Tutorial

Hoe verbinding te maken en Bluetooth-apparaten in Android te beheren

We leven in het tijdperk van digitale communicatie, wat betekent dat alles sneller dan ooit ontwikkelt. Nog maar een paar jaar geleden betekende een technologie-fan "bedraad zijn", maar tegenwoordig gaat alles draadloos. Bluetooth is een van de meest veelzijdige radiocommunicatietechnologieën. U kunt het gebruiken om draadloos headsets, luidsprekers, toetsenborden, muizen en andere apparaten aan te sluiten. In deze zelfstudie laten we u zien hoe u Bluetooth-apparaten op uw Android-smartphone of -tablet kunt aansluiten:

OPMERKING: Onze gids behandelt smartphones en tablets met Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat en Android 8 Oreo. Als je de versie van Android die je hebt niet kent, lees dan deze tutorial: Welke versie van Android heb ik? 3 manieren om te controleren!

Stap 1. Schakel Bluetooth in op uw apparaat en op uw Android-smartphone of -tablet

Het maakt niet uit of u een Bluetooth-headset, externe luidspreker, toetsenbord of een muis of een headset wilt aansluiten, het proces is vergelijkbaar en u moet beginnen met het inschakelen van Bluetooth op uw Android-smartphone of -tablet en op het Bluetooth-apparaat dat u wilt om er verbinding mee te maken. Hier leest u hoe u Bluetooth op Android-apparaten inschakelt: 3 manieren om Bluetooth in of uit te schakelen op Android-smartphones en -tablets.

Het inschakelen van Bluetooth op accessoires is een ander proces, dat varieert tussen apparaten. Op Bluetooth-headsets en luidsprekers moet u bijvoorbeeld een knop ingedrukt houden om Bluetooth-ontdekbaarheid in te schakelen. Lees de gebruikershandleiding voor uw Bluetooth-apparaat, zet Bluetooth aan en ga naar de tweede stap.

Stap 2. Verbind het Bluetooth-accessoire met uw Android-smartphone of -tablet

Afhankelijk van de versie van Android die je hebt, moet je verschillende dingen kiezen. Om u te helpen hebben we twee reeksen schermafbeeldingen gemaakt, de ene bij de andere: de links zijn bedoeld voor Android 8 Oreo en die aan de rechterkant voor Android 7 Nougat en Android 6.0 Marshmallow.

Open eerst Instellingen op uw Android-smartphone of -tablet. Kies op Android 8 Oreo ' Verbonden apparaten ' en vervolgens Bluetooth . Op Android 7 Nougat en Android 6.0 Marshmallow selecteert u Bluetooth, direct onder Wi-Fi .

Op Android 8 Oreo worden de Bluetooth-apparaten weergegeven die al zijn gekoppeld, terwijl je in Android 7 Nougat en Android 6.0 Marshmallow zowel de gekoppelde apparaten ziet als de apparaten die beschikbaar zijn om te koppelen. Als u een nieuw Bluetooth-apparaat in Android 8 Oreo wilt koppelen, drukt u op 'Nieuw apparaat koppelen '.

Tik in de lijst met Bluetooth-apparaten die kunnen worden gekoppeld, op de naam van het apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

Uw Android-smartphone of -tablet koppelt ermee en maakt vervolgens binnen enkele seconden automatisch verbinding met het apparaat. Als u ervoor kiest om een ​​Bluetooth-toetsenbord te koppelen, wordt u ook gevraagd om een ​​Bluetooth-koppelingscode op het toetsenbord in te voeren. Typ de cijfers die u op uw Android-apparaat ziet, op het Bluetooth-toetsenbord en druk op Enter . De koppeling wordt vervolgens afgesloten.

Dat is het! U bent nu verbonden met het apparaat en u kunt het gebruiken zoals u wilt.

Hoe ontkoppel je een Bluetooth-apparaat van je Android-smartphone of -tablet

Ga naar de lijst met Bluetooth-apparaten, zoals weergegeven in de eerdere secties.

Tik vervolgens op de naam van het Bluetooth-apparaat dat u wilt ontkoppelen. U wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen. Tik op OK en dat Bluetooth-apparaat is losgekoppeld.

Bluetooth-apparaten worden niet vergeten. Je kunt ze altijd opnieuw verbinden met je Android-smartphone of -tablet door eenvoudigweg op hun naam te tikken in de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten.

Hoe een Bluetooth-apparaat te vergeten, of de rechten ervan te wijzigen, op je Android-smartphone of tablet

Als een Bluetooth-apparaat wordt vergeten, wordt Android verbroken en worden ook de verbindingsgegevens verwijderd. Daarom zal Android dat Bluetooth-apparaat niet langer gebruiken, tenzij je het koppelt en opnieuw verbindt. U kunt ook de rechten van een Bluetooth-apparaat wijzigen en instellen hoe Android deze beheert. Beide taken worden vanaf dezelfde plaats uitgevoerd.

Ga naar de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten, zoals eerder in deze handleiding wordt weergegeven. Tik vervolgens op het pictogram rechts van de naam van het apparaat. Dat pictogram kan op een instellingenpictogram of een informatiepictogram lijken. Tik niet op de naam van het Bluetooth-apparaat, maar alleen op het pictogram. Nu ziet u de rechten en knoppen voor acties, inclusief het vergeten of ontkoppelen van het apparaat.

Als u de machtigingen van dat Bluetooth-apparaat wilt wijzigen, gebruikt u de beschikbare schakelopties om dat te doen. Als u het wilt vergeten, tikt u op ' Vergeten' of ' Koppelen' en bent u klaar.

Op wat voor soort Bluetooth-apparaten maakt u verbinding met uw Android-smartphone of -tablet?

Zoals je hebt gezien, is het eenvoudig om Bluetooth-accessoires en -apparaten op je Android-smartphone of -tablet aan te sluiten. Voordat we deze tutorial sluiten, willen we graag weten wat voor soort Bluetooth-apparaten je gebruikt met je Android-smartphone of -tablet. Reageer hieronder en laten we bespreken.