Beoordeling

Herziening van de Kingston DataTraveler 2000 - De geheugenstick die Agent 47 zou gebruiken

Gegevensbeveiliging en gegevensprivacy zijn tegenwoordig steeds actueler en daarom bieden steeds meer bedrijven beveiligde opslagapparaten aan die erop gericht zijn uw gegevens te beschermen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Kingston DataTraveler 2000, een USB 3.1-geheugenstick die 256-bits AES hardwarecodering van militaire kwaliteit gebruikt om alle opgeslagen gegevens te beschermen. Een ander cool aspect van dit apparaat is dat het ook een fysiek toetsenbord bevat dat u kunt gebruiken om de toegangspincode in te voeren die voor uw station is ingesteld. We hebben het genoegen gehad dit kleine apparaat een paar dagen te gebruiken en te testen en we zijn nu klaar om onze ervaring te delen. Als u op zoek bent naar een set veilige USB-flashstations voor uzelf of uw organisatie, moet u deze recensie zeker lezen.

Unboxing en hardwarespecificaties

De Kingston DataTraveler 2000 wordt geleverd in een eenvoudige plastic verpakking die u moet knippen om bij de inhoud te komen. Binnenin vindt u de USB-geheugenstick, een metalen hoes daarvoor, en een stuk kartonnen doos waarop de korte handleiding en de garantiedetails zijn afgedrukt.

De Kingston DataTraveler 2000 is een USB 3.1 Generation 1-geheugenstick (of eenvoudigweg USB 3.0) die wordt geleverd in varianten met twee capaciteit: 16 GB en 32 GB. De kleinere - het model van 16 GB - biedt leessnelheden tot 120 MB / s en schrijfsnelheden tot 20 MB / s. Het grotere capaciteitsmodel, dat 32 GB opslagruimte biedt, kan gegevens lezen met een maximale snelheid van 135 MB / sec. En kan gegevens schrijven met een maximale snelheid van 40 MB / sec. Dit zijn allemaal waarden die u kunt bereiken als u de Kingston DataTraveler 2000 gebruikt met een USB 3.1-poort. Voordat we verder gaan, willen we graag vermelden dat we de 16GB-variant hebben getest.

Dat wil niet zeggen dat de USB-geheugenstick USB 2.0 ook niet ondersteunt. Dat is zo, maar de overdrachtssnelheden zijn minder dan die van USB 3.0. Bij gebruik op een USB 2.0-poort kan de Kingston DataTraveler 2000 gegevens lezen met een maximum van 30 MB / sec. En gegevens schrijven met een maximale snelheid van 20 MB / sec. Deze waarden gelden voor zowel de 16GB- als de 32GB-modellen.

De Kingston DataTraveler 2000 is een USB-geheugenstick die 2-bits AES hardware-encryptie van militaire kwaliteit biedt. Om de geheugenstick te kunnen gebruiken en toegang te krijgen tot de gevonden gegevens, moet u deze ontgrendelen door een beveiligingspincode in te voeren. Om deze operatie zo eenvoudig mogelijk te maken, koos Kingston ervoor om een ​​alfanumeriek fysiek toetsenbord rechtstreeks in de geheugenstick te plaatsen. Omdat het hele gegevenscoderingsproces wordt uitgevoerd op de schijf zelf, heeft deze ook een ingebouwde oplaadbare Li-polymeer-batterij van 3, 7 volt die wordt opgeladen telkens wanneer u de USB-schijf op een computer aansluit. Het feit dat de codering rechtstreeks door de geheugenstick wordt uitgevoerd, is ook de reden waarom u geen extra software op uw computer hoeft te installeren om toegang te krijgen tot de gecodeerde gegevens op de DataTraveler 2000.

De Kingston DataTraveler 2000 is 7 8mm (~ 3.07in) lang, 18mm (~ 0.71in) breed en 8mm (~ 0.31in) dik zonder rekening te houden met de metalen hoes die je ermee krijgt. Wanneer u de schijf in deze hoes plaatst, worden de afmetingen iets groter, tot 80 mm (~ 3, 15 inch) x 20 mm (~ 0, 78 inch) x 10, 5 mm (~ 0, 41 inch).

Als u meer informatie wilt over de kenmerken en hardwarespecificaties van de Kingston DataTraveler 2000 gecodeerde flashdrive, raadpleeg dan de officiële webpagina: Kingston DataTraveler 2000.

Functies en gebruikerservaring

De Kingston DataTraveler 2000 is zeer eenvoudig te gebruiken, alles bij elkaar genomen. Allereerst moeten we benadrukken dat dit een veilig opslagapparaat is, dat een zeer sterke codering gebruikt. Het gebruik van dergelijke apparaten is meestal lastig en vereist dat u gespecialiseerde coderingssoftware gebruikt op elk van de computers waarop u het verwisselbare station aansluit. De DataTraveler 2000 doet alle codering en decodering op zijn eigen interne hardware, dus er zijn geen extra hulpmiddelen nodig.

Om toegang te krijgen tot de gecodeerde gegevens op de DataTraveler 200, hoeft u alleen maar het fysieke toetsenbord te gebruiken om de beveiligingspincode in te voeren en deze vervolgens op uw computer aan te sluiten. Het is de eenvoudigste en eenvoudigste manier om codering op een USB-geheugenstick te doen!

Denk echter niet dat de pincode ook eenvoudig is, want Kingston heeft drie zeer belangrijke regels die u moet volgen wanneer u uw toegangscode maakt:

  • Uw pincode moet tussen de 7 en 15 tekens lang zijn.
  • Uw pincode mag niet alleen repetitieve nummers bevatten (bijvoorbeeld: 2-2-2-2-2-2-2).
  • Uw pincode mag niet alleen opeenvolgende nummers bevatten (bijvoorbeeld: 1-2-3-4-5-6-7, 7-6-5-4-3-2-1 of 3-2-1-0-1 -2-3).

Deze beveiligingsregels zorgen ervoor dat u geen kans maakt om een ​​eenvoudig te gissen PIN-code te maken.

Het toetsenblok is het enige dat u nodig hebt wanneer u de pincode van de DataTraveler 2000 wilt wijzigen of wanneer u wilt schakelen tussen het gebruik van de pincode in de alleen-lezenmodus of de lees-schrijfmodus. Dit zijn allemaal heel eenvoudige handelingen en slechts een paar keer indrukken van de toetsen op het toetsenblok van de geheugenstick. U vindt de gedetailleerde configuratiestappen in de gebruikershandleiding van Kingston DataTraveler 2000.

Als voormalig militair functionaris, kan ik u zeggen dat veiligheid erg belangrijk is en dat de USB-flashstations die door werknemers in dergelijke omgevingen worden gebruikt speciale aandacht krijgen van elke serieuze organisatie, gouvernementeel of niet. De Kingston DataTraveler 2000 is een USB-opslagapparaat dat dergelijke organisaties moeten beschouwen als een goede acquisitie. Naast de ingebouwde hardwareversleuteling, pronkt de DataTraveler 2000 met een zeer beslissende beveiligingsmaatregel: als iemand tien keer de verkeerde pincode invoert of als iemand brute force-aanvallen op deze flashdrive probeert uit te voeren, zal deze zichzelf vernietigen!

Lees onze bovenstaande verklaring niet als verwijzend naar fysieke zelfvernietiging. :) Het gaat over het feit dat, als iemand ermee probeert te knoeien, de Kingston DataTraveler 2000 automatisch de gegevens vernietigt die het opslaat en opnieuw formatteert met een nieuwe coderingssleutel. Dit zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot uw gegevens.

Prestaties in benchmarks

Geen beoordeling zou compleet zijn zonder een gedeelte over de prestaties, daarom hebben we een paar snelheidstests uitgevoerd met de Kingston DataTraveler 2000. Zoals we eerder al hebben vermeld, hebben we het 16 GB-model getest, dus je moet er rekening mee houden dat de snelheidsresultaten die we hebben verkregen hiervoor geschikt zijn alleen model. Ze zijn niet van toepassing op het model van 32 GB.

Voor de eerste reeks tests hebben we een benchmarking-tool genaamd CrystalDiskMark gebruikt. Dit programma voert tests uit die meten hoe snel een schijf gegevensblokken leest en schrijft. Zoals u kunt zien aan de onderstaande schermafbeelding, zijn de maximale lees- en schrijfsnelheden die we met CrystalDiskMark hebben gemeten voor sequentiële gegevensoverdracht, zelfs hoger dan die geadverteerd door Kingston DataTraveler 2000 in de officiële hardwarespecificaties. Jammer genoeg zijn de willekeurige lees- / schrijfresultaten nogal traag.

Voor onze tweede reeks tests hebben we een tool genaamd USBDeview gebruikt. Dit hulpprogramma toont gedetailleerde informatie over alle USB-apparaten die u gebruikt. Voor USB-opslagstations die op uw computer zijn aangesloten, kunt u met USBDeview ook een snelle snelheidstest uitvoeren. Zoals u kunt zien aan de hand van de onderstaande schermafbeelding, heeft onze Kingston DataTraveler 2000 van 16 GB schrijf- en leessnelheden bereikt die zeer dicht in de buurt komen van de officiële hardwarespecificaties.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Rekening houdend met de snelheidsresultaten van zowel CrystalDiskMark als USBDeview lijkt Kingston meer op de beveiligingsfuncties van de DataTraveler 2000 te letten dan op de snelheid ervan. Het is niet de snelste USB-stick die je kunt vinden, maar ook niet de langzaamste. Het biedt veel snelheid als je het vooral gebruikt voor het transport van grote bestanden.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Kingston DataTraveler 2000 slaagt erin om de zeer complexe taak van het coderen en beschermen van uw gegevens af te ronden, terwijl het zeer draagbaar, snel en gemakkelijk te gebruiken op elke soort computer is. Met dit apparaat bewijst Kingston dat veiligheid niet noodzakelijkerwijs een gecompliceerde of frustrerende gebruikerservaring betekent. De DataTraveler 2000 biedt hardware-encryptie van militaire kwaliteit, een stevige behuizing van metaal, een gebruiksvriendelijk fysiek toetsenbord en fatsoenlijke lees- en schrijfsnelheden.

Het enige nadeel dat zwaar kan wegen op uw beslissing om deze flashdrive te kopen, is het nogal dure prijskaartje. Als veiligheid echter voor u van groot belang is, zal de aanschaf van Kingston DataTraveler 2000 een beslissing zijn waar u geen spijt van zult krijgen.