Anders

6 dingen die je kunt doen met Paint 3D in Windows 10

In Windows 10 Creators Update besloot Microsoft om een ​​nieuwe app op te nemen met de naam Paint 3D . Deze app deelt zijn naam met de klassieke Paint- applicatie van alle vorige Windows-besturingssystemen. Dit komt omdat het zo eenvoudig wil zijn als de vorige toepassing die werd gebruikt voor het tekenen van 2D-afbeeldingen. Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe app in 3D werkt, hoewel het net zo eenvoudig is. Niet alleen dat, maar het is ook leuk. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen met de nieuwe Paint 3D- app in Windows 10:

OPMERKING: Dit artikel is gemaakt met Windows 10 Creators Update, dat gratis beschikbaar is voor alle Windows 10-gebruikers, te beginnen met de lente van 2017. Vorige Windows 10-versies die vóór 2017 zijn uitgebracht, hebben deze app niet.

1. Maak 2D-objecten

Hoewel Paint 3D een app is die is ontworpen om u gereedschappen te bieden voor het maken van 3D-afbeeldingen, betekent dit niet dat deze niet ook gereedschappen bevatten voor het verven van goede ouderwetse 2D-afbeeldingen. Elke creatie van Paint 3D begint met een leeg canvas, waarop u kunt tekenen en schilderen waar u maar wilt. 2D-tekeningen en schetsen worden gedaan met behulp van de Hulpmiddelen - een gedeelte waarin u toegang krijgt tot hulpmiddelen zoals Markeerstift, Kalligrafiepen, Olieverfpenseel, Spuitbus, Gum enzovoort. Afhankelijk van het gereedschap dat u wilt gebruiken, kunt u zaken selecteren zoals de kleur, de stijl, dikte of dekking.

2. Maak 3D-objecten

Dit is het belangrijkste onderdeel van Paint 3D : de beschikbare 3D-gereedschappen. De hulpmiddelen die u krijgt zijn niet ingewikkeld en moeten voldoende zijn om u op weg te helpen bij het maken van 3D-afbeeldingen en -objecten. De app bevat een paar vooraf gedefinieerde 3D-modellen waarmee je kunt spelen: man, vrouw, hond, kat, muis en vis. Bovendien kunt u elk gewenst model (afhankelijk van uw tekentalent) maken door de beschikbare basis 3D-objecten te gebruiken: kubus, bol, cilinder, capsule, ring en kegel. En als dat nog steeds niet genoeg is, kun je naar de basis gaan en een 3D-doodle tekenen. Dat is eigenlijk een 2D-tekening die je maakt en die diepte kan toevoegen of opblazen - zoals een kussen. Het zijn niet echt professionele dingen, maar het is toch wel leuk, en kinderen zullen deze functie beslist waarderen. :)

3. Verfobjecten met stickers

Elk 3D-model en 3D-object dat u maakt, kunnen met stickers worden geverfd. Stickers zijn tekeningen of patronen die u aan objecten kunt "lijmen" en hun uiterlijk volledig kunt veranderen. In dit geval is de limiet alleen uw verbeelding. Kijk eens naar de afbeelding hierboven en vervolgens naar die onder deze paragraaf: vind je het niet grappig dat een kattenmodel en een regenboogsticker in een Skittles-kat kunnen veranderen? :)

4. Voeg 3D-tekst toe (ook 2D)

De mogelijkheid om tekst toe te voegen mocht niet ontbreken, dus Paint 3D staat het ook toe. U kunt tekst in 2D of in 3D schrijven, in welk geval u alle beschikbare 3D-besturingselementen voor een 3D-formulier kunt gebruiken.

U kunt de tekst verplaatsen, roteren en plaatsen waar u maar wilt met behulp van het perspectiefbeheer.

5. Voeg effecten toe aan uw 3D-creaties

Paint 3D biedt ook een paar lichteffecten die de manier waarop kleuren op uw tekeningen en 3D-creaties lijken, kunnen veranderen. Je kunt je creatie bijvoorbeeld laten uitkomen als een bewolkte dag of onderdeel van een suikerspin-wereld. :)

6. Deel uw 3D-creaties

Ten slotte, omdat communities en delen altijd belangrijke aspecten van het menselijk leven zijn, kun je ook je creaties - doodles of niet - delen met anderen, door de jouwe te uploaden naar een plaats genaamd Remix 3D . En in ruil daarvoor kunt u ook de creaties van andere gebruikers van de Paint 3D- app bekijken, downloaden en gebruiken. Helaas is deze functie alleen beschikbaar voor een paar landen, op het moment dat dit artikel werd geschreven: Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hopelijk groeit deze lijst snel, of Microsoft besluit de beperking helemaal te verwijderen.

Conclusie

De Paint 3D- app van Windows 10 is waarschijnlijk de eerste poging om 3D-creatie bij de massa te brengen. Er zijn vergelijkbare apps beschikbaar op internet, maar het is de eerste keer dat je zo'n app standaard in Windows hebt ingebouwd. We betwijfelen of het ons allemaal zal veranderen in 3D-artiesten, maar we weten zeker dat we het leuk zullen hebben om te proberen. Bovendien zullen onze kinderen nog meer plezier hebben als ze hun Windows-tablets en -computers gebruiken. Wat denk je van de Paint 3D- app? Deel jouw perspectief hieronder.