Beoordeling

De Xiaomi Mi 5 review - Krachtige hardware en elegant design!

D e Chinese fabrikant van mobiele apparaten, Xiaomi, heeft hun nieuwste Android-smartphone met de vlaggenschepen Android: Xiaomi Mi 5 uitgebracht. Deze beschikt over indrukwekkende hardwarespecificaties en een geweldig ontwerp dat u een goede eerste indruk geeft. Hoewel het niet opschept over het introduceren van "eerste in zijn soort" functies, zoals de eerste waterbestendige smartphone of de eerste modulaire smartphone, of zelfs de eerste "warp speed" -smartphone, heeft de Xiaomi Mi 5 veel details die mogelijk u overweegt het eerder dan later te kopen. We hebben deze ongeveer een week getest en nu is het tijd voor ons om onze indrukken over dit apparaat te delen, in deze review:

Hardwarespecificaties en verpakking

De Xiaomi Mi 5 wordt geleverd in een glanzende witte kartonnen doos met een eenvoudig en klassiek ontwerp. Bovenaan het pakket ziet u een afbeelding van de smartphone in al zijn vier beschikbare kleurvarianten. Aan de zijkanten van de doos is alleen lege ruimte en de onderkant van de doos bevat slechts enkele stickers met informatie over de smartphone en de technische specificaties.

Open de doos en je krijgt de Xiaomi Mi 5 te zien die je net hebt gekocht.

De smartphone zit op een kartonnen drager en als je hem uit de weg haalt, krijg je de volledige inhoud van het pakket te zien: de oplader van de smartphone en de afneembare USB Type-C-kabel, een kleine metalen pin die handig is om uit te pakken de SIM-houder, de garantiekaart en de gebruikershandleiding. Helaas koos Xiaomi, net als veel andere fabrikanten, ervoor om geen koptelefoon in het pakket op te nemen. Deze benadering helpt waarschijnlijk om de kosten laag te houden, maar het is niet iets dat we op prijs stellen, vooral wanneer we te maken hebben met een vlaggenschipapparaat.

De Xiaomi Mi 5 is een vlaggenschip Android-smartphone die een beetje kleiner is dan wat we onlangs hebben gezien van andere fabrikanten. De Mi 5 heeft een 5, 15-inch scherm dat profiteert van een IPS LCD-scherm. Het biedt een resolutie van 1080x1920 pixels bij een pixeldichtheid van 428 PPI. Het scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 4, dus het zou niet gemakkelijk moeten krassen.

Deze smartphone wordt aangedreven door een hoogwaardige Snapdragon 820 quad-core Kryo-processor met een maximale frequentie van 1, 8 GHz en een even krachtige Adreno 530 grafische verwerkingseenheid. Je krijgt ook 3 GB RAM-geheugen en 32 of 64 GB interne opslagruimte, afhankelijk van de editie die je koopt. Helaas heeft de smartphone geen microSD-kaartsleuf, dus je kunt de opslagruimte niet uitbreiden met een flash-geheugenkaart.

De hoofdcamera op de Xiaomi Mi 4 gebruikt een lens met 6 elementen, het heeft een Sony IMX298 16 megapixelsensor en maakt gebruik van Optical Image Stabilization (OIS) -technologie. Als gevolg hiervan moet het in staat zijn om scherpe foto's te maken, zelfs wanneer u beweegt of uw handen trillen. De camera krijgt ook hulp van een tweekleurige LED-flitser wanneer u foto's maakt bij weinig licht. Wat betreft de camera aan de voorkant, er valt niet veel over te zeggen, behalve het feit dat het een sensor van 4 megapixels heeft, die goed genoeg moet zijn voor video-chat-apps, maar het is waarschijnlijk niet het beste voor het maken van geweldige selfies.

Wat connectiviteitsopties betreft, is de Xiaomi Mi 5 een dual-SIM-smartphone, wat betekent dat hij tegelijkertijd met 2 simkaarten kan werken. Het kan verbinding maken met 4G mobiele netwerken, het bevat een ingebouwde Bluetooth 4.2-chip en biedt NFC-ondersteuning. Wat betreft draadloze connectiviteit heeft de Xiaomi Mi 5 een netwerkchip die compatibel is met de 802.11 a / b / g / n / ac-netwerkstandaarden, zodat hij verbinding kan maken met zowel 2, 4 GHz als met 5 GHz draadloze netwerken. Een interessant aspect van de Xiaomi Mi 5 is dat het ook een infraroodsensor bevat en dat is iets wat je niet vaak ziet op een smartphone. Verderop bij de bekabelde aansluitmogelijkheden heeft de Xiaomi Mi 5 een USB Type-C omkeerbare connector en een 3, 5 mm audio-aansluiting.

Het is misschien ook interessant voor u om te weten dat deze smartphone wordt geleverd met redelijk veel sensoren ingebouwd. Naast de gebruikelijke accelerometer, gyro, proximity of kompas sensoren, heeft de Xiaomi Mi 5 ook een barometer en een vingerafdruksensor.

De behuizing is gemaakt van plastic, metaal en glas, maar samen met de niet-verwijderbare 3000 mAh lithium-ion-polymeerbatterij weegt deze slechts 4, 55 ounces (129 gram). Dit vederlichte gewicht wordt vastgehouden door een lichaam met een lengte van 5, 69 inches (144, 55 mm), een breedte van 2, 72 inch (69, 2 mm) en een dikte van 0, 28 inch (7, 25 mm).

Als u meer informatie wilt over de specificaties van de Xiaomi Mi 4, raadpleeg dan de officiële website: Xiaomi Mi 5 Specs.

De Mi 5 is het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi en heeft alle hardware die het nodig heeft om het te bewijzen. De specificaties zijn allemaal high-end en de onbewerkte prestaties die je eruit zou moeten halen, zouden meer dan genoeg moeten zijn voor elke Android-app of -game, hoe machtig het ook is. Het enige dat we als negatief kunnen bestempelen is het feit dat je geen koptelefoon in het standaardpakket krijgt en deze apart moet aanschaffen.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Xiaomi Mi 5 is een van de mooiste smartphones die we dit jaar hebben gezien. Het eerste dat opvalt, is dat het, hoewel het een vlaggenschip is, kleiner is dan de beste smartphones van andere fabrikanten. De Xiaomi Mi 5 heeft een 5, 15-inch scherm dat, zoals u op de onderstaande foto kunt zien, bijna frameloos is, met ongelooflijk dunne linker en rechter randen.

Zowel de voorkant als de achterkant van de Xiaomi Mi 5 zijn bedekt en beschermd door een Corning Gorilla Glass 4-laag waardoor de smartphone er tegelijkertijd glanzend en glamoureus uitziet. De glanzende achterkant betekent echter ook dat de Mi 5 een natuurlijke neiging heeft om weg te glijden en te glijden wanneer u hem op een plat oppervlak plaatst. Toen ik het bijvoorbeeld op een glazen salontafel zette, leek het erop dat de Mi 5 een eigen wil had en gewoon weg wilde glippen. Als u deze smartphone koopt, moet u voorzichtig zijn met dit aspect.

Al dat glas op de Xiaomi Mi 5 komt aan de randen van de smartphone samen en eindigt onder een aluminium frame met slanke en elegante lijnen.

De aan / uit-knop en de volumeknop bevinden zich op hun gebruikelijke Android-plek, rechtsboven aan de rand van de smartphone en zelfs als ze geen verschillende texturen hebben, zijn ze gemakkelijk te herkennen aan hun scherpe randen.

De knop Start is de enige fysieke knop vanaf de achterkant van het apparaat en bevat ook de vingerafdruksensor. Doordat de vingerafdruksensor op de voorkant van de smartphone is geplaatst, is deze heel gemakkelijk te gebruiken. Het is ook een van de snelste vingerafdruksensoren die ik heb gezien.

Links en rechts van de knop Start vindt u de andere twee traditionele Android-knoppen voor Terug en Recente apps . Xiaomi koos hier voor een minimalistisch ontwerp, omdat de twee capacitieve knoppen feitelijk onzichtbaar zijn en alleen zichtbaar zijn wanneer hun witte LED-lampjes activeren. Naar onze mening is dit een geweldige ontwerpkeuze die veel bijdraagt ​​aan het fraaie uiterlijk van deze smartphone.

Het is je misschien opgevallen dat we niets hebben gezegd over het bestaan ​​van een cameraknop. Dat komt omdat er geen is op de Xiaomi Mi 5, hoewel het een leuke toevoeging zou zijn geweest, vooral gezien het feit dat de hoofdcamera van deze smartphone eigenlijk goed is. Maar daarover later in de sectie Camera-ervaring van deze recensie.

De Xiaomi Mi 5 maakte indruk met zijn mooie uiterlijk. Hoewel er niets is dat we spectaculair noemen, we houden van de eenvoudige en elegante manier waarop elk onderdeel een ander ontmoet en de efficiënte manier waarop elk stukje ruimte wordt gebruikt. Dit is een smartphone waarmee je in de meeste gevallen op het eerste gezicht verliefd zult worden.

De smartphone-ervaring op de Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 5 heeft een 5, 15-inch Full HD-scherm dat profiteert van de IPS-technologie. Na een tijdje, zowel binnen als buiten, kunnen we getuigen dat het scherm een ​​zeer goed contrast heeft, levendige kleuren weergeeft en vooral een heel hoge helderheid heeft. U zult geen enkele moeite hebben om te ontcijferen wat er op het scherm staat, zelfs als u het in direct zonlicht gebruikt.

Je hebt misschien eerder in deze review gemerkt dat we hebben gezegd dat de Xiaomi Mi 5 een dual-SIM-smartphone is. Het kan maximaal twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Een andere leuke functie is het feit dat beide SIM-kaarten 4G-netwerken kunnen gebruiken, maar als u eenmaal verbinding maakt met 4G met één SIM-kaart, is de andere beperkt tot 2G. Beide kaarten moeten nanoSIM's zijn en beide zijn in dezelfde kaartlade geplaatst vanaf de linkerrand van de smartphone. Om de lade eruit te halen, moet u de metalen pin uit het pakket van de smartphone gebruiken.

Gedurende de tijd dat we de Xiaomi Mi 5 hadden om te testen, gebruikte ik het als mijn belangrijkste Android-smartphone. Terwijl ik dit deed, kon ik zien en horen hoe deze smartphone zijn basisplicht als telefoon vervult. :) Ik kan wel zeggen dat de telefoongesprekken die ik had erg goed waren en dat de geluidsniveaus bevredigend waren. Ik kon de mensen met wie ik sprak zonder problemen horen en ze konden ook begrijpen wat ik zei, zelfs als ik in een luidruchtige en lawaaierige omgeving was.

Als u zich zorgen maakt over de vraag of de ontvangst van mobiele telefoons goed is, kan ik u zeggen dat dit op zijn minst op het 3G-netwerk wordt uitgezonden door mijn mobiele netwerkaanbieder in mijn geografische gebied.

Qua audiokwaliteit doet de luidspreker het redelijk goed en verstoort hij het geluid niet, zelfs niet op het hoogste volume. Het hoogste volume is echter niet zo hoog als we hebben gehoord op andere high-end smartphones zoals de Motorola Nexus 6, bijvoorbeeld. Maar zelfs als de luidspreker boven het gemiddelde is, zal de audioweergave die u krijgt van een goede koptelefoon op elk gewenst moment beter kloppen.

De autonomie die je krijgt van de 3000 mAh-batterij is bovengemiddeld maar het is niet geweldig. Als u uw smartphone zwaar gebruikt en u uw Facebook- en Twitter-accounts vaak controleert, lees dan elke e-mail die u direct ontvangt of surf veel op internet, dan zal de Xiaomi Mi 5 u waarschijnlijk een dag lang bijblijven. Als je het rar ely gebruikt, krijg je misschien twee of zelfs drie dagen. Het lukte me om het voor anderhalve dag uit het stopcontact te houden, en gezien de krachtige hardware die in deze smartphone zit, is dit een goede levensduur van de batterij.

We vinden het leuk hoe de Xiaomi Mi 5 zijn basisrol als telefoon vervult en we houden ervan hoe het display er uitziet. Aan de andere kant had de luidspreker iets luider kunnen zijn, omdat het het vlaggenschip van Xiaomi is.

Als je naar de volgende pagina gaat, zul je meer te weten komen over de camera-ervaring van de Xiaomi Mi 5, de software die erop is geïnstalleerd en de resultaten die het heeft opgeleverd in benchmarks.