Nieuws

Samsung Gear S2 - Is dit de best ontworpen smartwatch?

Vorige maand lanceerde Samsung een smartwatch met een uitstekend ontwerp. Samsung Gear S2 slaagt er in bepaalde gebieden in om op Apple Watch en Android Wear vooruit te komen. Vanaf 12 november rollen ze het uit in veel Europese landen zoals het VK, Duitsland of Roemenië. Lees verder voor meer informatie over hoe het eruit ziet, wat het te bieden heeft, hoeveel het kost en waar het te kopen.

Rond en rond

De horloge-industrie had een lange en gevestigde staat van dienst voordat een smart device tot stand kwam. Sommige van de meest succesvolle fabrikanten zijn Zwitsers, en ze slagen erin 54% van de dollaromzet te behalen met 2, 4% van het aantal verkochte horloges op de wereldmarkt. Zwitserse horloges zien er prachtig uit en houden de tijd nauwkeurig. De eerste smartwatches daarentegen waren lastig in gebruik en zagen er nogal onhandig uit. Hieruit blijkt dat fabrikanten van smartwatchs leken te vergeten dat de client hetzelfde is als voor het klassieke horloge.

Samsung Gear S2 brengt de voortreffelijkheid in design terug. Het gebruik ervan is eenvoudig en intuïtief en het horloge ziet er goed uit en voelt natuurlijk aan op je pols. Een radicale verandering is de omhelzing van het ronde ontwerp. Andere fabrikanten gingen voor een ronde vorm van het horloge maar verlieten rechte hoeken door de gebruikersinterface. Samsung werkte aan elk detail van de hardware en software van dit horloge. De gezichten en de apps zijn afgerond, wat resulteert in een slim ontwerp dat er mooi uitziet en aanvoelt.

De beste innovatie is de bewegende rand. Hoewel u wel een aanraakscherm krijgt, wilt u na een paar keer gebruik de rand vasthouden voor navigatie. Het selecteren van de opties op het scherm is snel en nauwkeurig. Nog belangrijker is dat de vingers het display niet verbergen als u de ring gebruikt.

Twee knoppen, links en rechts, zouden bekend moeten zijn voor Samsung-gebruikers, waardoor u naar Menu en Terug kunt gaan . De batterij gaat langer mee dan de gebruikelijke dag van gebruik. U bent veilig in het geval u de nachtelijke oplading overslaat omdat de batterij twee volle dagen meegaat.

Samsung Gear S2 heeft twee varianten met de riem gemaakt van elastomeer op zilver en donkergrijs. De "Classic" -variant heeft een leren riem. Besteed aandacht aan het gepatenteerde vangsysteem van de riem, dat voorkomt dat je het vervangt door een ander alternatief.

Fitness en portemonnee onderweg

Samsung Gear S2 beschikt over 6 sensoren die het volgen van fitness mogelijk maken. Het komt niet overeen met de beste toegewijde trackers op de markt, maar voor een smartwatch doet het goed werk. Voor volledige toegang tot de bewakingsmogelijkheden moet je de smartwatch op een smartphone afstemmen. Anders dan de vorige versie van Samsung Gear, kan S2 verbinding maken met elke Android-smartphone. De verbinding en de apps werken het best met een Samsung-smartphone.

Bovendien maakt de NFC-ondersteuning de introductie van Samsung Pay mogelijk, wat het bedrijf belooft te zullen doen met toekomstige firmware-updates.

Waar zijn de apps?

De prijs die Samsung betaalt voor een eigen besturingssysteem is de schaarste aan beschikbare apps. Samsung werkt eraan nieuwe grote namen te brengen in haar app-winkel zoals Uber en Twitter. Voorlopig worden uw belangrijke behoeften wel behandeld. Het zal echter een uitdaging voor Samsung zijn om de ecosystemen van Apple Watch en Android Wear in te halen.

Conclusie

Fabrikanten van smartwatchs hebben nog een lange weg te gaan voordat ze succes melden. Samsung zet een belangrijke stap in die richting om zowel uiterlijk als functies te verbeteren. Het stevige prijskaartje voelt als investeren in onderzoek en ontwikkeling, naast de waarde die je krijgt. Als je nu al een smartwatch wilt krijgen, is Samsung Gear S2 een optie die het overwegen waard is.

Waar te kopen?

De Classic-versie verkoopt voor $ 349, 99 op Amazon.com en voor £ 295, 99 op Amazon.co.uk. Samsung Gear S2 Silver verkoopt voor $ 299, 00 op Amazon.com en de Gear S2 Dark Grey-versie voor $ 295, 99.

Bron draagbaar