Tutorial

2 manieren om plaknotities automatisch te openen bij het opstarten van Windows

Sticky Notes zijn een van de eenvoudigste en nuttigste hulpmiddelen in Windows-besturingssystemen omdat ze het elektronische equivalent zijn van de papieren plaknotities die elke deskmedewerker goed kent. Als je zo'n persoon bent, weet je ook dat plakbriefjes alleen nuttig zijn als ze blijven plakken en altijd zichtbaar blijven. :) Helaas zijn plaknotities in Windows mogelijk niet plakkerig genoeg voor u omdat ze niet automatisch worden gestart wanneer u zich aanmeldt bij Windows. Als u dit probleem tegenkomt, zijn hier twee oplossingen voor u:

OPMERKING: We gaan ervan uit dat u al bekend bent met het openen van Sticky Notes en hoe u hiermee kunt werken. Als dat niet het geval is, kunt u meer informatie vinden in deze zelfstudie: Plaknotities gebruiken in Windows. Voordat u verdergaat met deze tutorial, moet u er rekening mee houden dat de instructies werken voor Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Methode 1. Laat de Sticky Notes-app open

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is zo simpel: als je wilt dat je plaknotities automatisch worden gestart tijdens het opstarten van Windows, hoef je ze alleen maar open te laten op je bureaublad als je je computer afsluit. Wanneer u uw computer opnieuw inschakelt, worden alle zelfklevende notities die u eerder had geopend automatisch geladen.

Methode 2. Maak een snelkoppeling Sticky Notes in uw opstartmap van Windows

Als de eerste methode om wat voor reden dan ook niet voor u werkt, kunt u Sticky Notes ook "forceren" om automatisch te starten tijdens het opstarten van Windows. Om dat te doen, moet u een snelkoppeling naar het uitvoerbare bestand Sticky Notes maken en deze in de map Opstarten van uw gebruikersaccount plaatsen.

Begin met het openen van Windows Explorer als u Windows 7 of File Explorer gebruikt als u Windows 8.1 of Windows 10 gebruikt. Kopieer en plak vervolgens in de adresbalk de volgende locatie: % APPDATA% \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs \ Startup

Dit pad brengt u naar de opstartmap van uw gebruiker. Afhankelijk van welke programma's u hebt geïnstalleerd en geconfigureerd om bij opstarten uit te voeren, ziet u mogelijk enkele bestanden die daar zijn opgeslagen.

Maak in de map Opstarten een nieuwe snelkoppeling en wijs deze naar het uitvoerbare bestand Sticky Notes . De locatie van dit bestand is de volgende: % windir% \ system32 \ StikyNot.exe

De snelkoppeling die u hebt gemaakt, moet hetzelfde pictogram hebben als de app Plaknotities .

Dat is alles! U kunt Windows Verkenner of Verkenner sluiten en u kunt ook Klevende notities sluiten . Vanaf nu worden uw plaknotities geopend elke keer dat u uw Windows-computer start.

Conclusie

Zoals je hebt gezien, is het instellen van je Sticky Notes elke keer dat je op je Windows-computer of -apparaat inlogt gemakkelijk. Als de eerste methode die we hebben gedeeld niet voor u werkt, zal de tweede absoluut wel werken. Als u vragen of problemen heeft, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.