevingslichtsensor, zodat het zicht naar buiten relatief goed is. Met behulp van Lumia Color-profiel kunt u het type kleuren van uw display aanpassen, variërend van natuurlijk tot levendig, of de kleurtemperatuur.

Wanneer we de weergave van de Lumia 550 vergelijken met die van de Lumia 535, hebben we ontdekt dat de Lumia 550 betere reproductierechten voor detail heeft dankzij de hogere pixeldichtheid, maar de kleuren zijn niet zo levendig en helder als die weergegeven door Lumia 535, zelfs als u de kleurverzadiging op Lumia Color-profiel op "Levendig". Microsoft Lumia 550 heeft echter een dieper zwart en een beter contrast. In termen van kijkhoeken zijn er geen significante verschillen tussen Lumia 550 en Lumia 535, hoewel geen van deze twee smartphones uitblinkt in dit veld.

Het ontwerp en de bouwkwaliteit zijn goed voor de prijs van dit apparaat. U zult niet het gevoel hebben dat u minder krijgt dan waarvoor u hebt betaald en u zult tevreden zijn met de manier waarop het eruit ziet en aanvoelt, zelfs als het een generiek ontwerp gebruikt. Lumia 550 is niet erg groot en kan gemakkelijk worden gebruikt door mensen met kleine handen, hoewel sommigen het misschien te dik vinden.

De smartphone-ervaring op de Microsoft Lumia 550

De smartphone-ervaring met Microsoft Lumia 550 is over het algemeen goed en dat geldt ook voor de kwaliteit van onze telefoongesprekken. Stemmen zijn duidelijk te horen in telefoongesprekken of conferentiegesprekken. Gesprekken kunnen ook worden opgenomen met een druk op de knop. De opnames worden opgeslagen als audiobestanden op de opslag van uw smartphone, die u later altijd en op elk gewenst moment kunt afspelen.

Hoewel de verpakking van deze smartphone geen koptelefoons bevat, hebben we de audiokwaliteit getest met enkele aftermarket-exemplaren. Bij het luisteren naar muziek of het bekijken van video's was de audiokwaliteit goed. De achterluidspreker op de smartphone is van gemiddelde kwaliteit. Voor enkele geluidsverbeteringen kunt u de equalizer gebruiken die wordt geboden door de audio-instellingen in Windows 10 Mobile.

Als je veel games uit de Windows Store speelt en je veel foto's maakt, zal de 8 GB aan opslagruimte heel snel vol raken. Om dit probleem op te lossen, moet je een microSD-kaart kopen om de beschikbare ruimte te vergroten. Om ervoor te zorgen dat het apparaat goed werkt, raden we aan een kwaliteitsset te kopen (bijv. MicroSD-klasse 10).

Microsoft Lumia 550 heeft een 2100 mAh-batterij, die goed genoeg is voor de hele dag onder normale gebruiksomstandigheden. Als je veel games speelt, naar muziek luistert of GPS-navigatie gebruikt, raakt de batterij relatief snel leeg.

Wat ons opviel, is het feit dat Microsoft Lumia 550 nogal traag is. De overgang van het ene frame naar het andere is zichtbaar en de respons op opdrachten is traag. Als u gewend bent om apparaten snel te maken, kan dit probleem erg vervelend zijn. De reactiesnelheid bij lage snelheden kan worden veroorzaakt door het ongepolijste besturingssysteem en de onvoldoende optimalisatie ervan. Uiteindelijk is Windows 10 Mobile nog niet voltooid. Microsoft is nog steeds klaar voor massamarkt, hoewel het begon met de verkoop van smartphones met dit besturingssysteem geïnstalleerd. We hopen dat dit probleem zal worden opgelost naarmate het systeem is geperfectioneerd.

Door deze smartphone een week te gebruiken en elk aspect ervan te testen, vonden we het betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Microsoft Lumia 550 packs gemiddelde hardware die, in combinatie met het Windows 10 Mobile-platform, een behoorlijke gebruikerservaring biedt, zelfs als het apparaat soms traag kan zijn.

De camera-ervaring op de Microsoft Lumia 550

Zoals we eerder vermeldden, heeft de smartphone een fatsoenlijke 5 MP hoofdcamera en een 2 MP camera aan de voorkant. Met de hoofdcamera kun je goede foto's maken en HD-video's maken met een resolutie van 720p en 30fps. Bovendien beschikt de camera aan de achterzijde over autofocustechnologie en een LED-flitser. U kunt ook de witbalans, de gevoeligheid (ISO), de sluitertijd en de helderheid wijzigen. Als u niet weet wat deze functies zijn, raden we u aan ze allemaal in te stellen op Auto. De 2 MP camera aan de voorkant is niet geweldig en we vinden dit echt vervelend gezien het feit dat het Lumia 535-model een 5MP camera aan de voorkant had. Over het algemeen schijnt de camera op geen enkele manier, het doet zijn werk en het biedt foto's van behoorlijke kwaliteit. Goed genoeg voor Facebook en andere populaire sociale netwerkservices. Hieronder vindt u een galerij met enkele foto's, waaronder selfies die zijn gemaakt met de camera aan de voorzijde met 2 MP.

Als het om video-opnames gaat, is de camera weer heel goed, maar verwacht je niets professioneels. Met zijn 720p videoresolutie hebben de opgenomen videoclips een behoorlijke kwaliteit. Het is absoluut een verbetering in vergelijking met Lumia 535, maar het is nog steeds wazig en heeft te weinig details. Vanzelfsprekend kunnen we niet praten over videostabilisatie voor deze prijs. Hieronder kun je een videomonster bekijken waarin het doel beweegt.

Vervolgens hebben we een demo opgenomen waarin we meer statische omgevingen hebben vastgelegd. Zoals u kunt zien, is de kwaliteit beter dan die van de vorige film, maar nogmaals, deze schittert op geen enkele manier.

De camera-ervaring is goed voor een betaalbare smartphone. Je zult moeite hebben om iets beters te vinden voor dezelfde prijs.

Lees de volgende pagina in deze review om te ontdekken hoe goed Windows 10 Mobile werkt op deze smartphone en hoe goed het presteert in benchmarks.